ארבעה מתכונים עולמיים לחמין
השפית לירז שדה (מבראסרי עין כרם) יצאה למסע בעקבות החמין המושלם ופגשה בדרך חמין הודי, עיראקי, בוכארי וירושלמי שהצליחו לפרוט על נימי הזכרונות והנוסטלגיה של בית ילדותה בירושלים. הנה המתכונים
סיוט ילדותי מסתכם במילה חמין. הריח של הבית בשבת בבוקר, ההשכמה המוקדמת מדי ותחושת הכבדות הלא המתוקה שאחרי, כל מה שכילדה ירושלמית לא יכולתי לסבול.
היום, כשכל אלה הפכו לזיכרונות מתוקים נותר רק געגוע וצורך עז לנסות לשחזר את אותם זיכרונות וגם את אותם המתכונים, על ידי טעם וריח. המסע הזה הביא אותי לנסות במטבח הביתי שלי המון סוגי חמין ולחבר אותם למקומות שונים בזיכרונות שלי שלא בהכרח קשורים לילדות.
הפעם, בחרתי את המוצלחים שבמתכוני החמין שפגשתי במסעותיי. ואם אפשר לתת טיפ אחד להכנת חמין הוא שעל אף שחמין נראה מסובך או חסר דמיון, בפועל זה הפוך לגמרי. ברגע שנבין שיש בחמין המון מקום לדמיון ולגמישות יתרה למשחקים בחומרי הגלם משם השמיים הם הגבול. עכשיו כל מה שצריך זה סוף שבוע חורפי ולרוץ לבשל.




לירז שדה היא השפית של מסעדת בראסרי בעין כרם, בירושלים.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר