מבשלים לשבת: סלמון עם אורז שחור וירקות
צובעים את השבת עם מנת סלמון קלילה בתוספת סופר בריאה ויצירתית של אורז שחור עם ירקות

לכבוד המדור השבועי סידרנו לכם הפעם מתכון בקלאס לדג סלמון שצועק קיץ, אבל לא מוותר על תוספת מנחמת, מקורית ובריאה. את המתכון קיבלנו מרשת בתי הקפה פרש קיטשן, שידועה במנות טריות ולא מתחכמות, שאהובות על כל המשפחה. חממו תנורים ושלפו סכינים, השבת הטעימה בפתח.
» מבשלים לשבת: מתכוני שוקולד עם טוויסט
» מבשלים לשבת: חגיגה עם מתכונים יוונים
» איך מכינים בריוש טבעוני?
» מתכונים לעוגות קלילות של קיץ
מתכון לסלמון בתיבול ים תיכוני בתוספת אורז שחור
באדיבות השף אילן ברמלי מרשת בתי הקפה פרש קיטשן
מרכיבים: (4 מנות)
1 ק"ג פילה סלמון נקי מעצמות וקשקשים (לא להוריד את העור) חתוך ל-4
1/2 ק"ג אורז ריזוטו שחור
7-8 יח' פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות לרבעים
7-8 יח' פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לרבעים
3 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף נענע קצוצה
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. שמים את האורז בסיר עם 4 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל במשך 25 דקות.
2. מסננים את האורז ושוטפים במים כדי לקרר.
3. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
4. מניחים את נתחי הסלמון על תבנית עם נייר אפיה, מורחים בנדיבות שמן זית מכל צידי הדג, ממליחים ומפלפלים.
5. מכניסים לתנור למשך 10-12 דקות.
6. מחממים מחבת כבדה, יוצקים כ- 5-6 כפות שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים היטב
7. מוסיפים את האורז למחבת.
8. מוסיפים כ-1/2 כוס מים ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים. כאשר המים מתאדים כמעט לחלוטין, מוסיפים את כל עשבי התיבול למעט כף בצל ירוק. ממשיכים לערבב עד אידוי סופי של המים.
9. מעבירים את האורז לכלי הגשה או לצלחות אישיות, מניחים מעל את נתח הדג ומפזרים בצל ירוק לקישוט.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר