תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה - מתכונים - מדור האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רכיבים

2 כפות שמן זית

2 בצלים קלופים וחתוכים גס

2 ק"ג שריר בקר (או בשר בקר אחר לבישול ארוך), חתוך לקוביות בינוניות

7-5 שיני שום קלופות ופרוסות גס

1/2 ק"ג תרמילי פול ירוק טריים, חתוכים למקטעים ברוחב 3 ס”מ

250 גרם עלי חוביזה ופרדים מהגבעול ושטופים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית כמון

1 כפית גרגרי כוסברה כתושים

1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר

1 כוס עלי נענע שטופים וקצוצים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל־150 מעלות. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח (סוטאז') על להבה גבוהה ומטגנים בצל 7־10 דקות להשחמה קלה. מוסיפים קוביות בשר וצורבים אותן מכל הצדדים.

מוסיפים שום ותרמילי פול ומערבבים כדקה. מוסיפים תבלינים, ג'ינג'ר ונענע ומערבבים שוב. ממלאים מים לגובה של כ־1 ס"מ מתחת לתכולת הסיר (כמעט עד כיסוי). מביאים לרתיחה, מכסים וצולים בתנור 3־½3 שעות, או עד שהבשר מתרכך לחלוטין.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות