בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ציפס מעלי מרווה כבר הכנתם?

מרווה — טעימה, ריחנית ומרגיעה — יכולה לשמש גם להכנת צ'יפס שמתפצפץ בפה

2תגובות
צ'יפס מרווה
לימור לניאדו תירו

אם תביטו היטב תוכלו לראות שמרוות הבר גדלה כמעט בכל חצר נטושה ובצדי הדרכים. צבע העלים שלה ירוק־כסוף מרהיב והיא פורחת בפריחה יפהפייה. ריח העלים משגע והיא בעלת ערכים רפואיים מהמעלה הראשונה, בעיקר בכל הנוגע להרגעה והשקטת נפש סוערת והפחתת לחץ נפשי. טוב לשתות תה מרווה לאחר ארוחה כדי להקל על פעולת העיכול או בעת כאבי בטן.

טעם העלים דומיננטי ומריר, לכן משתמשים בהם במשורה להעשרת מאכלים ותבשילים. טעמם מעניק למנות ניחוח עשבוני בשל ועומק טעמים.

אני אוהבת להשתמש בעלי המרווה כצ'יפס, אם קלויים בתנור ואם מטוגנים קצרות במעט שמן זית. העלים הופכים לדקים, קריספיים וטעמם מעודן יותר. הרווח הנוסף הוא בכך שמתקבל מרקם נוסף למנה, נגיס, פריך ומתפצפץ בפה. השתמשו בעלים צעירים ורעננים ככל האפשר, טעמם יהיה פחות מריר.

לא כדאי להכין עלי צ'יפס מבעוד מועד, הם יספגו את הלחות שבאוויר ויאבדו מפריכותם.

את הצ'יפס משלבים בסלטים, בפסטות, באורז מלא, בתפוחי אדמה ובתבשילי קטניות.

צ'יפס מרווה

לימור לניאדו תירו

 

תפוחי אדמה צלויים עם צ'יפס מרווה


תפוחי אדמה צלויים עם צ'יפס מרווה
לימור לניאדו תירוש

 

קרוסטיני גבינת עזים, דבש וצ'יפס מרווה

קרוסטיני גבינת עזים, דבש וצ'יפס מרווה
לימור לניאדו תירו

 

limortiroche@gmail.com

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו