חומוס ארטישוק וקשיו - מתכונים - מדור האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חומוס ארטישוק וקשיו

ממרח רך, בריא וטעים שכיף לנגב עם פיתה רכה וקל להכנה

4 מנות דרגת קושי: קל
חומוס ארטישוק
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 חבילת (400 גרם) לבבות ארטישוק קפואים -

6 יחידות גדולות
1 כוס גרגירי חומוס מוכנים לאכילה (אפשר קפוא)
1 ליטר מים
1/2 כפית מלח
1 כפית מיץ לימון
1/4 כוס (40 גרם) אגוזי
קשיו טבעיים
חופן עלי נענע שטופים ומיובשים
3 כפות שמן זית
1 כף טחינה גולמית
2 כפיות מיץ לימון
3/4 כפית מלח
1 ו-1/2 כפיות כמון טחון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס מים קרים

להגשה:

שמן זית

כף שומשום קלוי

כף עלי נענע קצוצים דק

 

הוראות הכנה

מוזגים 1 ליטר מים לסיר בינוני, מוסיפים חצי כפית מלח ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הארטישוקים וגרגירי החומוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע בינוני 10 דקות, ללא כיסוי.

מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שוב.

מניחים את כל החומרים בקערת מעבד המזון (חוץ מהמים) וטוחנים תוך כדי הוספת המים (לאט לאט) עד לקבלת מחית מעט גסה (לפעמים לא צריך את כל כמות המים).

טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת שטוחה, מזליפים בנדיבות שמן זית, זורים שומשום קלוי ועלי נענע קצוצים דק ומגישים עם לחם טוב, פיתות, גריסיני או קרקרים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות