מוסקה טלה ושום ירוק - מתכונים - מדור האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מוסקה טלה ושום ירוק

שילוב מהפנט שהופך את כל העסק הזה שקוראים לו מוסקה למשהו ששווה להקדיש לו שעתיים במטבח

8-10 מנות דרגת קושי: בינוני
מוסקה
לימור לניאדו תיר

כשהמוסקה יוצאת מהתנור היא רכה ומלאה בנוזלים, ולכן, אם מגישים אותה מיד היא מתפרקת בחיתוך. אל דאגה, הטעם נהדר, אך המראה פחות. כדי שלא תתפרק יש להכין אותה מראש, כדי שתתייצב במקרר. לפני ההגשה חותכים לריבועים ומחממים בתנור.

המתכון מתאים לתבנית 25X30 ס"מ

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

4 חצילים בינוניים ומוצקים

4 ראשי שום ירוק או שני ראשי שום רגיל

4 עגבניות קטנות (עדיף מגי)

2 בצלים סגולים

2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח גס

3-4 תפוחי אדמה בינוניים

לבשר:

2 כפות שמן זית

750 גרם בשר טלה או בקר טחון, עדיף חצי חצי

כוס יין לבן יבש

כוס וחצי מיץ עגבניות

1 כפית מלח

3/4 כפית אורגנו

3/4 כפית פלפל שחור

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

קורט שבבי צ'ילי

לבשאמל:

רבע כוס שמן זית

1 כף חמאה

1 שן שום כתושה

3/4 כפית מלח

חצי כוס (70 גרם) קמח

3 כוסות חלב

2 כפות פרמז'ן מגורר דק

הוראות הכנה

מחממים תנור לתוכנית גריל. מניחים חצילים, ראשי שום, עגבניות ובצלים (עם הקליפה) בתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה.

מחוררים את החצילים במזלג בכמה מקומות שלא יתפוצצו. מזליפים שמן זית על השום, העגבניות והבצלים, ממליחים מעט וצולים קרוב לגריל העליון רבע שעה.

הופכים את החצילים (את שאר הירקות לא הופכים) וצולים רבע שעה נוספת. מוציאים מהתנור, חותכים את החצילים בעודם חמים לאורכם ומפרידים בעזרת כף עץ את בשר החציל מהקליפה.

מעבירים את בשר החציל למסננת המונחת מעל קערה ומסננים את הנוזלים המרירים חצי שעה לפחות. בינתיים קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לעיגולים בעובי חצי ס"מ. מניחים אותם בסיר בינוני, ממלאים במים קרים, מוסיפים חצי כפית מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות (חצי בישול) ומכבים את האש. משאירים במים עד השימוש.

מכינים את שכבת הבשר: קולפים את הבצלים והעגבניות, קוצצים גס ומעבירים לבלנדר. סוחטים את ראשי השום לתוך הבלנדר, כך שרק שיני השום ייכנסו. מוסיפים מיץ עגבניות וטוחנים היטב. מחממים סיר שטוח עם שמן ומטגנים את הבשר עד שהשחים מעט והתפורר. מוזגים יין, מרתיחים ומבשלים 2 דקות תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את תכולת הבלנדר ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים, מערבבים, מכסים ומבשלים על בעבוע עדין מאוד למשך חצי שעה.

לימור לניאדו תיר

מכינים את הבשאמל: על להבה בינונית ממיסים בסיר שמן זית, חמאה, שום ומלח. מוסיפים קמח ומערבבים היטב למשך 2 דקות. יוצקים חלב ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד שהבשאמל חלק, ללא גושים וסמיך בדומה לשמנת מתוקה. 5-7 דקות לערך. לא מגיעים לנקודת רתיחה. מוסיפים פרמז'ן, מערבבים ומכבים את האש.

כעת מרכיבים את המוסקה: מחמים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בשמן זית ומניחים בתחתית פרוסות תפוחי אדמה, מזליפים מעט שמן זית וממליחים. מניחים מעל את החצילים וגם עליהם מזליפים שמן זית וממליחים. יוצקים את שכבת הבשר ומשטיחים (אם הצטברו הרבה נוזלים ברוטב מומלץ לצקת את הרוטב בעזרת כף מחוררת כדי שחלקם יישארו בסיר). מערבבים היטב את הבשאמל ויוצקים מעל. אופים לא מכוסה 30-40 דקות עד שהבשאמל הזהיב מעט. מומלץ להכין מראש ולחמם שוב לפני ההגשה כדי שהמאפה לא יתפרק.

לימור לניאדו תיר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות