לא על המנגל לבדו: מתכוני ירקות צלויים - מיכל וקסמן - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא על המנגל לבדו: מתכוני ירקות צלויים

לכתבה
מיכל וקסמן

אם אי אפשר לנצח את חג המנגל הלאומי וענני העשן שלו, מוטב כנראה להצטרף לחגיגה. כך תכינו משוויה בכמה גרסאות (וגם סלט רומני אחד)

6תגובות

ירקות נצלים על גריל לוהט ומעשן הם מראה מרהיב, מלא הבטחה לעתיד עז טעם וצבע. יש שיזרקו אותם על רשת הברזל באופן אגבי, בזמן שהם מתכננים אילו נתחי בשר לצלות ראשונים, כי אם כבר הבערנו אז למה לא. מבחינתי הם שמחה גדולה בפני עצמם, מוגשים כמו שהם, אחרי צריבה ראויה, זילוף נדיב של שמן זית ותו לא, או קצוצים ומתובלים לכדי סלט חם או קר, כזה שהצפון־אפריקאים קוראים לו בשם הכולל משוויה.

כמה ימי זיכרון מדכדכים לפנינו ואחריהם חג המנגל הלאומי, שהוא רק מבוא לחג האירוויזיון שאיכשהו צמח לממדים של פסטיבל ארוך ובינלאומי, שניהם צפויים לעלות בענני עשן קולקטיביים. אם אי אפשר לנצח אותו מוטב כנראה להצטרף לחגיגה. הכינו את הגחלים, את הירקות ואת קרשי החיתוך. הניפו את הסכינים שהיטבתם להשחיז וצאו לדרך קצרה של קיצוץ, תיבול וערבוב.

משוויה קלאסית
מיכל וקסמן

משוויה תוניסאית קלאסית

פלפלים חריפים ומתוקים מתערבבים תוך קיצוץ בסכין ומזיגה נדיבה של שמן זית. הממרח שמתבל את הפריקסה התוניסאי, נפלא לצד בשר או דגים צלויים וגם בערימה על פרוסת חלה טרייה עם זילוף של טחינה סמיכה.

מצרכים למשוויה
מיכל וקסמן
פלפלים על הגריל
מיכל וקסמן

חומרים:

2 פלפלי שושקה טריים ובשרניים

6 פלפלים ירוקים חריפים (או יותר)

1 שן שום מגוררת

מלח ים

שמן זית בנדיבות

הכנה:

על גריל חם צולים פלפלי שושקה ופלפלים חריפים, עד שקליפתם משחירה משני הצדדים. מניחים לפלפלים להתקרר, מקלפים אותם ומנקים מגרעינים. מניחים את הפלפלים על גבי קרש חיתוך וקוצצים בעזרת סכין גדולה וחדה קיצוץ דק ואחיד ככל האפשר. מוסיפים שום, מלח ושמן זית ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

סלט חצילים ופלפלים רומני

במטבח של סבתא הוא נקרא סלט חמוץ ושימש כמרכיב חובה בכל ארוחה וגם ביניהן. אני אוהבת אותו מתובל בנגיעת חומץ עדינה, המתכון המקורי נדיב יותר בחמיצות. הרגישו חופשי לבחור בעצמכם.

סלט חצילים ופלפלים רומני. חמיצות לפי בחירה
מיכל וקסמן

חומרים:

3-2 חצילים לא גדולים, טריים ומבריקים

2 פלפלי שושקה בשרניים

2 שיני שום מגוררות

2-1 כפות חומץ תפוחים (או יותר, על פי הטעם)

מלח ים

שמן זית בנדיבות

הכנה:

על גריל חם צולים חצילים ופלפלי שושקה עד שקליפתם משחירה משני הצדדים. את החצילים חשוב להניח על רשת הגריל כשהיא לוהטת על מנת שיקבלו מיד מכת חום וקליפתם תתקשה ותתפחם ולא תהפוך לסמרטוטית. מורידים את הירקות הצלויים מהגריל, מניחים להם להתקרר ומקלפים אותם. מנקים את הפלפלים מגרעינים. מניחים את בשרם החשוף של החצילים במסננת ומניחים להם להגיר נוזלים במשך 30-20 דקות.

חצילים עגבניות ובצלים על הגריל
מיכל וקסמן

מניחים את הירקות על גבי קרש חיתוך וקוצצים בעזרת סכין גדולה וחדה קיצוץ דק ואחיד ככל האפשר. מוסיפים שום, חומץ, מלח ושמן זית ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

משוויה בצלים ועגבניות. שמחה בפני עצמה
מיכל וקסמן

משוויה בצלים ועגבניות

3 בצלים לא גדולים בקליפתם

5 עגבניות אדומות ובשלות

2 פלפלים ירוקים חריפים

6 שיני שום בקליפתם

מלח ים

שמן זית בנדיבות

הכנה:

על גריל חם צולים את הירקות עד שקליפתם משחירה מכל הצדדים. הבצלים צריכים להיות רכים מאוד וצלייתם ממושכת מזו של שאר הירקות – כ-30 דקות, תלוי בגודלם. עוטפים את שיני השום ביריעת נייר כסף ומניחים על הגריל החם עם שאר הירקות. צולים אותן עטופות 30-25 דקות. הופכים באמצע הצלייה.

מועכים  את הבצלים והעגבניות
מיכל וקסמן

מקלפים את העגבניות וקורעים את בשרן לנתחים גסים בעזרת הידיים. מקלפים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקורעים לרצועות. מפרקים את הבצלים לגלדים. פותחים את חבילת שיני השום וסוחטים בקערה את המשחה הכלואה בתוך קליפתן, מניחים את נתחי הירקות ומשחת השום. מוסיפים מלח ושמן זית ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

משוויה אפרסקים צהובים. חריפות הפלפלים ומתיקות הדבש
מיכל וקסמן

משוויה אפרסקים צהובים

אפרסק צהוב מקבל בצלייה חיזוק חמיצות, טעם וצבע. חריפות הפלפלים ומתיקות הדבש סוגרים קשת טעמים מרעננת ומפתיעה.

חומרים:

4 אפרסקים צהובים בשלים אך לא מאוד רכים

2 פלפלים ירוקים חריפים

1 שן שום קטנה מגוררת

עלים טריים מענף טימין או מיורם

½ כפית דבש

מלח ים

שמן זית בנדיבות

אפרסקים על הגריל
מיכל וקסמן

הכנה:

על גריל חם צולים אפרסקים ופלפלים עד שקליפתם משחירה משני הצדדים ובשרם של האפרסקים רך וניתן לפירוק בעזרת הידיים. מניחים להם להתקרר. מקלפים את הפלפלים, מנקים אותם מגרעינים וקורעים אותם לנתחים. מקלפים את האפרסקים וקורעים אותם לנתחים.

בקערה מערבבים פלפלים חריפים, אפרסקים, עלי טימין או מיורם, שום, דבש, מלח ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מתכונים נוספים של מיכל וקסמן בבלוג: michalwaxman.com

michal.waxman@gmail.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות