1/3 כוס קינואה שחורה, שטופה היטב ומושרית במים לחצי שעה
מתכון מרק עגבניות צלויות וקינואה שחורה
הקינואה השחורה, אחותה הקטנה של הקינואה הלבנה המוכרת, משתלבת נהדר גם בסלטים

רכיבים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה עגבניות, שום בשלמותו, בצלים בקליפתם וסלרי קלוף, מזליפים שמן זית וצולים שעה. מצננים עשר דקות. מעל תבנית הצלייה מקלפים את קליפת העגבניות והבצלים (כדי שתאגור את הנוזלים). את השום סוחטים ומשתדלים לרוקן אותו היטב מבשרו.
מעבירים את כל הירקות לקרש חיתוך: את הבצלים והסלרי חותכים לקוביות קטנות ואת העגבניות קוצצים, יחד עם הבצלים והסלרי הקצוצים, למחית גסה. מעבירים לסיר, כולל כל המיצים שנשארו בקרש ובתבנית. מוזגים לסיר ליטר מים ומרתיחים, מתבלים ומוסיפים את הקינואה, מבשלים לא מכוסה על רתיחה עדינה רבע שעה. אם המרק הסמיך מדי מוסיפים עוד מעט מים. זורים בזיליקום, מחכים שתי דקות, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. טעים להוסיף כף וודקה למרק.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר