מתכון: גוזלמה גבינות ותרד של עדן דוד - מתכונים - מדור האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: גוזלמה גבינות ותרד של עדן דוד

גוזלמה - אוכל הרחוב הכי טורקי שיש שמכינים מחמישה מרכיבים בלבד. בגרסה של עדן דוד הוא מקבל התאמה ישראלית בהשראת ארז קומרובסקי, עם כל מה שיש במקרר והתוצאה - מהמשתלמות שיש

6 סועדים דרגת קושי: קל
גוזלמה
עדן דוד

את הגוזלמה הראשון שלי אכלתי ברחובות איסטנבול, והוא תויק היטב בזכרונות שלי והוא פרח החוצה ברגע המתאים כשפגשתי את השף ארז קומרובסקי, במסגרת התכנית "משחקי השף".

ומהו גוזלמה? ובכן, הוא אולי המאפה הטורקי הכי פשוט שיש, אותו מכינים במקור בקלות רבה מחמישה מרכיבים. אז יש כאן בצק מיוגורט יווני וקמח (עם נגיעת מלח הכרחית). אותו בצק עוטף מלית של תרד, בצל ירוק וגבינות. על כל זה מזליפים מעט שמן זית והתוצאה מושלמת. את הגוזלמה אפשר למלא גם במילויים אחרים, כמו בשר טחון ועגבניות.

עדן דוד היא פיינליסטית העונה האחרונה של "משחקי השף"

20תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כוס קמח לבן

חצי כוס יוגורט 
קורט מלח 
2 כוסות תרד ובצל ירוק קצוצים (שוטפים, מייבשים וחותכים) יחס של 3:1 יותר תרד מבצל
כוס גבינות שמפוררים ביד (פטה קשה איכותית, פטה רכה וגבינה עיראקית קשה) או: גבינות טובות שיש במקרר

הוראות הכנה

מערבבים את הקמח עם היוגורט, מוסיפים נגיעת מלח. ממשיכים לערבב עד שנוצר בצק אחיד ולא דביק. מניחים לרבע שעה.

בינתיים קוצצים את הירוקים ומערבבים אותם עם הגבינות.

1
עדן דוד

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לבצק דקיק אותו חותכים לעיגול.

ממלאים כל חצי עיגול במלית, מקפלים לחצי סהר וסוגרים עם האצבעות.

2
עדן דוד

מחממים מחבת עם קצת שמן זית ועוטפים כל יחידה משני הכיוונים בשמן.

מטגנים היטב משני הצדדים ואוכלים ישר.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות