375 גרם (2/3 1 כוסות) מחית פטל אדום
מתכון מרמלדת פטל ביתית
זוכרים את המרמלדה של פעם? הקונדיטורית ליאור משיח (ממסעדת פרונטו) מלמדת איך לעשות מרמלדה ביתית, רק תצטיידו בחומרי הגלם המתאימים

הממתק הנוסטלגי שתמיד מזכיר לי את הילדות הוא המרמלדה. אצלנו היא הייתה נמכרת בצורה מלבנית בכל מיני צבעים וגדלים. קבלו מתכון למרמלדה פטל, שתמלא את משלוח המנות ב"טעם של פעם".
רכיבים
14 גרם פקטין
38 גרם סוכר
75 גרם גלוקוזה
300 גרם סוכר
5 גרם (1 כפית) מיץ לימון
הוראות הכנה
מניחים פורמה/רינג על משטח סיליקון.
מחממים את מחית הפטל ל-40 מעלות (כ-2 דקות על אש בינונית).
מוסיפים פקטין וסוכר וטורפים, ולאחר מכן מוסיפים גלוקוזה וסוכר וטורפים.
מבשלים תוך טריפה מתמדת, עד שהמסה מגיעה לטמפרטורה של 104-106 צלזיוס (חשוב להיעזר בשלב זה במד טמפרטורה).
מורידים מהאש ומוסיפים את הלימון.
יוצקים את המסה לתוך הפורמה/הרינג ונותנים לה להתייצב (המסה צריכה להתייצב למשך הלילה לפחות לפני שפורסים אותה).
פורסים לריבועים ומצפים בסוכר.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר