סינייה טלה עם טחינת עגבניות - מתכונים - מדור האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סינייה טלה עם טחינת עגבניות

החיבור שבין טחינה רכה וחמה לבין קציצות טלה ריחניות הוא מהמענגים והמוצלחים שיש במטבח ובין הגרסאות הרבות לסינייה זו אחת המוצלחות

6-8 מנות דרגת קושי: בינוני
סינייה טלה 
עם טחינת עגבניות
לימור לניאדו תירו

בסינייה המופלאה הזו טוחנים את הטחינה יחד עם עגבניות צלויות- שילוב שמייצר טעמים עזים וטחינה בצבע אדום-כתום יפהפה. מנה ססגונית ונהדרת לאירוח.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

6 עגבניות בינוניות בשלות, חצויות לרוחב (עדיף מגי)

2-3 בצלים סגולים קטנים קלופים וחתוכים לרבעים
1 פלפל ירוק חריף חצוי לאורך ומרוקן מגרעינים
3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
לקציצות:
חצי קילו בשר טלה או בקר
(או חצי חצי) טחון
1 ביצה
1 בצל קלוף ומגורר דק על פומפייה (כולל כל הנוזלים)
או טחון במעבד מזון קטן
שליש כוס פירורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
טחינה אדומה:
חצי כוס (130 גרם) טחינה גולמית
רבע כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
100 מ"ל מי קרח קרים
רבע כפית מלח
לזרייה מעל: 2 כפות צנוברים קלויים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-250 מעלות.

מניחים עגבניות, בצלים ופלפל ירוק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומערבבים וצולים חצי שעה.

מוציאים מהתנור ומעבירים את התנור לתוכנית גריל.

בינתיים מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה בינונית וצרים קציצות קטנות ועגולות. (להקלת מלאכת הגלגול מומלץ לתת לתערובת הבשר לנוח לחצי שעה במקרר טרם הגלגול ולגלגל את הקציצות בידיים רטובות מעט).

מרפדים תבנית צלייה, שאפשר להגיש לשולחן, בנייר אפייה ומניחים בה את הקציצות, מעבירים לתנור וצולים בתוכנית הגריל 10 דקות.

הופכים את הקציצות (בעזרת שני מזלגות) וצולים 5 דקות נוספות.

בינתיים מכינים את הטחינה.

שמים בקערת מעבד המזון את הטחינה ומיץ הלימון ומעבדים חצי דקה, מוסיפים מים, מלח ו-4 חצאי עגבניות צלויות ומעבדים עד קבלת תערובת חלקה (אני אוהבת לסנן את הטחינה מגרעיני העגבנייה שלא נטחנו).

מעבירים את התנור חזרה לתוכנית אפייה על 200 מעלות.

מניחים בין ומעל הקציצות הצלויות את העגבניות שנותרו, בצלים צלויים ופלפל ירוק חריף, מוזגים מעל הכל טחינה אדומה וצולים 10 דקות.

זורים צנוברים קלויים ומגישים מיד עם פיתות חמות בצד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות