קרקרים של חומוס ומלח ללא גלוטן - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרקרים של חומוס ומלח ללא גלוטן

קרקרים נטולי קמח חיטה הם פתרון מושלם לאלה השומרים על תזונה נטולת גלוטן בכל ימי השנה

40 קרקרים דרגת קושי: קל
קרקרים של חומוס ומלח
לימור לניאדו תירו
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

1/2 כוס (80 גרם) קמח חומוס מנופה

1/2 כוס (80 גרם) קמח אורז מלא מנופה
1/2 כוס (50 גרם) פצפוצי קינואה קלויים
3 כפות שומשום
רבע כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 כף טחינה גולמית
חצי כוס (120 מ"ל) מים
לזרייה:
1 כף רוזמרין טרי קצוץ
1 כף שומשום
1 כפית שומשום שחור או קצח
חצי כפית מלח אטלנטי

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מניחים את כל החומרים היבשים בקערה, מערבבים ומוסיפים שמן, טחינה ומים. מערבבים היטב.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.

צרים בידיים רטובות עיגולים קטנים ומשטיחים אותם על נייר האפייה לדסקית דקה. לשוליים עגולים ויפים אפשר לקרוץ מהדסקיות עיגול על ידי קורצן בגודל המתאים.

מערבבים את חומרי הציפוי בקערה קטנה.

מברישים את הקרקרים במים וזרים בנדיבות מהתערובת.

אופים 25 דקות.

שומרים בקופסה אטומה.

למי שאין סבלנות לגלגל לעיגולים:

מוסיפים לתערובת עוד כף מים, מערבבים ומגלגלים לכדור גדול. משטיחים את הבצק בין שני ניירות אפייה משומנים בשמן זית ומרדדים עד קבלת משטח דק.

מעבירים לתבנית, מסירים את הנייר העליון ואופים 10 דקות.

מוציאים מהתנור וחותכים בעזרת סכין חדה לריבועים. מחזירים לתנור ואופים עוד 25 דקות. מפרידים את הריבועים בעודם חמים. שומרים בקופסה אטומה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות