חומוס שורשים ושקדים - מתכונים - מדור האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חומוס שורשים ושקדים

חומוס בלי חומוס הוא סוג של פטנט נהדר לארוחת ערב שמנצלת שאריות ונסמכת על חשיבה יצירתית, מחוץ לקופסה. למשל חומוס שורשים ושקדים

4-6 מנות דרגת קושי: קל
חומוס שורשים ושקדים
לימור לניאדו תירו
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

2 שורשי סלרי בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולת

2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות גדולת
1 קולורבי קלוף וחתוך
לקוביות גדולות
1 ליטר מים
1/2 כפית מלח
2 כפות שקדים טבעיים
עם או בלי הקליפה
4 כפות שמן זית
3 כפות טחינה גולמית
1 שן שום קלופה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון טחון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס מים קרים

להגשה:

שמן זית

כף שקדים קצוצים גס

כף עלי סלרי קצוצים דק

 

הוראות הכנה

מניחים את כל השורשים בסיר בינוני, מוזגים ליטר מים וחצי כפית מלח ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע בינוני חצי שעה, ללא כיסוי.

מוסיפים את השקדים ומבשלים עוד 5 דקות.

מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שוב.

מניחים את כל החומרים בקערת מעבד המזון (חוץ מהמים) וטוחנים תוך כדי הוספת המים (לאט לאט) עד לקבלת מחית עדינה (לפעמים לא צריך את כל כמות המים).

טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת שטוחה, מזליפים בנדיבות שמן זית, זורים שקדים קצוצים ועלי סלרי קצוצים דק ומגישים עם לחם טוב, פיתות, גריסיני או קרקרים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות