לביבות תפוחי אדמה ענקיות - מתכונים - מדור האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לביבות תפוחי אדמה ענקיות

לביבת ענק חומה מתפוחי אדמה ובצל. פציחה ושחומה מבחוץ, רכה וצמיגה בפנים בגלל עיבוי בקמח תפוחי אדמה

דרגת קושי: קל
לביבה גדולה
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6 תפוחי אדמה לטיגון (בעלי תכולת עמילן גבוהה)

1 בצל בינוני

מלח ופלפל בנדיבות

2 ביצים טרופות

1/3 כוס עמילן תפוחי אדמה

1 כף סוכר

שמן (לא רב) לטיגון

הוראות הכנה

קולפים את התפודים והבצל ומגררים על מגררת דקה. אפשר גם במעבד מזון. אבל זהירות: בגירור במעבד מזון נותרות בקערת המעבד פרוסות גסות שלא גוררו כהלכה. יש להיפטר מהן.

מסננים הכל לתוך קערה, מניחים לנוזלים בקערה לעמוד מעט, כך שהעמילן הטבעי שוקע. שופכים לכיור בערך מחצית מהנוזלים, מערבבים את משקע העמילן עם הנוזלים הנותרים, ומוסיפים לתפודים המגוררים, יחד עם כל יתר החומרים.

מערבבים היטב היטב.

מחממים שמן במחבת רחבה, עבה ומשובחת או בשתיים בינוניות. השמן חייב רק לצפות בשכבה דקה את תחתית המחבת.

כשהשמן חם מאוד, משטחים עליו את התערובת, במרית, ומכסים את המחבת לכמה דקות כדי לרכך ולבשל באדים את התפודים.

מסירים מכסה, וממשיכים לאדות עד שהתחתית שחומה ופריכה. חותכים ל-4 משולשים בסכין והופכים כל משולש במרית מתכת כדי לקלות מהצד השני. אפשר להגניב כמה טיפות נוספות של שמן כשהלביבה מורמת.

שוב מכסים ל-3 דקות, מסירים מכסה, ומאדים 15-10 דקות - עד שהניחוח הופך את כל הסובבים לבלתי אחראיים למעשיהם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות