בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בוטיקי מתוקים מעולים ליד אתרי תיירות מרכזיים בפריז

למה אסור לרכוש קרואסון במגדל אייפל ושווה להשקיע שלוש דקות בשביל אחד משובח, איזה מפעל בוטיקי לשוקולד מסתתר ליד כיכר הבסטיליה ובמה מקנחים ליד כנסיית סאן סולפיס? לרגל עונת הטיולים, שרון היינריך עם המלצות למקומות הכי טעימים לקינוחים ומתוקים ליד אתרי התיירות בפריז

13תגובות
יושידה
שרון היינריך

בעונה הנוכחית פריז מלאה בתיירים. מכל העולם הם מגיעים אליה מצוידים באפליקציות, ספרים, מפות ומקלות סלפי הנשלפים בכל מקום ואתר. ליד כל מונומנט אפשר לראות העמדות ובימויים של תמונות, כשלבסוף הפריימים היפים הם של המצלמים עצמם שעסוקים במסגור הזיכרונות. לעתים נדמה שהאתר עצמו לא ממש מעניין, אלא התיעוד בלבד, לפי האמרה: לא צילמת, לא היית. בדרך כלל האזורים התיירותיים מלאים במלכודות, כמו שרגילים למצוא בכל עיר מרכזית בעולם, אם זה בתחום המזכרות, האוכל וכמובן שגם בתחום הקינוחים והשוקולד. בצער רב, פעמים רבות יהיו אלה סניפי רשתות חסרות נשמה, שבוחרות להתמקם במקומות עמוסי התיירים.

כשמדובר במתוקים, עשו לעצמכם כלל וותרו על המוצרים שנמכרים באתרים עצמם או בסמוך להם (אתם ממש לא רוצים קרואסון משם). לעתים במרחק של כמה דקות הליכה אפשר למצוא פנינים של ממש, מטובי השוקולטיירים והשף פטיסיירים של צרפת.

נוסעים לפריז הקיץ? הנה כמה המלצות על המקומות הכי טעימים לאכול בהם קינוחים ומתוקים והם סמוכים כל כך לאתרים התיירותיים שאתם עומדים לפקוד בסיבוב הבא בעיר האורות.

מגדל אייפל

המונומנט הכי מתויר בפריז הוא ללא ספק מגדל אייפל. כשבעה מיליון תיירים פוקדים את האייפל מדי שנה ומטפסים עליו, לעתים עד לגובה של כמעט 300 מטרים. אחרים, משוטטים למרגלותיו או משקיפים עליו ממרפסת הטרוקדרו, כך או אחרת אין תייר שנשאר אדיש למראהו.

ממש מאחורי המגדל, נמצאים גני שאן דה מארס ובסופם בית הספר הצבאי. אחד הרחובות המקסימים ביותר של הגדה השמאלית, יוצא ממרכז הגנים לכיוון מזרח, רחוב סאן דומיניק Saint Dominique. הרחוב הנפלא יכול להוות מסלול הליכה מקסים אל האייפל וממנו חזרה ללב הגדה השמאלית.

במספר 94 נמצאת החנות  Aux Merveilleux de Fred, השייכת לרשת המתמחה בקינוח אחד ובמאפה בודד. נכון, בדרך כלל אינני ממליצה על רשתות אבל מדובר במקרה יוצאת דופן מכיוון שכל סניף עומד בפני עצמו והקינוחים והמאפים מיוצרים בו במקום מול עיני הלקוחות.

בריוש שוקולד מרוויזו
שרון היינריך

הקינוח הנמכר במקום מגיע במגוון טעמים וציפויים אבל בבסיס הוא מורכב משכבות של מרנג וקצפת. נשמע פשוט, אבל הביצוע נהדר (וגם נטול גלוטן). לצד אלה נמכר במקום גם מאפה בשם קרמיק שהוא הבריוש המעולה של מרוויוז-דה-פרד. בריוש הוא למעשה סוג של לחם מתקתק המיוצר בכל בולנז'רי בצורה שונה, אולם זה שונה מזה הקלאסי, והוא נוטה לכיוון הבריושים המאפיינים את בלגיה וצפון צרפת. העובדה שהוא מכיל אחוז גבוה יחסית של חמאה וביצים הופך אותו לעשיר מאוד, אוורירי ומעודן מאוד בטעמו.

במרוויוז מייצרים בריוש במגוון טעמים - בטעם טבעי, עם צימוקים או עם נטיפי שוקולד. האפייה מתבצעת לאורך כל היום בכל אחת מחנויות הרשת והריח שיוצא מהתנורים מופלא. המומלץ ביותר הוא זה עם נטיפי השוקולד, בעיקר כשהוא יוצא מהתנור. הבצק רך רך וחמים ונטיפי השוקולד נמסים בתוכו, ומדובר בחגיגה גדולה.

Aux Merveilleux de Fred

94 rue Saint-Dominique

75007 Paris

שעות פתיחה: שלישי עד שבת 09:00-20:00, ראשון 09:00-19:00

כנסיית סאן סולפיס

רבים מכירים את כנסיית סאן סולפיס בזכות הספר והסרט "צופן דה-וינצ'י". הכנסייה השנייה בגודלה אחרי קתדרלת נוטרדאם ידועה בעיקר בזכות העוגב הנפלא שבה. אם אתם מחובבי הכנסיות והחלטתם לפקוד גם את הכנסייה הזו, אל תשכחו שלידה נמצא אחד ממקדשי הפטיסרי החשובים ביותר בעולם, הבוטיק של פייר ארמה.

רבות דיברנו במדור זה על ארמה שהחל את דרכו בעולם הקולינרי בגיל 14, כשלמד אצל גסטון לנוטרה מגדולי השפים בצרפת. בהמשך עבד במעדניית פושון, בה הטביע את חותמו בעיקר באגף עוגיות המקרון - העוגיות המזוהות איתו ביותר, גם היום.  בחנות הדגל שלו ברחוב בונפארט הסמוך לכנסייה, יש מדגם מייצג: מקרונים, קינוחים, שוקולדים, מאפים, ריבות, תה וספרים פרי עטו.

הקרואסון של פייר ארמה
שרון היינריך

בתחום הקינוחים המעולים שניתן לרכוש במקום אל תוותרו על עוגת "אלפיים העלים", הגרסה המפורסמת של ארמה למילפיי. מדובר באחת העוגות הטובות ביותר הנמכרות בפריז, והיא עשוייה שכבות של בצק עלים מקורמל עם קרם פרלינה עסיסי ושכבות קרוקנטיות של פרלינה פוייטין ואגוזים מקורמלים. חובבי הוורדים, ישמחו לטעום את אחת העוגות המפורסמות של ארמה, ה"איספהאן", עוגה המורכבת מבסיסי מקרון, קרם ורדים, ליצ'י ופטל.

אגב, גם אם יש תור בכניסה לחנות, אין צורך להתייאש ולוותר, הוא זז מהר וההמתנה בו שווה את מה שמחכה בפנים.

PIERRE HERME

72 rue Bonaparte

75006 Paris

שעות פתיחה: כל יום 10:00-20:00

כיכר הרפובליק

אחד האזורים המעניינים ביותר בפריז בשנים האחרונות הוא אזור תעלת סאן-מרטין הנמצא בסמוך לכיכר הרפובליק. הכיכר מפרידה בעצם בין רובע המארה הצפוני לבין התעלה המתחילה מכיכר הבסטיליה ומגיעה עד אזור לה וילט, היכן שממוקם מוזיאון המדע המפורסם. כיום מתגוררים בקרבת התעלה צעירים רבים, סטודנטים ובובואים (כינוי לבורגנים בוהמיינים).

שרון היינריך

כיאה לאזור מתפתח, לאחרונה נפתחו בו מקומות מרתקים בתחום העיצוב, האוכל והקינוחים. אם אתם מגיעים לאזור מומלץ להצפין מעט ולקיים סיור של שעתיים-שלוש בסמוך לתעלה, ללכת לאורכה ולראות את הסירות ששטות בה ואת הסכרים הפעילים. חוויה.

באחד הרחובות הסמוכים לתעלה פתח לפני כשנתיים השף פטיסייר יאן קוברור את הפטיסרי הראשונה שלו. קוברור מביא שינויים מרעננים לעולם המתוקים, ומצליח לטפל בקלאסיקות הצרפתיות בצורה חדשנית ולהפוך אותם לקינוחים מודרניים הלובשים צורות וטעמים עדכניים. כך למשל, אקלרים מלבניים כשדרוג של האקלר הקלאסי. אחד השילובים הטובים ביותר אצל השף הצעיר הוא אקלר שוקולד מריר וטונקה, השילוב הזה של טעם הקקאו ופולי הטונקה הארומתיים נפלא, כשבנוסף לבצק הרבוך ולקרם, משלב קוברור שכבה עדינה של שוקולד פציח שמעניקה עוד מרקם מפתיע לאקלר.

מילפיי של יאן קוברור
שרון היינריך

לצד האקלרים, בויטרינה מגוון גדול של קינוחים המתחלפים בכל עונה, מגרסת הפרזייה הנפלאה של השף או הסאנט אונורה, שאצל קוברור מתגלה כקינוח קליל ומרומם.

במקום נמכרים גם קינוחים המיוצרים אה-לה-מינוט (במקום). היתרון שלהם הוא בכך שהם טריים ביותר, והם גם לא דורשים מייצבים כמו ג'לטין, למשל. בגלל שהם נאכלים מיד ניתן "להשתולל" עם קרמים, טמפרטורות ומרקמים שונים. בין הקינוחים הללו תוכלו לטעום את המילפיי המפורסם של קוברור, קינוח שנחשב ל"חתימה" של השף. אצל קוברור, היצירה הקלאסית מקבלת פרשנות חדשה, כשבמקום שלוש מדובר בחמש שכבות העשויות מבצק עלים דקיק בסגנון קוניאמן (מאפה המאפיין את אזור בריטני) וביניהן זילופים של קרם עשיר בווניל.

YANN COUVREUR

137 Avenue Parmentier

75010 Paris

שעות פתיחה: כל השבוע 08:00-20:00

כיכר הבסטיליה

אחת הכיכרות המפורסמות בפריז נמצאת בנקודת מפגש של שלושה רבעים - הרובע ה-4, הרובע ה-11 והרובע ה-12. כיכר הבסטיליה מפורסמת בעיקר בזכות היותה הסמל המפורסם ביותר למהפכה הצרפתית. כיום, ניצב בכיכר עמוד יולי לזכר שלושת ימי המהפכה השנייה, וכן בית האופרה החדש של פריז.

בסמוך לכיכר, נמצא אחד המקומות המיוחדים בתחום השוקולד בפריז: מפעל השוקולד של אלאן דוקאס. זה אמנם מיקום יוצא דופן למפעל שוקולד, אבל זה לא הדבר היחיד שאינו בגדר השגרה כאן. ייצור שוקולד שמור בדרך כלל לחברות מסחריות גדולות ומעטים הם היצרנים הארטיזניים, בעלי מפעלי בוטיק קטנים ומוקפדים, בטח בתוך העיר עצמה. מי שילך על רחוב לה רוקט, ויעבור ליד מספר 40, לא יתאר לעצמו שממש בתוך בניין המגורים הזה, במקום שבו פעל פעם מוסך, שוכן מפעל שוקולד. מאחורי דלת מאסיבית כסופה ממתין הקסם, 320 מטרים רבועים של מפעל השוקולד ובצמוד לו נקודת מכירה קטנה.

השוקולדים של אלאן דוקאס
שרון היינריך

דוקאס, הוא השף הצרפתי הנודע ביותר של דורו, מעוטר בכוכבי מישלן רבים ועומד בראש אימפריה הכוללת מסעדות, בתי מלון ומאות עובדים ברחבי העולם. אחרי שכבש פסגות בעולם הקולינריה, החליט דוקאס להגשים חלום ישן לספר את סיפורו של אחד מחומרי הגלם המיוחדים ביותר בעיניו, השוקולד. את תפקיד השוקולטייר גילה כשעבד אצל גסטון לנוטרה, לצד מישל שודאן, לימים אחד השוקולטיירים המובילים בפריז. את האהבה הזו שמר בליבו לאורך כל שנות הקריירה שלו וידע תמיד שיבוא יום, והוא יממשה. בחורף 2013 פתח דוקאס את מפעלן בלב פריז, ביחד עם ניקולה ברז'ה, השף פטיסייר שעובד לצדו כבר 12 שנים.

במקום מיוצר שוקולד, משלב פולי הקקאו ועד שלב המוצר הסופי, בלי הרבה צבעים וקישוטים. בלוקים של שוקולד, טבלאות וכמובן בונבונים, או מה שאנחנו מכנים פרלינים. חנות המכירה מציעה את השוקולד המיוצר במפעל הצמוד ואם תתעכבו מעט במקום, תוכלו לצפות בעבודת הייצור דרך החלונות הגדולים המפרידים בין החנות למפעל. גם העיצוב מיוחד: טבעי, פראי משהו, משלב טכניקות עיצוב מודרניות וחדשניות ועושה שימוש בפריטים שנלקחו מרכבות ומספינת מלחמה, כמו גם ממכונות ייצור ישנות, שמשתלבות באווירה הכללית.

חנות השוקולד של אלאן דוקאס
שרון היינריך

LE CHOCOLAT ALAIN DUCASSE

40 rue de la Roquette

75011 Paris

שעות פתיחה: שלישי עד שבת 10:30-19:00

האינווליד

האינוווליד הוא אחד האתרים המרכזיים של הרובע השביעי של פריז, ונחשב לאחד מהמונומנטים החשובים בעיר. בעבר, נבנה האינווליד כמקום לשיקום נכי מלחמות, וכיום מפורסם בגלל העובדה שנפוליאון קבור בו, כמו כן יש בו מוזיאון צבאי מרתק (את חובבי התחום) וכן הוא עדיין מתפקד כמעון לחיילים משוחררים. מול האינווליד, לכיוון הסיין, נמצאות מדשאותיו המפורסמות, הידועות כמקום מרבץ למקומיים ולתיירים בימים חמימים.

מאחורי האינווליד, כלומר דרומה ממנו, נמצאת הפטיסרי של מורי יושידה, מהמעניינות שבפריז. יושידה הוא שף פטיסייר יפני שהגיע לפריז על מנת לממש את כישוריו הקולינריים. הפטיסרי שלו נראית כאילו נגזרה ממגזין עיצוב יפני והונחה בלב הרובע השביעי, מעוז של צרפתיות מסורתית. הטון בעיצוב הוא נקי ומעודן והנוכחות היפנית מורגשת בכל פרט: קירות בהירים ונטולי קישוטים, ויטרינות צפות מעץ ותחושה כללית של רוגע ושלווה.

העוגות של יושידה נשענות על מסורת האפייה הצרפתית הקלאסית, אך מגע ידו מעניק להם פרשנות חדשה ובחלקן הוא אף עושה שימוש בחומרי גלם יוצאי דופן. אחד הקינוחים המיוחדים שלו הוא ה- M, העשוי קרם מייפל אמיתי, מוס שוקולד ומייפל, קונפיטורה של מנדרינה, ביסקוויט אגוזי לוז ונוגטין של אגוזי לוז. הפה מופתע משלל המרקמים והטעמים ומגלה שלמרות מתיקות השוקולד והמייפל, טעם המנדרינה מעניק להם רעננות וחמיצות פירותית. באגף המאפים הפריכים, לא תוכלו להשאר אדישים לקרואסון.

העוגות של יושידה נשענות על מסורת האפייה הצרפתית הקלאסית
שרון היינריך

עוד ייחוד שמציע יושידה: לצד כל קינוח מונחת תווית ועליה פירוט המרכיבים וכן סימון במקרה שיש בהם חומרים הנחשבים בעיתיים לאוכלוסיות מסוימות (ביצים, חלב, קמח ואלכוהול) - גם זה חידוש בצרפת.

MORI YOSHIDA

65 avenue de Breteuil

75007 Paris

שעות פתיחה: שלישי עד ראשון 10:00-19:15

__

שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז ומשם כותבת את הבלוג Paris Chez Sharon



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו