בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תכירו את פלפל צ'ומה, הסוד של המאכלים הטריפוליטאיים

מחית פלפל צ'ומה היא תמצית הטעם של מאכלים טריפוליטאיים. איך לשדרג איתה מגוון מנות – מדגים צלויים ועד סלט חצילים

15תגובות
מחית פלפל צ'ומה
לימור לניאדו תירו

לתוניסאים יש אריסה, לתימנים סחוג ולטריפוליטאים יש פלפל צ'ומה, וזה האחרון חביב עלי יותר מכולם. פלפל צ'ומה (הגייה מקומית של המלה שום) היא מחית חריפה של פלפלונים חריפים מיובשים, תבלינים, מיץ לימון ושום הנכתשים יחד. המחית האדומה היא למעשה תמצית הטעם והסוד של הניחוח העמוק הבוקע מהתבשילים הטריפוליטאיים המסורתיים כדוגמת חריימה, מפרום, מרק לקוסקוס, שקשוקה וקציצות דגים. ובאשר להכנת המחית בבית - היא קלה להכנה וטעמה משובח פי כמה מהטעם של זו הקנויה.

רוצים לקבל כל טור של לימור לניאדו תירוש ישירות למייל, מיד עם פרסומו? לחצו על ״התראות במייל״, כאן למעלה בשורת השיתוף

בבתים מסורתיים הכנת פלפל צ'ומה היתה מעין טקס חגיגי: ראש המשפחה היה יוצא לשווקים כדי לתור אחר הפלפלים המיובשים המשובחים ביותר, משמע אלו שהצבע שלהם הוא בורדו עמוק, אין בהם חורים או נקבים המעידים על ביקורי תולעים, והם מבריקים וללא סימני עובש. לאחר רכישת הפלפלונים החריפים נרכשו גם תבלינים טריים, כדי שהמחית תצא עזת טעמים ומעוררת.

את הפלפלונים משרים במים רותחים במשך שעה כדי לרכך את בשרם, לאחר ההשריה מסירים מהם את העוקץ והגרעינים ואז מעבירים למכתש ועלי לכתישה קצרה. את התבלינים קולים כדי שטעמם יתעצם וכותשים בנפרד. לאחר מכן מאחדים את כל החומרים במכתש ועלי וכותשים תוך כדי הזלפת שמן זית עד לקבלת מחית סמיכה וחלקה. את המחית החריפה מעבירים לצנצנות, מוזגים מעט שמן לאיטום הרמטי וסוגרים היטב. ולכל אלה שצמד המלים מכתש ועלי גורם להם לעבור לדף הבא – אל דאגה, אפשר להכין פלפל צ'ומה טעים גם במעבד מזון פשוט ועם תבלינים טחונים מראש.

מתכון למחית פלפל צ'ומה

חצילים בפלפל צ'ומה ושומשום

חצילים בפלפל צ'ומה ושומשום
לימור לניאדו תירו

 

לברק בפלפל צ'ומה, ערק והל

לימור לניאדו תירו

 

limortiroche@gmail.com

 

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי":
www.limortiroche.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו