בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קחו את המטבח הבגדדי, תבלו בהשפעות בורמזיות והודיות - וקבלו את המטבח העשיר של קולקטה

מהארי קבב ועד סלט ביצים ועוף – הקהילה היהודית הבגדדית, שהיגרה לקולקטה והתעכבה דור או שניים בבורמה, אספה בדרך עושר טעמים

תגובות
ירקות
לימור לניאדו תירוש

כאשר אלי בניה התקשר וביקש לפגוש אותי ולבשל לי מאכלים מסורתיים המשקפים את התרבות ואת עושר הטעמים של המטבח ההודי־עיראקי של משפחתו, נעניתי מיד. אני אוהבת אוכל הודי, וכל מה שקשור לאנשים, לתרבות ולאוכל ההודיים מרחיב ומשמח לי את הלב. אז על אחת כמה וכמה כשמדובר בשני מטבחים שהשתלבו זה בזה.

סבו של בניה הוא בן לקהילה היהודית העתיקה בקוצ'ין שבדרום הודו, שנוסדה במאה ה-13 על ידי סוחרים יהודים מספרד וקלטה אליה במאה ה-16 מתיישבים מפורטוגל והולנד; יש שאף מייחסים את שורשי הקהילה הזאת – שכיום רוב חבריה גרים בישראל, בעיקר באזור נבטים – לימי שלמה המלך.

האוכל היהודי הקוצ'יני הוא אוכל הודי־דרומי טיפוסי (טעים עד דמעות), שמכיל מחיות סמיכות העשויות שורשים ותבלינים, חלב קוקוס, קוקוס טרי מגורד, פלפלים חריפים וירקות עונתיים, חומרי גלם המשקפים את השפעות האזור.

ואילו סבתו של בניה היא בת לקהילה היהודית מקולקטה, קהילה ששורשיה בבגדד שבעיראק ואשר הגיעה לעיר בתום מסע ארוך, שכלל התיישבות בבורמה במשך דור או שניים. קהילה זו שימרה את התרבות והמנהגים העיראקיים, אך עם הזמן נוספו למטבחה השפעות בורמזיות והודיות מקומיות. וכדרכם של סוחרים אמידים, בעלי גישה לחומרי גלם ולתוצרת משובחת, גם אל שולחנם של חברי הקהילה הובאו מיטב הירקות, התבלינים, הבשר, העוף והדגים הטריים.

התבשילים מקולקטה עשירים בטעמים מאוזנים ועמוקים, בזכות השימוש בתבלינים מקומיים, שאותם קולים וטוחנים בסמוך להכנת התבשיל. כל תבשיל יתחיל בטיגון התבלינים בשמן, טכניקה שאותה למדו מהמטבח ההודי ואשר מעצימה את טעמי התבלינים. מנות רבות יוגשו לצד צ'אטני חמוץ־מתוק־חריף, העשוי לרוב ממנגו ירוק.

הארי קבב - תבשיל עוף ותפוחי אדמה מקולקטה

הארי קבב
לימור לניאדו תירוש

תערובת גראם מסאלה

גראם מסאלה
לימור לניאדו תירוש

צ׳אטני תפוחים

צ'טני
לימור לניאדו תירוש

סלט ביצים ועוף

סלט ביצים ועוף
לימור לניאדו תירוש

limortiroche@gmail.com

עוד מתכונים מומלצים של 
לימור לניאדו תירוש בבלוג 
"מטבח מקומי":
www.limortiroche.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו