מאפה דלורית ותרד בניחוח קארי - מתכונים - מדור האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מאפה דלורית ותרד בניחוח קארי

פאי פתוח ממולא ירקות בטעמי קארי עדינים

לתבנית פאי עגולה בקוטר 28 ס"מ דרגת קושי: קל
מאפה דלורית ותרד בניחוח קארי
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקלתית:

1 1/2 כוסות קמח

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1 ביצה

למלית:

1 ק"ג דלורית (משקל כולל קליפה וזרעים)

2 כפות שמן זית

1 כפית אבקת קארי טובה

1 כף סוכר

מלח ופלפל

1/3 כוס מים

150 גרם עלי תרד קטנים

2 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה

1/4 אגוז מוסקט מגורר טרי (או 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון)

הוראות הכנה

במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה, שמן הזית והמלח, למרקם פירורי. מוסיפים את הביצה ומעבדים קצרות. אוספים לכדור, מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה. משמנים ומקמחים את התבנית.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק, גדול בכמה סנטימטרים מהתבנית. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים בזהירות אל התבנית. משטחים את הבצק כך שיכסה את התבנית ועוד שוליים בגובה כ-2.5 ס"מ. חותכים את עודפי הבצק בעזרת סכין חדה או סכין גלגלת. מנקבים את הבצק בצפיפות בעזרת מזלג. אופים את הבצק, ללא מילוי, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך עשר דקות. מוציאים מהתנור את הקלתית האפויה-למחצה ומניחים לה להתקרר. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

בסכין חדה קולפים את הדלורית, מגלענים וחותכים לקוביות בגודל כ-1.5 ס"מ. במחבת רחבה ועמוקה מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הדלורית במשך כ-3-5 דקות. מתבלים בקארי, בסוכר, במלח ובפלפל. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על אש בינונית עד שהדלורית מבושלת אך עדיין שומרת על צורתה (כ-15 דקות, אם צריך, מוסיפים מעט מים במהלך הבישול).

מורידים מהאש ומוסיפים את התרד. מערבבים ומניחים לתרד להתרכך מחום הדלורית. מצננים. יוצקים את הדלורית והתרד על הקלתית האפויה-למחצה. טורפים בקערה את הביצים עם השמנת המתוקה, ומתבלים באגוז מוסקט. יוצקים את התערובת על הירקות. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהמאפה מתייצב ומתחיל להשחים (כ-50 דקות). מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן במשך רבע שעה לפחות. המאפה במיטבו כשהוא פושר, ולא לוהט מהתנור.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות