מוסקה אישית מהירת הכנה - מתכונים - מדור האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מוסקה אישית מהירת הכנה

מוסקה מהחלומות, כזו שמתייחסת לעצמה בכבוד. כמו כל מוסקה, גם זו עשויה שכבות־שכבות, אבל הפעם רוטב הבשאמל הוא מהיר

8 מנות דרגת קושי: קל
מוסקה אישית
לימור לניאדו תיר

אם אתם רוצים להפוך את המוסקה הזאת לעוד יותר מהירה ניתן להחליף את שכבת הבשאמל במוצרלה מגוררת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 3

רכיבים

2 חצילים בינוניים, מעט שמנמנים (עדיף באלדי)

שליש כוס שמן זית

3/4 כפית מלח אטלנטי

3 תפוחי אדמה בינוניים

לבשר:

2 כפות שמן זית

1 גזר קלוף קצוץ לקוביות גסות

1 בצל אדום קלוף קצוץ לקוביות גסות

4 שיני שום חצויות

500 גרם בשר טלה או בקר טחון, עדיף חצי חצי

חצי כוס יין לבן יבש

1 כוס מיץ עגבניות

2 כפיות מחית עגבניות מיובשות

חצי כפית מלח

חצי כפית אורגנו

רבע כפית פלפל שחור

קורט שבבי צ'ילי

בשאמל מהיר:

1 ביצה

חצי כוס שמנת מתוקה

1 כף פרמזן מגורר

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

לזריה מעל: עלי בזיליקום

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את החצילים לעיגולים בעובי 1 ס"מ, מברישים בשמן זית משני הצדדים ומנחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

ממליחים מעט וצולים קרוב לגריל העליון 20 דקות, הופכים וצולים עוד 10-15 דקות, עד השחמה יפה (אם אין מקום בתבנית לכל 16 הפרוסות, אז קולים בשני סבבים).

בינתיים קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לעיגולים בעובי חצי ס"מ. מניחים בסיר בינוני, ממלאים במים קרים, מוסיפים חצי כפית מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות ומכבים את האש. משאירים במים עד השימוש.

מכינים את שכבת הבשר: מעבירים גזר, בצל, שום ושמן זית למעבד מזון קטן וטוחנים עד קבלת מחית עדינה. מעבירים לסיר שטוח, מדליקים את הלהבה ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהתפורר ושינה את צבעו. מוזגים יין, מרתיחים ומבשלים 2 דקות. מוסיפים מיץ עגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים מחית עגבניות מיובשות ותבלינים, מערבבים, מכסים ומבשלים על בעבוע עדין מאוד למשך חצי שעה.

מכינים את הבשאמל: שמים בקערה קטנה את כל חומרי הבשאמל וטורפים בעזרת מזלג עד קבלת תערובת חלקה.

כעת מרכיבים את המוסקה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים 8 פרוסות חציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מעליהן מניחים 2-3 פרוסות תפוחי אדמה כך שיכסו את החציל בשכבה אחת (לא חופפים). עורמים מעליהם 3 כפות גדושות מרוטב הבשר ומכסים בפרוסת חציל נוספת. מוזגים מעל כל מוסקה אישית 2 כפות מהבשאמל ומעבירים לתנור. אופים 15-20 דקות, עד שהבשאמל התייצב. מניחים עלה בזיליקום ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות