בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לגזור ולשמור

בתי הקפה והקונדיטוריות המומלצים בברלין

בשנים האחרונות ברלין משופעת במקומות קטנים המגישים קפה מצוין ולצדו מאפים נפלאים. אז איפה מוצאים עוגת גבינה נסיכותית ואיפה עוגות שמרים בלתי נשכחות? שרון היינריך טעמה וגילתה את בתי הקפה (והמתוקים) המומלצים בברלין

11תגובות
מבחר קינוחים מבתי קפה בברלין
שרון היינריך

יש לי וידוי: אף פעם לא נמשכתי לברלין. אני לא יודעת לשים את האצבע על הסיבה המדויקת, אבל היא אף פעם לא הייתה יעד מועדף מבחינתי. לפני כמה שנים ביקרתי בה לראשונה, ביקור טעון וקודר עם יותר מדי מונומנטים הקשורים בשואה. הפעם, להבדיל, חזרתי אליה ממקום משוחרר יותר, בניסיון להתחקות אחר מקומות מיוחדים לנשנושים מתוקים ולקפה איכותי. ההכנות לביקור כללו חפירות ארכיאולוגיות בים של אתרים ובלוגים שמביאים המלצות שונות ומגוונות, כשהמטרה היתה לאתר את המקומות המיוחדים, את אלה שלאו דווקא נמצאים בלב האזורים התיירותיים ולהרוויח גם את הדרך אליהם שחושפת את המטייל לרחובות פחות מוכרים וראשיים (ותודה מיוחדת לאביחי בקר מ"הולך בברלין"  ששיתף בכמה המלצות מתוקות שנגעו ללבנו ותרמו למדד הקלוריות היומי).

בברלין יש כיום כמה וכמה פינות חמד מתוקות שצצו לאטן, כחלק מהיותה עיר המשופעת במהגרים המביאים אליה השפעות קולינריות מכל העולם. מכיוון שהעיר נמצאת בתהליך בנייה מתמשך, הרי שבכל יום נפתחים עוד ועוד מקומות וההמלצות שניתן למצוא ברשת לא נגמרות. לעתים, ההמלצות אינן משקפות את המציאות, משום שמקומות חדשים שנפתחים לא קיימים מספיק זמן על מנת שהביקורת עליהם תהיה מספיק מאוזנת. עם זאת, המצב הזה של עיר שכל הזמן מתפתחת, מביא עוד ועוד הזדמנויות וגילויים חדשים ויש משהו מרגש מאוד בעניין הזה. בדרך כלל לא מדובר במוסדות של שנים רבות, כמו בפריז למשל, אלא במקומות חדשים עם אוריינטציה מודרנית ועדכנית.

הנה כמה המלצות על מקומות מעולים לקפה ולקינוחים שכל חובב של התחום ישמח לפקוד במהלך ביקורו בברלין.

The Barn

בלב שכונת מיטה Mitte נמצא אחד מבתי הקפה הטובים, לטעמנו, בברלין. בשעת בוקר מוקדמת, ממלאים תושבי האזור את המקום הקטן בניסיון להתעורר לעוד יום סגרירי ומצטיידים בקפה ובאחד המאפים הנמכרים במקום. בארן הוא לא רק בית קפה, אלא גם בית קלייה, בו קולים תערובות קפה באיכות גבוהה. הפילוסופיה העומדת מאחורי המקום היא שימוש בפולי הקפה הטובים ביותר, סחר ישיר והוגן מול מגדלי הקפה ורכישה בכמויות קטנות וטריות.  

קפה the barn בברלין
שרון היינריך

בית הקפה נוסד בשנת 2010 ומאז הוא מהווה נקודת מפגש חשובה לחובבי הקפה בברלין. המייסדים של המקום מדגישים שגם המיקום שלו, ליד מונומנטים היסטוריים כמו אי המוזיאונים, בית הכנסת היהודי, משרד הדואר הישן ועוד, חשוב להם מאוד, הם רואים עצמם כחלק מהנוף של שכונת מיטה.

במקום מוכרים מגוון משקאות קפה וכן עוגות, כריכים ובקיץ גם משקאות קרים ומרעננים. יש אפשרות לשבת במקום או לקחת לדרך.

The Barn כתובת:  Auguststrasse 58, 10119 Berlin

שעות פתיחה: שני עד שישי 08:00-18:00, שבת וראשון 10:00-18:00

Oslo Kaffebar

בית הקפה שהכי אהבנו בביקורנו בברלין הוא האוסלו קפה בר, וגם הוא נמצא במיטה. הקפה נוסד בשנת 2012 ולמרות היותו צעיר יחסית, כבר צבר לו קהל לקוחות גדול. בשעות הבוקר המוקדמות, הוא מלא במקומיים (כמעט שאין בו תיירים) שפותחים בו את היום. קפה, מאפה, כמה דקות של עלעול בעיתוני היום, אולי מענה על כמה מיילים והם יוצאים להם ליום של עבודה. אחרים נכנסים ומצטיידים בצידה חמימה לדרך, משוחחים קלות עם הבריסטה ההיפסטרי למהדרין וממשיכים הלאה.

OSLO KAFFE BAR
שרון היינריך

העיצוב נעים מאוד וחומר הגלם השולט בו הוא העץ. במקום מספר רב יחסית של שולחנות, פינות רביצה נעימות ואפילו מתחם תקליטי ויניל למכירה. לעתים מוצגות בבית הקפה תערוכות מתחלפות של אומנים צעירים. האווירה נעימה והקפה טוב מאוד (בזמן הביקור שלנו הוגש במקום קפה של BARN אבל הקפה משתנה מדי פעם), בבוקר תוכלו ליהנות גם ממאפי בוקר כמו קרואסון ופה-או-שוקולה שהיו לא רעים.

Oslo kaffebar כתובת:  Eichendorffstraße 13, 10115 Berlin

שעות פתיחה: שני עד שישי 08:00-19:00, שבת 10:00-19:00, ראשון 10:00-18:00

Father Carpenter Coffee Brewers

בית קפה נוסף שכדאי לבקר בו, וגם הוא, איך לא, נמצא במיטה הוא ה- FC. המקום נמצא בתוך חצר פנימית מקסימה ונעימה ומהווה נקודת מפלט שקטה מהרחוב הסואן. העיצוב של המקום מקסים, והוא מאפשר ישיבה בתוך מתחם סגור וגם בחצר הפנימית, בה מפוזרים מספר שולחנות.

Father Carpenter Coffee Brewers
שרון היינריך

ב- FC מקפידים מאוד על איכות חומרי הגלם ועושים שימוש בקפה מתוצרת בית הקלייה Five Elephant אף הוא מבתי הקפה הטובים בברלין. הבריסטות שעובדים במקום נחשבים למיומנים ביותר, והם ישמחו לעטר לכם את ההפוך ב- Latte Art. בנוסף לסוגי הקפה השונים הנמכרים במקום, אפשר ליהנות גם ממאפי בוקר, סנדוויצ'ים עשירים, קישים ועוגות.

Father Carpenter Coffee Brewers
שרון היינריך

שימו לב, קל לפספס את הכניסה למתחם בית הקפה מהרחוב הראשי, חפשו את השלט המכוון ואת החצר היפה.

Father Carpenter Coffee Brewers כתובת: Muenzstrasse 21 - 1.Hof, 10178 Berlin

שעות פתיחה: שני עד שבת 09:00-18:00

Princess Cheesecake

ממש לא רחוק מהבארן, מרחק כמה דקות הליכה, נמצאת אחת הקונדיטוריות המדוברות ביותר בברלין בשנים האחרונות, פרינסס צ'יז'קייק. הפרינססה כשמה כן היא, הוקמה על ידי קוני צור שהחליטה לפתוח קונדיטוריה בה ניתן למצוא רק עוגות גבינה, או טארטים מבוססי גבינה. העוגות הנמכרות במקום מגיעות בדרך כלל כעוגה גדולה, ממנה חותכים חתיכה עסיסית, או כפטיפורים קטנים (שימו לב: לא בכל יום מוגשים פטיפורים).

Princess Cheesecake
שרון היינריך

רעיון של חנות המבוססת על קינוח אחד בלבד מקובל מאוד בעולם הפטיסרי הפריזאי. כך למשל בפריז יש חנויות בהן ניתן לרכוש אקלרים בלבד, או מקרונים, ואפילו חנות המוכרת רק מדלנים. צור, בעלת משרד יחסי ציבור מפורסם בגרמניה, ביקרה בארצות הברית, הושפעה כנראה משפע עוגות הגבינה שם (ע"ע צ'יז קייק פקטורי), זיהתה את הפוטנציאל והחליטה לפתוח בברלין חנות קונספט המתמקדת בעוגות גבינה.

Princess Cheesecake
שרון היינריך

מי שאוהב עוגות גבינה יהנה מאוד מהמקום, אם אינכם מחובבי הז'אנר אפשר לדלג. בין העוגות שמוצאים במקום: עוגת גבינה גרמנית מסורתית עם פירות, גבוהה מאוד וקלילה יחסית; עוגת גבינה בסגנון ניו יורק, עם גבינת שמנת כבדה ועשירה; עוגת גבינה עם שוקולד מריר; עוגת גבינה עם קרמל; טארט לימון בהשפעה צרפתית (יש הטוענים שמדובר בעוגה הטובה ביותר הנמכרת במקום) ועוד. אנחנו טעמנו את עוגת הגבינה עם הפרג, העשויה מתחתית עשירה של פרג עם שכבת עוגת גבינה רכה ואוורירית יחסית. המקום עצמו מעוצב בצורה נסיכותית משהו, בגוונים של לבן וורוד עתיק, קצת שנות ה-80, אבל בקטע משעשע. יש אפשרות לשבת לקפה או לקחת.

Princess Cheesecake כתובת:  Tucholskystraße 37, 10117 Berlin

שעות פתיחה: כל השבוע, 10:00-20:00

Du Bonheur

"אושר", שם כל כך פשוט שמשקף את מה שקורה במקום הכל כך לא גרמני הזה שבלב מיטה. אחרי כמה שנים של עבודה בפריז אצל פייר ארמה, החליטה אנה פלאג'נס לפתוח מקום משל עצמה בגרמניה, אך לא בעיר הולדתה האנובר, אלא בברלין המתפתחת. טביעות האצבע של ארמה, מורגשות בכל קינוח בוויטרינה, הנראית פריזאית למהדרין ולרגע אחד ניתן באמת לחשוב שמדובר בפטיסרי בעיר האורות.

Du Bonheur
שרון היינריך

מיקאל מרסולייה, השף פטיסייר שמתפקד כיד ימינו של פייר ארמה, מספר שפלאג'נס עבדה בצמוד אליו מספר שנים. בתחילה במחלקת ייצור הקינוחים ובהמשך עברה למחלקת הפיתוח והייתה חלק מצוות השף פטיסיירים המוציאים לפועל את הרעיונות של גאון הפטיסרי.

Du Bonheur
שרון היינריך

מגוון הקינוחים האישיים הנמכרים במקום מרשים. טעמנו את טארט הדומדמניות עם המרנג הצרוב שהיה נפלא. שילוב נהדר של מתיקות וחמיצות ומראה מלבב. גם קינוח השוקולד המריר והקוקוס נהדר ומומלץ מאוד לחובבי התחום. עוד במקום גם טארט טאטין, אקלרים שונים, קינוח שוקולד דולסי ואגוזי לוז, פרי-ברסט מרשים ביופיו ועוד. בגזרת המאפים, מביאה פלאג'נס לברלין את הקרואסון, הפה-או-שוקולה ואפילו את הקוניאמן המאפיין כל כך את אזור בריטני. בנוסף מציעה פלאג'נס גם ארוחות בוקר וקפה וכן עוגות לקחת. בקיצור, חובה לחובבי תחום המתוקים וקונדיטורים מקצוענים.

 Du Bonheur כתובת:  Brunnenstr. 39, 10115 Berlin

שעות פתיחה: רביעי עד שישי 08:00-19:00, שבת וראשון 09:00-19:00

Jubel

מזרחית לאזור המיטה נמצאת Prenzlauer Berg מהשכונות היותר מעוררות של ברלין. פרנצלאור ברג היא שכונה בורגנית, בה התמקמו משפחות צעירות והיא נחשבת לאחת השכונות היפות יותר של ברלין. לטעמי מדובר באחת השכונות הנעימות ביותר לטיול רגלי נעים והיא מלאה בבתי קפה, מסעדות ובוטיקים ששווים עצירה.

JUBEL feine pâtisserie
שרון היינריך

אחד המקומות המיוחדים ביותר בברלין בתחום הקינוחים נמצא בשכונה הזו והוא שווה ביקור, גם אם לא תכננתם לבקר בשכונה. "יובל" הוא החלום המשותף של לוסי בבינסקה וקאי מישלס, שתי חברות שעבדו ביחד בענף המסעדנות והחליטו לפתוח מקום משלהן. המקום הוא בעצם בית קפה - פטיסרי בו נמכרים בכל יום מגוון של קינוחים ומשקאות אותם ניתן גם לקחת לדרך. העיצוב עדכני ומרענן, קירות עם אריחים בצבע תכלת עוטפים את המקום, כמה שולחנות, בר קטן והרבה אור שנכנס מהרחוב דרך קירות הזכוכית.

המשמעות של השם "יובל" הוא שמחה וחיוך, מסבירה בבינסקה ומבחינת השתיים זו המשמעות בעסק של קינוחים, "רצינו להעניק למקום שם שמתאר את השמחה והאושר באכילת הקינוחים שלנו". בבינסקה מוסיפה שהייחוד שלהן הוא בכך שהשף פטיסיירית הייתה בעברה שפית במטבחים, ולכן ניתן להרגיש בקינוחים המוגשים במקום נגיעות של חומרי גלם מעולם המטבח, בשילוב עם חומרי גלם המזוהים עם תחום המתוקים. אחד הקינוחים המעניינים ביותר שטעמנו היה עוגת גבינה מסקרפונה עם היפופיאה ופיסות גזר. נשמע מוזר? מדובר בעוגה מפתיעה בקלילותה, למרות המסקרפונה, עשירה בטעם חמצמץ של פרי ההיפופיאה שגדל בגינת הוריה של בבינסקה. הגזר המונח על הקינוח מטופל בצורה נהדרת והוא משתלב הן מבחינת הצבע והן מבחינת הטעם עם הפרי החמצמץ.

בכל יום תוכלו למצוא במקום מגוון שונה של קינוחים, לפי חומרי הגלם שעומדים לרשותה של השף פטיסיירית. בנוסף, ניתן להזמין צלחת קטנה של פטיפורים המבוססים על הקינוחים הנמכרים באותו היום, דבר המאפשר טעימה מכמה קינוחים ולא רק מאחד.

JUBEL feine pâtisserie כתובת:  Hufelandstr.10, 10407 Berlin

שעות פתיחה: שלישי עד שישי 11:00-19:00, שבת וראשון 11:00-18:00

Zeit fuer Brot

אם יש מקום שבשבילו אני מוכנה לחזור לברלין מחר, הרי הוא צייט פור ברוט, או בתרגום פשוט "זמן ללחם". במקום הזה שנמצא גם הוא בשכונת מיטה, יש תמיד זמן ללחם ויותר מזה, זמן לעוגות שמרים! טעמתי הרבה מאוד עוגות שמרים בחיי ואני חייבת להודות שכבר חשבתי שטעמתי את הטובה ביותר, אבל כשהגעתי לצייט הבנתי שמצאתי את הנחלה.

Zeit für Brot
שרון היינריך

אם אתם מגיעים למקום בסוף שבוע, קחו בחשבון שצפויה לכם עמידה לא קצרה בתור. כשהגענו בפעם הראשונה, היה זה יום חול והצלחנו לשים את ידינו על שנקה (חילזון בגרמנית) שמרים תוך זמן קצר. ביום שבת, לעומת זאת, עמדו אנשים דקות ארוכות בתור שהשתרך לו עד לקצה הרחוב בו נמצאת המאפייה. ניכר שרוב העומדים בתור הם אורחים קבועים במקום, תושבי השכונה, שבאים לבית המאפה שמתחת לבית להצטייד בפחמימות לסוף השבוע.

בהמלצת המקומיים, טעמנו שלושה שנקה. ומדוע שלושה כשכל חילזון כזה הוא נתח גדול מאוד של עוגת שמרים והוא יכול להספיק בקלות לשני אנשים? ובכן, כדי לא לפספס. טעמנו את זה עם הקינמון שנחשב לרב המכר והוכיח עצמו כראוי לתואר, טעמנו גם את זה עם אגוזי המלך שהיה נהדר, אך הטוב ביותר היה זה עם השוקולד. עוד רכשנו לחם כפרי מעולה עם גרעיני חמניות ופשתן שהגיע איתנו עד פריז והיווה בסיס מעולה לגבינת ברי עסיסית.

במקום אפשר להזמין ארוחות בוקר, סנדוויצ'ים וקישים, כמו גם קפה, לחמים ועוגות מסוגים שונים.

Zeit für Brot כתובת:  Alte Schönhauser Str. 4, 10119 Berlin

שעות פתיחה: שני עד שישי 07:30-20:00, שבת 08:00-19:00, ראשון 08:00-18:00

_

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו