אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגיות למשלוח מנות בפורים

שבוע לא קל עבר על שירלי נמש אבל לנו יצאו מזה לא פחות מארבעה מתכונים לעוגיות שתוכלו לתת במשלוח המנות שלכם

תגובות
דורעם גונט

אני לא מאמינה בעין הרע, אבל אני חייבת להגיד שאני לא מוצאת הסבר למה שקורה לי לאחרונה. מאז הפוסט על הטראפלס שאני מכינה, בו התרברבתי שאני כבר לא שורפת סירים, נדמה שמאותו הרגע כוחות השחור התגייסו נגדי וכל מה שאני מנסה במטבח יוצא לא ראוי למאכל או פשוט (אוי לבושה) נשרף.

השבוע תכננתי לצאת ברשומה חגיגית לכבודה של דמות מיוחדת בחיי. הכנתי מתכון מסוים, אבל הוא יצא איום ונורא. בניסיון של אלתור הכנתי מתכון אחר, נפלא ומיוחד אבל גם הוא נשרף לי. הרי כבר סיכמנו שאני לא שורפת סירים, אז מה בעצם קורה פה? אולי דווקא כמשתדלים יותר מדי הכל הולך הפוך.

בינתיים, עד שכוחות השחור יזוזו קצת הצידה (מחזיקה אצבעות שזה יקרה עד שבוע הבא), נזכרתי שהשבוע חלק גדול מאיתנו ישלח משלוחי מנות לחברים, בני משפחה ומקורבים. וכיוון שפורים הוא תמיד תירוץ מעולה למכורי האפייה להפריז בכמויות ולעמוד שעות נוספת במטבח, ריכזתי עבורכם מתכונים שפרסמתי לאחרונה של עוגיות שונות שעשויות להקפיץ ולשדרג עבורכם את משלוח המנות הסטנדרטי.

ראשונות הן עוגיות פילו אגוזים את המתכון שלו קיבלתי מפורום מתכונים בתפוז ממשתמשת מוכשרת במיוחד -  סיוי 24 והוא לקוח מחוברת "לאישה". אלו עוגיות שדומות לבקלוואה, אך צורת ההכנה שלהן מעט שונה ולדעתי קלה יותר. טיפ קטן - הקפידו להפשיר את בצק הפילו לפחות 5 שעות או אפילו לילה שלם במקרר. רק בצק שהופשר היטב ובאיטיות יאפשר לכם עבודה נוחה איתו. כמו כן, בזמן העבודה כסו את הבצק שאינכם משתמשים בו במגבת לחה שתבטיח שהבצק לא יתייבש יתר על המידה. ניתן לשנות ולגוון את סוגי האגוזים בהתאם למלאי שיש לכם או ע"פ טעמכם האישי.

עוגיות השוקולד השערורייתיות של מרתה סטיוארט מיועדות למי שתרצו לפנק במיוחד. מדובר בעוגיות שוקולדיות עד מאוד. למעשה כמות השוקולד שיש בהן היא שערוריתית, אבל זה גם מה שהופך אותן לעשירות וטעימות. המרקם שלהן רך וטעים ואפילו המראה שלהם מפתה במיוחד. ההכנה לעומת זאת - פשוטה ומהירה. שימו לב שעוגיות אלו נשמרות טובות במיוחד עד יומיים מיום האפייה ולכן הן מיועדות למשלוחי מנות הנמסרים באותו היום או למחרת.

עוגיות שיבולת השועל מתאימות במיוחד לכאלו המקפידים על התזונה אך יחד עם זאת אוהבים לנשנש קצת מתוקים. אלו עוגיות הגרנולה האהובות במיוחד עליי ועל החצי. עוגיות מצוינות שמכילות כל טוב - שיבולת שועל, סוכר חום, קמח מלא ותוספת טעימה של חמוציות מיובשות או צימוקים, פירות יבשים או כל מה שאוהבים.

וסוג נוסף ואחרון הלקוח מהרשומה הראשונה שלי בבלוג – עוגיות שוקולד מריר בציפוי אבקת סוכר. הביאה את המתכון לפורום מתכונים בתפוז - Fairy_mi והוא לקוח ממגזין גורמה. אלו  עוגיות רכות וטעימות, מאוד שוקולדיות ואהובות גם על ילדים (אצלי הקטנות אהבו בלי תוספת של שקדים) וגם על מבוגרים.

שיהיה לכולנו פורים מתוק!

עוגיות פילו אגוזים

החומרים:

20 עלי פילו למלית:

500 גר' אגוזים קצוצים גס  (ניתן לשלב סוגים שונים של אגוזים - מלך, לוז, פיסטוק, שקדים ועוד)
1 כוס סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
100 גר` חמאה מומסת

לרוטב:

1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
מיץ סחוט מ - 1/4 לימון.

ההכנה:

1. מחמממים את התנור לחום בינוני ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. המלית: שמים בקערה את האגוזים, הסוכר והקינמון ומערבבים.

3. מברישים עלה פילו אחד בחמאה המומסת, מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו, כך עד ל - 4 עלים בסה"כ. מברישים גם את הדף העליון ומפזרים מלמעלה את המלית.

4. מגלגלים לגליל ארוך וחותכים באלכסון ל - 8 עוגיות ברוחב 3 ס"מ.

5. ממשיכים כך עם כל הדפים והמלית.

6. מניחים את העוגיות בתבנית המרופדת ואופים 20 דקות עד השחמה.

7. הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס ומתקבל רוטב חלק.

8. מוציאים את תבנית העוגיות מהתנור ומברישים בנדיבות ברוטב החם.שומרים בקופסא אטומה בטמפ` החדר עד 3 ימים.

עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט

לכ - 25 עוגיות גדולות במיוחד:

החומרים:

225 גר` שוקולד מריר
60 גר` חמאה
2/3 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר

ההכנה:

חממו תנור ל - 180 מעלות. בקערת מיקסר הקציפו במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

המיסו בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה והוסיפו לתערובת הביצים, הקציפו עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.בקערה נפרדת נפו את הקמח, אבקת האפייה והמלח. הוסיפו את תערובת הקמח לתערובת השוקולד וערבבו עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה.הוסיפו את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה.

בעזרת כפית הניחו תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. השאירו מרווח של כ - 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה.

אפו כ - 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז.  

כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר -

• השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`יפס מומלץ לוותר על זה שנמכר בסופרמרקט, להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות משהו טוב.

• העוגיות יוצאות גדולות ומאוד מתוקות. לטעמי האישי כדאי ליצור עוגיות קטנות יותר ולשם כך כדאי להשתמש בכפית במקום בכף על מנת ליצור את צורת העוגיות.

• זמן האפייה הוא קריטי ואפילו אפיית יתר של דקה או שתיים עלולה לחבל במרקם הפאדג`י הנחשק. יש להוציא את העוגיות מהתנור כאשר העוגיות מבריקות, סדוקות ועדיין רכות גם אם הן יראו לכם לא אפויות, לא להתפתות ולהמשיך ליבש אותן. יש להוציא את התבנית ולהניח לעוגיות להצטנן בטמפרטורת החדר - כ - 10 דקות על גבי נייר אפייה ולאחר מכן יש להעביר אותן לצינון מלא על גבי רשת.

עוגיות שיבולת שועל/ שי לי ליפא

חומרים ל-25-20 עוגיות:

120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס (190 גרם) סוכר חום דמררה - אני משתמשת בסוכר כהה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
1 ביצה גדולה (מס` 1)
1/2 כוס (70 גרם) קמח מלא
1/2 כוס (65 גרם) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
½1 כוסות (135 גרם) שיבולת שועל - לא מהירת הכנה
2/3 כוס (90 גרם) חמוציות מיובשות

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

 2.  מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים תמצית וניל, חלב וביצה, עד שהם נבלעים בתערובת.

 3. מנפים יחד את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח, ומקפלים לתערובת החמאה בעדינות. מוסיפים שיבולת שועל וחמוציות מיובשות ומערבבים היטב.

 4.  מרטיבים מעט את הידיים, וצרים עיגולים בקוטר 4 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 7 ס”מ ומשטחים.

5. אופים 12-8 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע חום בהיר. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

גיוון: אפשר להמיר את החמוציות בפירות יבשים אחרים (משמשים, תאנים, תמרים ועוד) קצוצים גס באותה כמות

• גם את עוגיות האלו אני משתדלת שלא לאפות יתר על המידה על מנת שישארו מעט רכות. אם אתם אוהבים עוגיות פריכות וקצת קשות, אפשר להמשיך ולאפות עוד 2-3 דקות.

• למרות שמקובל לאפות עוגיות בטורבו, אני מעדיפה לוותר על אופציה זאת, ולאפות כל תבנית בנפרד. במידת הצורך אני מסובבת את התבנית באמצע האפייה. גיליתי שכך העוגיות פחות מתייבשות.

• אני משתמשת בחמוציות מיובשות לא ממותקות שנשמרות אצלי במקפיא באופן קבוע. 

עוגיות שוקולד מריר בציפוי אבקת סוכר

החומרים ל-60 עוגיות:

2 כוסות קמח (250 גר`)
1/3 כוס קקאו (35 גר`)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
225 גר` חמאה, מרוככת
1/2 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
140 גר` שוקולד מריר, קצוץ גס
1/2 כוס אגוזים או שקדים, קצוצים דק (אפשר לוותר אם מיועד לילדים)
1/2 1 כוסות אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה:

לערבב יחד בקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח.להקציף יחד חמאה וסוכר בקערת מערבל במהירות בינונית-גבוהה לקבלת קרם חיוור ורך. להוסיף ביצה ווניל, עד להטמעה. להנמיך מהירות המיקסר, להוסיף את תערובת הקמח ולערבב לתערובת אחידה.

להוסיף שוקולד ואגוזים ולערבב. לכסות הקערה בניילון נצמד ולצנן הבצק כ-30 דקות שיתייצב. לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות.למדוד כף שטוחה של בצק ולגלגל לכדור של 2.5 ס"מ, לשטח מעט בעזרת כף היד לעובי של 3/4 ס"מ ולצפות באבקת סוכר. לסדר במרווחים של 5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה על נייר אפייה לא משומן. 

לאפות למשך 8-10 דקות, עד שהעוגיות תופחות מעט ונסדקות מעט. להעביר בעזרת מרית מתכת לרשת צינון, לצינון מלא. לצפות העוגיות שוב באבקת סוכר.

העוגיות נשמרות לשבוע ימים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כאשר נייר פרגמנט מפריד בין השכבות.

בלוג האוכל של שירלי נמש מתפרסם במלואו ב"מתוקים שלי".

כתבות שאולי פספסתם

*#