בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

Rue du Bac: מסע ברחוב האוכל הטוב בפריז

רחוב שמתחיל במקרונים מעולים, עובר בבוטיקים של כמה מבכירי השף-פטיסיירים והשוקולטיירים הצרפתיים ומסתיים במעדנייה הגדולה של בית הכלבו היוקרתי לה-בון-מרשה, הוא לא פחות מחגיגה לאוהבי קולינריה

2תגובות

פריז היא עיר של אוכל ולחובבי מתוקים מרחיקי לכת נדרש לעתים יום שלם על מנת להספיק ולטעום מה שיש לרחוב אחד להציע. אחד מרחובות האוכל המוכרים ביותר בפריז הוא רחוב מופטאר (Rue Mouffetard), יש המכנים אותו שוק מופטאר, אך בעצם כלל לא מדובר בשוק. מדובר ברחוב ברובע החמישי של פריז, בו מרוכזות חנויות אוכל רבות, המציעות את מרכולתן לתושבי הרובע ובעיקר לתיירים. הרחוב נמצא בשיאו בימי ראשון עד הצהריים, או אז הפעילות הקולינרית בשיאה, כמו גם הפעילות התרבותית במסגרתה תוכלו לפגוש את חבורת הפריזאים השרים שאנסונים ורוקדים ריקודי עם ממש למרגלות הרחוב, בצמוד לכנסיית סאנט-מדאר (Eglise Saint-Medard). גם רחוב מונטרגיי  (Rue Montorgueil) הוא רחוב מהסוג הזה שכל פודי חייב לבקר בו, כמו גם רחוב מרטיר (Rue des Martyrs), עליו כתבתי כאן לאחרונה.

היום נערוך סיור קולינרי באחד הרחובות המסקרנים והללא ספק טעימים בפריז, וזהו רחוב באק. רחוב באק מתחיל בצפון הגדה השמאלית, ממש בצמוד לנהר הסיין והוא יוצא מקה-וולטר (Quai Voltaire) דרומה, אל תוך לבו של הרובע השביעי. לאורכו של הרחוב מצויות חנויות עיצוב מעניינות, בוטיקי בגדים ייחודיים ובעיקר כמה כתובות מתוקות מומלצות מאוד שלא כדאי לפספס בביקורכם באזור. כמובן, שאם אתם מתכננים לצאת עם צידה איכותית מהמעדנייה הגדולה, מומלץ לסיים בה את הסיור, כלומר להתחיל את השיטוט ברחוב בחלקו הצפוני ולרדת דרומה.

במספר 10: מסיבת אסיד

בגיל 15 ידע ג'ונתן בלו (Jonathan Blot) שהוא רוצה להיות פטיסייר כשיהיה גדול. בצרפת, מקובל מאוד לקבל החלטה לגבי קריירה בתחום המטבח כבר בגיל ההתבגרות, משום שתקופת ההכשרה והלמידה ארוכה מאוד ודורשת שנים של צבירת ידע ועבודה מעשית בכמה שיותר מקומות נחשבים. בלו גדל בכפר קטן ליד פריז, ושם למד את הבסיס לעבודה. מאז עבר דרך ארוכה שכמה מתחנותיה כללו מקומות מוערכים ביותר, כמו מלון פלזה אתנה היוקרתי בו נמצאת מסעדת המישלן של אלאן דוקאס. בלו היה חלק מצוות הפטיסרי שהגיש קינוחים מרהיבים ואיכותיים לראשי ממשלות, לנשיאים ולמפורסמים הרבים שפוקדים את המקום.

ב-2009 הקימו בלו ואשתו רנטה את חנות הקונספט שלהם ברובע ה-17, הנחשב לפחות תיירותי. לחנות החליטו לקרוא אסיד מקרון - ACIDE MACARON, כמחווה של אהבה לטעם החמוץ. כבן לאם ארמנית, זוכר בלו את התבשילים שהוכנו בבית על ידי אמו וסבתו, אז בעצם התאהב בטעם החמוץ והאסידי. בהתחלה הם יצרו בחנות רק מקרונים בטעמים שונים – חמוצים, מתוקים ואחרים, כמו למשל מקרון יוזו ותה ארל גריי, או מקרון קרמל ומלח פלור-דה-סל איכותי. בהמשך הוסיפו גם מרשמלו המיוצר במקום ועוגיות. ב-2013 החליטו לצרף מקום נוסף,  "אסיד סלון-דה-תה" (Acide Salon De The), באחד הרחובות הסמוכים לבוטיק המקרונים. במקום אפשר לאכול ארוחות בוקר או צהריים, אבל אפשר גם סתם להתפנק בשעת תה עם קפה, תה ומתוקים מיוחדים אותם מייצר בלו. בתחילת 2014 עברה חנות הקונספט שברובע ה 17 לרחוב באק, ובנוסף הכניס בלו לתפריט גם מגוון של פטיסרי מעולים המעוצבים כל אחד בצורה מיוחדת האופיינית כל כך לשף. נסו למשל את עוגת הגבינה או את הסאנט אונורה עם המנגו, אננס וקוקוס. סלון התה עדיין שוכן לו ברובע ה 17 ושווה ביקור בפני עצמו. אם הגעתם אליו אל תוותרו על טארט הלימון.

ACIDE  MACARON

10 rue du Bac

75007 Paris

שעות פתיחה: שלישי עד ראשון 11:00 עד 20:00

מטרו: RUE DU BAC

שרון היינריך

במספר 69: שאפו לפטריס

שוקולטרי CHAPON היא אחת השוקולטריות המוכרות של פריז. הדרך שעשה פטריס שאפו עד לפתיחת השוקולטרי שלו עברה בין השאר גם בארמון בקינגהאם באנגליה, שם היה אחראי הגלידות של הארמון לתקופה מסוימת. שאפו מייצר את השוקולד בעצמו וכך גם את הפרלינה. מדובר בעניין ייחודי ביותר, בהתחשב בעובדה שבדרך כלל, השוקולד המסופק לשוקולטיירים מגיע כבר בצורה של חומר גלם מוכן, אותו יש לטמפרר, לעבד, למלא ולתבל. די נדיר למצוא מקומות בהם השוקולד עובר תהליך שלם: משלב פולי הקקאו ועד שלב המוצר הסופי. תהליך זה שמור בדרך כלל לחברות השוקולד הגדולות כמו ולרונה, ברי-קאליבו וכדומה. את החנות הראשונה שלו בפריז פתח שאפו ברובע ה 16 היוקרתי, ובהמשך פתח חנות נוספת ברחוב באק ועוד חנויות מחוץ לפריז. אחד הדברים המאפיינים את שאפו, מעבר לשוקולד המעולה, הוא העיצוב המיוחד של האריזות והלוגו הכל כך מזוהה איתו: ציור של 3 ילדים קטנים האוחזים קופסאות שוקולד. הלוגו מלווה את שאפו מאז התחיל לייצר שוקולד והפך מזמן לסימן ההיכר שלו. בסלון השוקולד מוכר במיוחד הדוכן המרהיב של המותג, הכולל גם דוכן נפרד של בר מוס שוקולד שהוא מעין עגלה ובה כמה סוגים של מוס שוקולד הנמכרים ממש כמו גלידה.

CHAPON

69 rue du Bac

75007 Paris

שעות פתיחה: ראשון 09:00-15:00, שני 14:00-20:00, שלישי עד שבת 09:00-20:00

מטרו: RUE DU BAC

שרון היינריך

במספר 78: בלגי בפריז

השוקולטרי של Pierre Marcolini היא כבר מזמן שם דבר בעיר האורות. הבלגי החוצפן שהעז לפתוח היכל קטן לשוקולדים (בלגיים כמובן) בפריז אהוד דווקא מאוד על התושבים במיוחד וגם על עשרות מיליוני התיירים שפוקדים את העיר בכל שנה. כמובן שהיותו של מרקוליני בלגי הוא עניין משמעותי ביותר, שהרי הצרפתים הפטריוטים דבקים בשוקולד הצרפתי. איזה שוקולד טוב יותר, הבלגי או הצרפתי? שאלה מורכבת, אבל אין ספק שמרקוליני הצליח להשתלב בשוק השוקולד הצרפתי, הוא מככב כבר כמה שנים בסלון השוקולד המתקיים בפריז (השנה התקיים הסלון בפעם ה- 20), פתח מספר חנויות בפריז ומופיע כשופט בתוכנית הטלויזיה האהודה ביותר בתחום הפטיסרי, "מי יהיה השף פטיסייר הגדול הבא" (Qui Sera le Prochain Grand Patissier). אם אתם כבר כאן, נסו את בונבוני השוקולד של מרקוליני: הם קטנים מאוד ועדינים, מגיעים במגוון רחב מאוד של מילויים כמו תה ארל גריי, תה לימון, גנאשים שונים וגם טעמים מיוחדים יותר כמו קסיס, מנגו והאהוב עלי, פרלינה עם לימון.

PIERRE MARCOLINI

78 rue du Bac

75007 Paris

שעות פתיחה: שני עד שבת 10:00-19:00

מטרו: RUE DU BAC

שרון היינריך

במספר 89: קרמל, בונבון ושוקולד

דרך ארוכה עשה ז'אק ז'נה מילד שגדל במשפחה ענייה לשף-פטיסייר בעל מקום משלו, המספק שוקולדים, ממתקים וקינוחים למקומות הכי נחשבים בפריז ומחוצה לה. השוקולטרי של ז'נה נחשבת על ידי מביני דבר לאחת הטובות ביותר בפריז. הסניף הראשון והגדול יותר, אגב, ממוקם בחלקו הצפוני של המארה ושווה ביקור בפני עצמו. המתחם מורכב מקומה בה עמדות מכירה של שוקולד, עוגות וקונפיסרי (ממתקים). בנוסף למתחם המכירה, במקום תמצאו גם חלל שהוא מעין בית קפה, בו ניתן לשבת ולהזמין את התוצרת המיוחדת של השוקולטייר. בקומה שמעל, נמצאת ה"מעבדה" בה רוקח ז'נה את כל המוצרים הנפלאים שלו, הכול מיוצר במקום.

ז'נה אמנם מגדיר את עצמו כשוקולטייר וקונפיסייר, אבל גם הקינוחים שלו נחשבים לטובים ביותר. לא אחת מדורגות עוגות של ז'נה ב"לה פיגארו" ובעיתונים אחרים, כטובות ביותר בפריז. בין המצטיינים: עוגת ה"מיל פויי" (MILLE FEUILLES) והשוקולה החם (CHOCOLAT CHAUD), גם טארט הלימון של ז'נה עוטר בפרסים.

בחנות ברחוב באק, אותה פתח ז'נה לפני כחודש ממש בצמוד לכתובת הבאה בכתבה, נמכרים בונבוני השוקולד המפורסמים שלו, טובים במיוחד הם טעמי הטונקה, וניל מדגסקר, לימון ואגוזי לוז ופרלינה השקדים המעולה. בנוסף, נמכרים במקום הקרמלים המפורסמים של ז'נה והמרמלדות הטובות ביותר שתטעמו. הקרמלים של ז'נה הם בהחלט חומר ממכר ואם תנסו את הקרמל עם הבוטנים לא תוכלו להפסיק. עוד בין טעמי הקרמל, ג'ינג'ר, וניל, קפה, מקדמיה פיסטוק מעולה ועוד ועוד. באגף המרמלדות, אל תוותרו על התפוז האדום, הקסיס, מנגו פסיפלורה ובעצם, כל מה שתמצאו בין מגוון הטעמים, שווה ניסוי. גם נוגטים, חטיפי שוקולד גדולים יותר עם מילוי עשיר של פרלינה פיסטוק ועוד מוצרים יחכו לכם בחנות ואם יתמזל מזלכם, תוכלו אפילו להנות ממגוון טארטים הנמכרים במקום, כמו טארט השוקולד המפורסם של ז'נה וטארט האגוזים והדבש (במקום אין מתחם ישיבה, מדובר רק בחנות ממכר)

JACQUES GENIN

89 rue du Bac- 27 rue de Varenne (פינת הרחובות Bac  ו Varenne)

75007 Paris

שעות פתיחה: שלישי עד שבת 10:30-19:00

מטרו SEVRES-BABYLONE   או  RUE DU BAC או  VARENNE

שרון היינריך

במספר 89: השף פטיסיירית הראשונה בפריז

עוגות ולחם או בצרפתית DES GATEAUX ET DU PAIN  היא אחת הפטיסרי הטובות ביותר בפריז והיא גם הראשונה שנפתחה על ידי שף פטיסיירית. קליר דמון (Claire Damon) היא האשה הראשונה שפתחה בוטיק פטיסרי משלה בפריז והיא נחשבת לפורצת דרך בתחום. כיום, ניתן למצוא לא מעט נשים במעבדות של השף פטיסיירים הטובים ביותר, במטבחים של מלונות היוקרה (הנחשבים לבתי ספר טובים מאוד בתחום הפטיסרי) ובשוקולטרי המובילות. עם זאת, מעטים הם המקומות בתחום שנפתחו על ידי שף פטיסייריות או על ידי שוקולטייריות.

דמון, הגיעה לפריז מאזור אוברן (Auvergne) שבמרכז צרפת. היא למדה פטיסרי בבית הספר הנחשב "פראנדי", ומהר מאוד השתלבה במקומות נחשבים כמו Laduree ועבדה תחת שף פטיסיירים מפורסמים כמו פייר ארמה. את הבוטיק הראשון שלה פתחה ברובע ה 15 ואת זה שברחוב באק, פתחה בתחילת שנת 2014. הבוטיקים של דמון מאופיינים בעיצוב דרמטי, גווני השחור והאפור שולטים, מראות מעטרות את הקירות והעוגות הן הכוכבות הראשיות.

העוגות של דמון עשויות כמעט ללא צבעי מאכל (נדיר השימוש בהם אצל דמון) וחומרי הגלם האיכותיים ניכרים בכל אחת מהן. דמון משתמשת רק בחומרי גלם טריים, על פי עונות השנה והמאפיין הבולט ביותר בוויטרינה שלה הוא העובדה כי כמעט בכל העוגות נעשה שימוש בפירות. חובבי עוגות הגבינה ישמחו לטעום את אחת העוגות המשובחות שלה: עוגת גבינה עם אשכולית – Cheesecake Au Pamplemousse Rose. שילוב טעמים אינטליגנטי של בצק פריך אפוי היטב, קרם עדין של אשכולית ורודה, ביסקוויט וקרם גבינה קליל עם מרמלדה ואשכולית מסוכרת. עוד טארט מיוחד הוא Poire Muscovado, אגס מוסקבדו: בסיס של בצק פריך, ממולא בקרם שקדים ובפיסות  אגס, קומפוט של אגסים בסוכר מוסקבדו (סוכר חום שממצים מקני סוכר, ובו נשארים כל המינרלים והערכים התזונתיים) ומעל - דיסקית של אגס מזוגג בסוכר מוסקבדו.

לצד העוגות המעולות יש גם מגוון רחב של לחמים, העשויים מחומרי הגלם הטובים ביותר, אותם אופה דויד, הבולנז'ר שעובד עם דמון. קשה להמליץ על אחד מהם, משום שהמבחר גדול ורב. מומלץ מאוד הלחם הכפרי העשיר Pain De Campagne. אל תוותרו על מאפי הבוקר הנמכרים במקום, קרואסון, Pain Au Chocolat, בריושים ועוד. כל אלו נאפים בבוקר ונמכרים עד שהם מתחסלים.

DES GATEAUX ET DU PAIN

89 rue du Bac

75007 Paris

שעות פתיחה: רביעי עד שני 10:00-20:00 (בראשון עד 18:00)

מטרו: SEVRES-BABYLONE או RUE DU BAC

שרון היינריך

במספר 93: פטיסרי החלומות

מאז שהכין בגיל 11 את העוגה הראשונה שלו, הבין פיליפ קונטצ'יני (Philippe Conticini) שהוא מצליח לגעת באנשים דרך העוגות שלו. כבן להורים שעסקו במסעדנות, ספג בבית את האהבה למטבח, ובתחילת דרכו פנה לכיוון הבישול. בשנת 1986 פתח קונטצ'יני את המסעדה הראשונה שלו, ובעודו רוקח מנות גורמה וזוכה לשבחי המבקרים, הבין קונטצ'יני שהתחום שקוסם לו יותר הוא הפטיסרי, ושמה שהוא באמת רוצה לעשות הוא להעביר את טכניקות הבישול אל מעבדת הפטיסרי.

כך לדוגמה, הוא היה הראשון ליצור את קינוחי הכוסות (Verrine), שהיום כה מוכרים. מדובר בקינוחים המוגשים בכוסות או בצנצנות, עובדה המאפשרת עיצוב אחר ושונה מעוגות הויטרינה הרגילות, ויותר חשוב מזה, שימוש בחומרי גלם אחרים. קינוח בכוס מאפשר הבלטה של טעמים ומרקמים, ואפשר לוותר בהרכבתו על חומרים מייצבים, משום שהכוס תומכת בשכבות.

במהרה הפך קונטצ'יני לאחד השף פטיסיירים המשפיעים ביותר בצרפת ובעולם הפטיסרי בכלל. בזכות היכולת שלו לנתח טעמים, הפך ליועץ קולינרי מבוקש לחברות ולמותגי האוכל המובילים בעולם. אחרי שנים רבות של חקר חומרי גלם, ניסויים כימיים ותובנות שהגיעו בעקבותיהם, הרגיש מוכן לפתוח מקום משלו, פטיסרי החלומות - La Patisserie Des Reves.

הבוטיקים של פטיסרי החלומות מעוצבים כולם באותו הסגנון: במרכז הבוטיק ניצב שולחן גדול ועליו פעמוני זכוכית ענקיים העוטפים את יצירותיו של קונטצ'יני. מסביבו מתחמים נוספים של מדפים ופעמונים. הכל צבוע בוורוד ולבן, והשילוב של הצבעים עם פעמוני הזכוכית יוצר תחושה של קסם או של חלום. הבוטיק מלא במגוון עוגות, אחת לא נופלת מרעותה. הסאנט אונורה של קונטצי'ני, נחשבת לאחת הטובות בפריז, כך גם המיל פויי. אבל הפרי-ברסט שלו היא זו שנבחרה על ידי העיתון לה פיגרו לפרי-ברסט הטובה ביותר בפריז (פרי-ברסט: קינוח צרפתי קלאסי המורכב מגלגל של בצק רבוך ממולא בקרם פרלינה עשיר). אם אתם חובבים של עוגות קלילות יותר, נסו את המדלנים שדורגו לאחרונה במקום השני, בדירוג המדלנים הטובים ביותר בפריז של עיתון לה פיגרו.

LA PATISSERIE DES REVES

93 rue du Bac

75007 Paris

שעות פתיחה: שלישי עד ראשון 09:00-20:00 (בראשון נסגר ב 18:00)

מטרו: SEVRES-BABYLONE או RUE DU BAC

שרון היינריך

במספר 108: משקה האלים

אנג'לינה הוא מוסד ותיק מאוד בתחום הפטיסרי ובתי הקפה. הסניף הראשון והיפה ביותר הוקם בשנת 1903 ברחוב ריבולי, ממש מול גני טוילרי המקסימים. זה לא רק בית קפה או סלון תה, אלא מקום לראות בו את התיאטרון הפריזאי במיטבו, שכן במשך השנים הוא הפך לאתר עלייה לרגל לפריזאים ולתיירים, בהם מפורסמים כמו מרסל פרוסט וקוקו שאנל. גם כוכבת הקולנוע אודרי הפבורן ביקרה במקום בקביעות כשהייתה בעיר.

מאז, נפתחו כמה וכמה סניפים של אנג'לינה בעיר, כשאחד החדשים שבהם הוא זה ברחוב באק. מדובר בחנות קטנה יחסית, שבה ניתן למצוא את השוקולדים, המקרונים והפטיסרי של אנג'לינה.

המוצר המזוהה ביותר עם אנג'לינה הוא השוקולה שו (Chocolat Chaud) שגם הוא נמכר במקום. השוקולה של אנג'לינה נחשב לאחד הטובים בפריז והוא מתאים בעיקר לחובבי השוקולה הכבד והמתוק. מומלץ מאוד להזמין את השוקולה ביום סגרירי, מדובר במשקה מנחם מאוד. ובמה נוגסים ליד ספל השוקולה המהביל? העוגה המפורסמת ביותר היא ה"מון בלאן" (Mont Blanc), עוגה מתוקה מאוד המשלבת מרנג עדין, קצפת אוורירית וקרם ערמונים עשיר.

ANGELINA

108 rue du Bac

75007 Paris

שעות פתיחה: כל השבוע 10:00-19:00 (בראשון נסגר ב 18:00)

במספר 144: לונה פארק לחובבי קניות הגורמה

לה-גרנד-אפיסרי (המעדנייה הגדולה בתרגום פשוט) La Grande Epicerie. המעדנייה היא למעשה אגף הגורמה של בית הכלבו לה-בון-מרשה שהוקם בשנת 1852, לפני למעלה מ-160 שנה. הבון מרשה נחשב לבית הכלבו הראשון בעולם (גם אם יש החולקים על הקביעה) והיום ניתן למצוא בו את כל מותגי היוקרה, לואי וויטון, דיור ודומיהם. ב-1923 הוקמה מחלקת האוכל של הבון מרשה, בה ניתן היה למצוא סוגים שונים של תה משובח ומוצרים משומרים ייחודיים. הגרנד אפיסרי, כלומר מחלקת האוכל המתפקדת כאגף נפרד של בית הכלבו, הוקמה ב-1978. מאז עבר אגף האוכל שינויים, כשלאחרונה הוא שופץ כליל וכיום הוא נחשב למעדניית הגורמה הגדולה והנחשבת ביותר בפריז. במעדנייה ארבע מחלקות מרכזיות - מצרכי מזון, תוצרת טרייה (פירות וירקות, גבינות, פירות ים, דגים, בשרים), יינות ואוכל המיוצר במקום. חומרי הגלם נבחרים בקפידה מרחבי תבל, ובמעדנייה (חלק ממחלקת ה"המיוצרים במקום") יש גם פטיסרי משובחת, המציעה מגוון של קינוחים טריים המיוצרים במקום.

אפשר להסתובב באגף המזון זמן רב: הוא נעים לכשעצמו ומשלב עמדות בהן ניתן לשבת ומצד שני להזמין טעימות במגוון נקודות המזון הפזורות במקום. חוץ מזה, כמעדנייה טובה הוא בעיקר עמוס בחומרי גלם מעולים. לחובבי קניות הגורמה, מומלץ להגיע למקום בתום הסיור, משום שלאחר מכן יהיה קשה להיסחב עם כל הקניות.

LA GRANDE EPICERIE

38 rue des Sevres  פינת רחוב Bac (144 rue du Bac )

75007 Paris

שעות פתיחה: שני עד שבת 08:30-21:00

מטרו: SEVRES-BABYLONE

_______

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו