25 סרדינים טריים ללא ראש, זנב ואידרה (500 גרם נטו)
סרדינים משומרים קלות מכרתים
היוונים נוהגים לכבוש את הסרדינים במשרה של יין, חומץ ושמן זית ולהגישם לצד יוגורט חמצמץ, מתובל בשום ושמיר

רכיבים
למשרה:
כפית זרעי כוסברה שלמים
הוראות הכנה
חותכים את הסרדינים לחצי לאורכם ומנקים את הסנפיר במרכז הגב. מקררים.
מחממים בסיר את כל התבלינים היבשים. מוסיפים עלה דפנה, טימין, קליפת לימון ויין.
מבשלים עד צמצום הנוזלים לכדי חצי. מצננים.
מניחים בכלי רחב את הסרדינים, יוצקים לימון, מלח וסוכר ומוודאים שהלימון מכסה היטב את הסרדינים. מוסיפים עוד מיץ במידת הצורך. מצננים במקרר 5 דקות. יוצקים מעל את היין והתבלינים ומצננים במקרר 5 דקות נוספות.
שולפים את הסרדינים מהמשרה, בשרם הוורוד ילבין ויתקשה מההחמצה. מנגבים היטב בנייר סופג. מעבירים לצנצנת מעוקרת ומוזגים שמן זית עד כיסוי. שומרים במקרר עד ההגשה.
הצעת הגשה: פורסים מלפפונים לאורכם במנדולינה, מסדרים חופפים על צלחת, מטפטפים שמן זית, מלח ומיץ לימון. מסדרים מעל סרדינים כבושים לצד יוגורט, עלי שמיר וזיתי טסוס קצוצים. מגישים עם ברוסקטה חמה.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר