שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מיכל וקסמן

פורים הוא חג נטול הקשר חקלאי או עונתי, אך גם הוא כמו שאר החגים מסמן זמן קבוע ברצף החיים – זמן של שמחה משפחתית ושיוך תרבותי, זמן שמביא איתו שלל מאכלים מסורתיים הממלאים שולחנות ומעוררים ציפייה רוויית געגוע לשובם בשנה הבאה וחוזר חלילה.

פורים הוא חגם של מיני מאפים ומגדנות עתירי סוכר ובראשם אוזני המן עשויות בצק פריך וממולאות פרג (ואם חשבתם שהפרג בא לרמוז על מצבן ההיגייני של אוזני הרשע משושן אז לא: פרג נקרא ביידיש מוהן - שם שמזכיר את שמו של המן - וממילא הוא מהמאכלים החביבים על יהודי אשכנז). אבל פרג הוא לא רק מילוי לאוזני המן. זרעי הצמח הקטנטנים, צבעם כחול־שחור, מנקדים בחינניות את סביבתם. יחד עם גרידת לימונים שתוסיף להם קלילות רעננה ומעט חמאה שתעדן את מרירותם הטבעית, אפשר לשלב אותם במתוקים ובמלוחים כיד הדמיון הטובה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ