כוס אורז מלא עגול או בסמטי מושרה לילה במים קרים
מתכון אורז מלא עם דלעת ושום שחור
אורז טעים ובריא מלא בטעמים מתוקים עדינים

רכיבים
להגשה:
טחינה גולמית ופלפל שחור
הוראות הכנה
מניחים קוביות דלעת (500 גרם נטו) בסיר בינוני, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד התרככות (15-20 דקות). מעבירים למסננת ומועכים בעזרת מזלג בתוך המסננת. משהים ל-10 דקות לסינון כל הנוזלים. בינתיים מוזגים לסיר בינוני שמן ומטגנים כרישה עד התרככות. מוסיפים את השום הכתוש, מנמיכים את האש ללהבה קטנה מאוד ומטגנים 10 דקות נוספות. מוסיפים לסיר את חוטי הדלעת ומטגנים 2 דקות על להבה בינונית. מוסיפים אורז, מלח ומים, מכסים, מנמיכים את האש ללהבה קטנה מאוד ומבשלים 40 דקות מבלי להרים את המכסה. מכבים ומניחים לאורז לנוח בסיר לעוד 15 דקות. מזליפים טחינה גולמית ובוזקים פלפל שחור גרוס מעל.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר