מרק עגבניות צלויות וקינואה שחורה - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עגבניות צלויות וקינואה שחורה

הקינואה השחורה, אחותה הקטנה של הקינואה הלבנה המוכרת, משתלבת נהדר גם בסלטים

6 מנות דרגת קושי: קל
  מרק עגבניות צלויות וקינואה שחורה
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1/3 כוס קינואה שחורה, שטופה היטב ומושרית במים לחצי שעה

1.2 קילו עגבניות בשלות ללא העוקץ
2 בצלים
2 ראשי שום
1 שורש סלרי קלוף
4 כפות שמן זית
ליטר מים
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור
כפית סוכר
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה עגבניות, שום בשלמותו, בצלים בקליפתם וסלרי קלוף, מזליפים שמן זית וצולים שעה. מצננים עשר דקות. מעל תבנית הצלייה מקלפים את קליפת העגבניות והבצלים (כדי שתאגור את הנוזלים). את השום סוחטים ומשתדלים לרוקן אותו היטב מבשרו.

מעבירים את כל הירקות לקרש חיתוך: את הבצלים והסלרי חותכים לקוביות קטנות ואת העגבניות קוצצים, יחד עם הבצלים והסלרי הקצוצים, למחית גסה. מעבירים לסיר, כולל כל המיצים שנשארו בקרש ובתבנית. מוזגים לסיר ליטר מים ומרתיחים, מתבלים ומוסיפים את הקינואה, מבשלים לא מכוסה על רתיחה עדינה רבע שעה. אם המרק הסמיך מדי מוסיפים עוד מעט מים. זורים בזיליקום, מחכים שתי דקות, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. טעים להוסיף כף וודקה למרק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות