בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המומחים קבעו

הפיצריות הכי טובות באיטליה (נכון לרגע זה)

מאה מומחי אוכל סקרו במשך שנה כ-900 פיצריות ברחבי איטליה וחזרו עם דירוג הטובות ביותר בארץ המגף. אז איזו פיצה כדאי לאכול בנאפולי ומהי הפיצה הטובה ברומא? כל התשובות בפנים

14תגובות
פפה אין גרני
רותם מימון

נאפולי גועשת. אחרי שנה בה סקרו מאה מבקרי אוכל אנונימיים כ-900 פיצריות ברחבי איטליה, הוכרעה סוף סוף השאלה – מהי הפיצה הכי טובה באיטליה, נכון לרגע זה, ואיפה אפשר לאכול אותה. מתוך 900 הפיצריות שנבדקו שוקללו הציונים לפי פרמטרים של איכות הבצק, התוספות, אווירה בפיצרייה, התפריט והזיקה לאיטליה, ונוצרה רשימה הכוללת את 500 המקומות שהגיעו עם הציונים הגבוהים ביותר. הרשימה שנחשפה בהדרגה באתר Top50 הובילה לבסוף לטקס שהתקיים אמש בנאפולי ובו הוכרזו 50 הפיצריות המצטיינות באיטליה וכמובן הזוכה בתואר המבוקש – הפיצריה הכי טובה בארץ המגף.

אז מהי הפיצה הטובה באיטליה? ובכן אפשר להתחיל מהסוף – זוהי השנה השלישית ברציפות שפרנקו פפה והפיצות שלו בפיצרייה שנקראת "פפה אין גרני" בקיאצו הוא הזוכה במקום הראשון. בעבור פפה מדובר בערב חגיגי במיוחד, שכן הוא מציין זכייה כפולה. בנוסף למקום הראשון, זכה פפה גם בפרס עבור הפיצרייה הטובה ביותר באסיה עם קיטאלי בהונג קונג.

הפיצה הנפוליטנית של סורבילו
רותם מימון

פפה חולק את התואר עם הפיצרייה i Masanielli שנמצאת בכפר הסמוך קאסרטה, שמסומנת בשנתיים האחרונות כתקווה הגדולה של הפיצה האיטלקית החדשה. העיר המארחת ובירת חבל קמפניה שהביאה לעולם את הפיצה הנאפוליטנית, אולי הפסידה שוב את הבכורה לטובת הכפרים הקטנים של מחוזה, אך היא יכולה להתנחם בכך שהצליחה להכניס הכי הרבה פיצריות לרשימה.

נאפולי, העיר עצמה, יכולה להתגאות בנציגה הנאפוליטני קירו סאלבו, כוכב הפיצות העולה שדורג במקום השלישי בזכות הפיצרייה המצליחה שלו - 50 Kalò. סאלבו הוא הזוכה בתואר הפיצה הכי טובה באירופה (מחוץ לאיטליה) בזכות הזרוע ששלח אל לונדון והסניף המאוד מצליח שלו שם. כוכב נאפוליטני נוסף מופיע מיד בדירוג - ג'ינו סורביליו ומפעל הפיצה שלו עמוס התורים בכל שעות היממה, שאמנם ירד אל המקום הרביעי, אך אין צורך לדאוג לו.

פיצה מרגריטה

רומא, בירת איטליה, הצליחה להכניס לעשירייה הראשונה שתי פיצריות בלבד -Seu pizza Illuminati במקום השמיני של הפיצויולו פייר דניאל סאו. במקום העשירי עם ירידה של שני שלבים נמצאת פיצרייה רומאית נוספת La Gatta Mangiona, פיצרייה בת 20 שנה בבעלותו של גיאן קרלו קאסה שנמצאת בשכונת מונטברדה.

רעיון התחרות הוא פשוט. החל משנת 2017 (כאמור, זו השנה השלישית של הדירוג) מתכנסים המבקרים וקובעים את המקומות המצטיינים בתחום הפיצה, באיטליה ומחוצה לה. בכל שנה בחודש יולי, נחשפים המקומות הטובים בכמה רשימות: הראשונה, הפיצריות הטובות בעולם חוץ מאיטליה (נציגה לכל יבשת), הפיצריות הטובות באירופה  וכעבור כמה ימים דירוג הפיצריות הטובות בארץ המגף. השנה הכניסו חידוש - 50 הפיצריות הטובות באמריקה.

יוזמי התחרות ואוצריה הם אנשי האוכל והיין האיטלקיים לוצ'יאנו פיגנטרו, ברברה גוארה ואלברט ספרה שחברו אל המותג סן פלגרינו, שועל ותיק בתחום הדירוגים היוקרתיים והחליטו לאחד כוחות. שלושת אנשי האוכל מובילים כיום באיטליה את התנועה הטוענת כי הפיצה היא מורשת שאין לזלזל בה. לטענתם, כיום אפשר למצוא ברחבי העולם פיצות שאולי לקחו השראה מהמקור האיטלקי, אבל גם יצרו פרשנות משלהם ועל כן היה ראוי לייצר דירוג עולמי. כאיטלקים גאים זה לא הפריע להם להחריג את איטליה בדירוג העולמי וליצור רשימה נפרדת, כי פרשנות זה נחמד, אבל זה לא הדבר האמיתי.

הנה שתי הפיצריות הטובות באיטליה לשנת 2019:

המקום הראשון (משותף): Pepe In Grani

לפני מספר שנים תהה מבקר האוכל של הגארדיאן האם המקום של הפיציולו פרנקו פפה הוא הפיצרייה הכי טובה בעולם. את השורה התחתונה של הביקורת אפשר לתמצת במילה אחת – כן. פפה הוא אמן בנשמתו ועל כן הפיצה שלו היא הדבר הכי רחוק שיש מאוכל מהיר נחות וכולה מחוות למסורות האיטלקיות הקדומות, כולל שימוש בזן חיטה עתיק לצורך ייצור הפיצה שלו ובצק שנעשה כולו בעבודת יד בתיבת עץ מסורתית. כאיש הדוגל במקומיות ובארטיזנליות, מקפיד פפה לצרוך חומרי גלם מאזורו בלבד- שמני זית ממטעים עתיקים בחוות ותיקות, עגבניות ייחודיות מקמפניה לרוטב שלו, גבינות ממגדלים בכפרים הסמוכים במחוז כמו גבינת קונפיטו וכן חומרי גלם נוספים כמו חזירים, תאנים ומשמשים ובזיליקום מקומי, כולם ברדיוס של קילומטרים ספורים ממסעדתו. פפה בגראני הממוקמת בקיאצו יושבת בארמון איטלקי מהמאה השמינית ששוחזר, ומרוחקת כ-30 קילומטרים מצפון לנאפולי, במחוז קמפניה. מחירי הפיצות נעים בין 15-20 אירו והביקור שם הוא חובה לכל חובב פיצות באשר הוא.

Pepe in Grani - דלג

הכתובת: Vicolo S. Giovanni Battista, 3, Caiazzo

המקום הראשון (משותף): i masanielli

I Masanielli - דלג

במרחק כמה דקות נסיעה מ"פפה אין גראני" נמצא "אי מסאניאלי" של הפיצויולו פרנצ'סקו מרטוצ'י בספק כפר-ספק עיירה קטנה - קאסרטה. על אף השוני החיצוני בין פפה לפרנצ'סקו נדמה שיש יותר מכמה נקודות דמיון. בשני המקרים מדובר באנשי פיצה שמכינים עוד מילדות את הבצק, מאותו מתכון ושניהם דוגלים במקומיות ועונתיות ולוקחים את הפיצה הכי רחוק שאפשר לחשוב מאוכל רחוב. מרטוצ'י פתח את המקום המשפחתי שלו בשנת 2001 כפיצרייה קטנה יחד עם אחיו, אחותו ואמו. הפיצרייה אמנם עסקה יותר במשלוחים מאשר באמנות, אך מרטוצ'י כבר אז חש שמוטלת עליו שליחות עשיית הפיצה. בשנת 2012 הפיצרייה כבר גדלה וחלשה על 70 מקומות ישיבה ואילו כיום מדובר במפלצת קטנה ואנינה שנחשבת לתקווה הגדולה של עולם הפיצה החדש. מרטולי, כמו גם פפה, נחשבים שנושאי הלפיד בתחומם. אם חשבתם שכל זה הופך את הפיצה שלו ליקרה, כדאי לדעת שמדובר במחירים שנעים בין 6-13 יורו לפיצה, בדיוק כמו במקרה של פפה - ששניהם חולקים את אותו המוטו והחזון - פיצה היא אוכל של כולם.

כתובת: Viale Giulio Douhet, 11, 81100 Caserta

נוסעים לאיטליה בקרוב? הנה דירוג 50 הפיצריות הטובות באיטליה לשנת 2019:

1. i masanielli francesco martucci - caserta – campania
1. pepe in grani - caiazzo – campania
3. 50 kalò - napoli – campania
4. gino sorbillo ai tribunali - napoli – campania
5. i tigli - san bonifacio (vr) – veneto
6. francesco&salvatore salvo chiaia - napoli – campania
7. la notizia 94 - naples – campania
8. seu pizza illuminati - rome – lazio
9. casa vitiello - tuoro (ce) – campania
10. la gatta mangiona - rome – lazio
11. la notizia 53 - naples – campania
12. renato bosco pizzeria - san martino buon albergo (vr) – veneto
13. pizzeria starita a materdei - naples– campania
14. berberè - bologna – emilia-romagna
15. da zero - milano – lombardia
16. francesco & salvatore salvo - san giorgio a cremano (na) – campania
17. cocciuto - milan – lombardia
18. la masardona - naples – campania
19. terra, grani, esplorazioni - san mauro torinese (to) – piemonte
20. pignalosa pizzeria - salerno – campania
21. 10 diego vitagliano pizzeria - napoli (na) – campania
22. pizzeria apogeo - pietrasanta (lu) – toscana
23. o scugnizzo - arezzo – toscana
24. in fucina - rome – lazio
25. pizzeria da attilio - naples – campania
26. ‘o fiore mio - faenza (ra) – emilia-romagna
27. carlo sammarco pizzeria 2.0 - frattamaggiore na – campania~
28. tonda - rome – lazio
29. pizzeria da lioniello - succivo ce – campania
30. pizzeria da ezio - alano di piave, bl – veneto
31. piccola piedigrotta - reggio emilia – emilia-romagna
32. dry milano - milan – lombardia
33. i masanielli sasà martucci - caserta – campania
34. grigoris - venezia – veneto
35. officine del cibo - sarzana (sp) – liguria
36. fandango racconti di grani - scalera (pz) – basilicata
37. enosteria lipen - triuggio, mb – lombardia
38. giangi pizzeria gourmet - arielli ch – abruzzo
39. frumento - acireale (ct) – sicilia
40. framento - cagliari – sardegna
41. la braciera - palermo – sicilia
42. marghe - milan – lombardia
43. l’osteria di birra del borgo - roma – lazio
44. osteria pizzeria per bacco - la morra (cn) – piemonte
45. 400 gradi - lecce – puglia
46. pupillo pura pizza – priverno - priverno lt – lazio
47. lievito madre al duomo - milan – lombardia
48. isabella de cham pizza fritta - naples– campania
49. pizzeria mamma rosa - aso, ortezzano, fm – marche
50. sbanco - rome – lazio



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו