קנו לעצמכם שישייה לחג: בירות מומלצות למנגל - מתכונים ליום העצמאות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קנו לעצמכם שישייה לחג: בירות מומלצות למנגל ולקיץ

לכתבה
Getty Images

רוצים לגוון את המשקאות אבל לא יודעים מה יתאים למנגל? מהעממית שאי אפשר בלעדיה ועד היוקרתית, מהארץ או מהעולם: טעמנו בשבילכם 12 בירות שיתאימו לארוחה על האש

10תגובות

בחודשים האחרונים כל כניסה לחנות משקאות מושכת אותנו דווקא למדפי הבירות. עושר התוויות, ההיצע העצום של בירות חדשות מיצרנים קטנים בארץ ובמקביל ייבוא הולך וגדל מהעולם, הופכים את ישראל למעצמה קטנה ועקבית גם בתחום הזה. תיירים מופתעים בכל פעם מחדש מהבירות הישראליות, מעריכים את תעשיית הקראפט המקומית ומתפעלים מהמגוון הרחב שניתן למצוא פה. היבואנים, מצידם, לא טומנים ידם בצלחת ומרכזים מאמצים יצירתיים להביא לפה מותגים נחשבים מעבר לים ומצליחים לחבר אותנו לשאר אומות העולם השתייניות. יום העצמאות והקיץ שבפתח הוא הזדמנות מעולה לפתוח בקבוק ולבחור את הבירות המומלצות שלנו לעונה. בכל שנה אנחנו הולכים על קו ישראלי בלבד, הפעם החלטנו להביא מקומיות לצד מיובאות חדשות ומפתיעות שהמכנה המשותף לכולן הוא שהן לא רק טובות מאוד, אלא מתאימות בדיוק רב לארוחה על האש, פיקניקים או סתם הליכה לים. זו הנבחרת שלנו.

בירות למנגל

גולדסטאר אנפילטרד – תעקמו את האף עד מחר. קצת גאווה ישראלית לא תזיק לכם. הבירה ההו כה ישראלית זכתה לפני שש שנים לגרסה מחודשת עם הטוויסט הזה, שמחסיר ממנה למעשה את השלב האחרון לפני יציאתה מהמבשלה, והוא הסינון. במקום בירה צלולה כרגיל, תקבלו כאן בירה מעוננת בגוון ענברי, שזוכה במפתיע לעושר פירותי ומשקעי השמרים שבתחתית הבקבוק מעניקים לה טעם אוממי נוסף. מפתיעה ומהנה היא גם מהמשתלמות בחבורה. 4.9% אלכוהול.

בירה סקיני – כמה מחבריי הטובים ביותר הם ספורטאים מצטיינים שמקפידים על תזונה הדוקה ומאוזנת. הקלוריות המבוזבזות בעולם מבחינתם מגיעות מאלכוהול ובירה בראשם. בדיוק בשבילם המציאו באנגליה את סקיני, בירה נטולת גלוטן שמתגאה בערך קלורי של 89 קלוריות בלבד פר בקבוק, סוג של שיחוק. הטעם מפתיע, מזכיר קורונה באופן מחשיד ובהתאם, ובלי קשר-  עם גלוטן או בלעדיו זוהי בירה קלילה ומרווה. 4% אלכוהול.

בירה בלטיקה מס' 9 – קשה להאמין שמבשלת בלטיקה הוקמה רק בשנת 1990. מה שהחל בפס ייצור אינטימי כמעט, הוא כיום מבשלה ענקית שמייצרים בה עשרות תוויות. אישית, אהבנו במיוחד את בירת החיטה שלהם אבל בלטיקה 9 הצליחה לעקוף אותה בסיבוב. זוהי בירת לאגר בצבע אדמדמם, בעלת גוף מלא ומתיקות רכה שמגיעה גם מהתסיסה האינטנסיבית של השמרים. חזקה וקשוחה, זוהי בירה למתקדמים. 8% אלכוהול.

מיקלר צ'יפוטלה פורטר – לאחרונה כתבנו כאן על מבשלת מיקלר הדנית שעושה כעת עלייה לארץ. אחד הטעמים המפתיעים הוא הצ'יפוטלה פורטר. הבירה הזו מיוצרת במבשלה אמריקאית, עשירה בכשות ובעלת טעם עשיר ומורכב של לתת, עד שמפציע עושר מעושן ואז גם עוקצנותו של הצ'יפוטלה, אותו פלפל מקסיקני חריף ומעושן. בירה שתחמיא לצלעות טלה ובקר על האש. שתו קרה מאוד. 6.6% אלכוהול.

ברודוג אלוויס ג'וס – מאז שחזרנו מביקור בסקוטלנד שם טעמנו לראשונה מהמגוון המסחרר של בירות מבית ברודוג, המבשלה הסקוטית הצעירה והסקסית, לא מצאנו מרגוע עד שהנחנו בארץ את היד על אחד הבקבוקים. ברודוג לא מפסיקה להפתיע את העולם במהדורות מיוחדות, טעמים מפתיעים וכבר מזמן הפכה חביבתם של ביר גיקס יודעי דבר. האלוויס היא בירת IPA אמריקאית שבזמן הבישול הוספו לכשות שלה שפע של קליפות אשכולית. הללו מוסיפות טעם הדרי מרענן וארומה משגעת. גם מי שמעקם את האף אל מול גימיקים כאלה, יעריך פה את הסגנון והעשייה ויאמץ אותה לקיץ הקרוב. 6.5% אלכוהול.

הדובים טייפון –  מבשלת הדובים היא מראשונת מבשלות הקראפט בישראל ומפיקים בה בירות נהדרות, יצירתיות, במהדורות מוגבלות ומתחלפות ששווה להכיר. למרות יציאות כמו בירה אש בליווי פלפל שאטה או ג'איפור הנהדרת, המומלצת שלנו היא טייפון. בירת קראפט מהדור החדש שלא מבקשת לתת בראש עם אלכוהול גבוה או מתיקות מוגזמת. היא בהירה ויבשה, רגועה למדי ובקצהה מתקתקות עדינה וטעמים טרופיים שהזכירו לנו פומלה ולמון גראס. 4.9% אלכוהול.

שבט אייס מן – על מבשלת שבט החדשה כתבנו כאן לפני כמה חודשים. מאז, הבירות של המבשלה כבר מככבות באזור הצפון ונמכרות גם מהחבית בברים באזור חיפה. פה מפיקים בירות נקיות למדי, בסגנון מהוקצע, נאמן למקור. האייס מאן היא הפייבוריטית שלנו, בהיותה רעננה ומרווה, בדיוק לארוחת מנגל. זוהי בירה בסגנון הלס לאגר גרמני שהיא חדה ויבשה, עם אחוז אלכוהול נמוך אבל מורגש. 5.3% אלכוהול.

ג'מס ברי אייל – מבשלת ג'מס מייצרת בירה במגוון סגנונות קלאסיים. הברי אייל היא בירה ששווה להגיע ולטעום אותה היישר מהחבית, באחד הברים של המבשלה. גם מבקבוק היא לא רעה. מדובר בבירה אדמונית בסגנון אייל, עשירה בטעמי דובדבן ופטל ויש לה צבע ורוד עמוק יפהפה. עמוקה ומתוקה ראוי ללגום אותה קרה מאוד, שאז תהלום נתחי כבש ואסאדו שמנים במיוחד. 7.5% אלכוהול.

שפירא סטרונג סאוור – תענוג לצפות באבולוציה של מבשלת שפירא הישראלית. בתערוכת בירס האחרונה הם הצטרפו לטרנד העולמי והשיקו בירת סאוור חזקה וחמוצה. הסגנון הזה זוכה לעדנה כעת, עת לקראת תסיסה ראשונה, מוסיפים לבירה שמרי פרא שמעניקים לה חמיצות מעניינת. זהו סגנון שיש להתרגל אליו אבל הוא ישמח חובבי סיידר או יינות לבנים כסוביניון בלאן. קלילה להפתיע ומרעננת היא נמכרת כעת במהדורת אביב מוגבלת. 8.5% אלכוהול.

ט'ורנברידג' ג'איפור – מבשלת ט'ורנברידג' הבריטית נוסדה בשנת 2005 והיא אחת ממבשלות הקראפט המוערכות באירופה. מייצרים בה בירות קלאסיות עם טוויסט שמצליחות להפתיע. הג'איפור היא בירה אנגלית בסגנון IPA שמצליחה לחדש גם בסגנון המוכר הזה. בהירה ומרירה היא מפנקת בראש קצף סמיך במיוחד וארומה רעננה כשל דשא טרי קצור. 5.9% אלכוהול.

הוגרדן – מותג ותיק, גם בישראל, שממשיך לתת פייט למתחרות הצעירות. הוגרדן היא בירת חיטה בלגית שבתהליך הבישול מוסיפים לה גם זרעי כוסברה וקליפות תפוז מיובשות, מה שמעניק לה טעם רענן וכיפי, הולם מאוד יום קיץ חם. חפשו בחנויות גם אחר הוגרדן רוזה, אחותה הצעירה והוורודה.

בירה מורטי – בירה מורטי האיטלקית יוצרה לראשונה כבר בשנת 1860. בשנת 1942 עת הבחין לואיג'י מורטי בברנש משופם לוגם בירה בפונדק המקומי, הוא צילם אותו ומאז מונצחת דמותו האיקונית בחזית הבקבוקים. זוהי בירת לאגר זהובה, קלילה ומרעננת במיוחד, שתתחבב גם על מי שאינם שתיינים. 4.6% אלכוהול.

הבירות למנגל ולקיץ



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות