ריזוטו עם דלורית - מתכונים - מדור האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריזוטו עם דלורית

ריזוטו כמו שצריך עם קוביות דלורית אפויות מעל

4 דרגת קושי: בינוני
ריזוטו עם דלורית
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

דלורית במשקל כ-750 גרם (כ-500 גרם לאחר קילוף וגלעון)

כף וחצי שמן זית
1 כף סוכר חום
1 ליטר ציר עוף
25 גרם חמאה
1 כוס אורז ארבוריו לריזוטו
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות
צרור קטן של עשבי תיבול (פטרוזיליה, אורגנו, נענע), קצוצים דק
50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

1. קולפים ומגלענים את הדלורית, וחותכים לקוביות בגודל של כסנטימטר. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מוסיפים את שמן הזית והסוכר החום, ממליחים ומפלפלים. מערבבים כך שהשמן יצפה את קוביות הדלורית. אופים בחום של 220 מעלות, עד שהדלורית מזהיבה קלות (כ-45 דקות).

2. בסיר קטן מביאים את הציר לסף רתיחה, ומשאירים על האש הנמוכה ביותר, כדי לשמור על החום.

3. בסיר אחר ממיסים את החמאה. מוסיפים את האורז ומערבבים, כך שכל האורז יצופה בשומן. מוסיפים מצקת אחת מהציר אל סיר האורז, ומערבבים עד שכל הנוזלים ייספגו לפני שמוסיפים מצקת נוספת. ממשיכים להוסיף את כל הציר, בהדרגה ותוך ערבוב, עד שהאורז מבושל אך עדיין שומר על נגיסות (אל דנטה). בישול האורז נעשה על אש בינונית, ונמשך כ-20 דקות. בסיום הבישול האורז צריך להיות רטוב מעט, והריזוטו קרמי ולא יבש.

4. בסוף הבישול מורידים את הריזוטו מהאש, מוסיפים את קליפת הלימון, הבצל הירוק, עשבי התיבול והפרמזן. ממליחים ומפלפלים, סוגרים את הסיר במכסה ומניחים לו לכחמש דקות. מגישים את הריזוטו עם קוביות הדלורית האפויות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות