בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תעוזה בנגקוקית: להגיש אוכל משובח בקניון

שום דבר לא הכין את אייל גרוס לכך שאחת הארוחות התאילנדיות הטובות ביותר בבנגקוק, מסתתרת דווקא בקניון. הכירו את המסעדה שאסור לכם לפספס בביקור הבא בתאילנד

26תגובות
בנגקוק בולד קיטשן
באדיבות המקום

בנגקוק, העיר שנראה שהכל קורה בה בחוץ: הרוכלות, המין, האוכל - כולם ברחוב פרושים לפניך. אך לעתים, אפשר למצוא דווקא בקניונים חלק מהדברים הטעימים שיש לה להציע. ויש לה. למעשה, את הארוחה הכי טעימה בבנגקוק ניתן לאכול כיום במסעדה שמסתתרת בקניון. טוב, לפחות את הארוחה הכי טעימה שאני אכלתי בבנגקוק ובכלל אולי הארוחה התאילנדית הכי טעימה שאכלתי אי פעם.

אני זוכר את הפעם הראשונה בה אכלתי אוכל תאילנדי. כסטודנט בבוסטון לקראת סוף המאה הקודמת הכירה לי חברתי גאיה את המסעדות התאילנדיות של הרווארד סקוור.  היא הסבירה על ההבדלים בין קארי אדום לקארי ירוק וצהוב ועל דרגות החריפות השונות. קצת אחרי ששבנו ארצה בישרה שיש מקום תאילנדי חדש ושווה בתל-אביב. אחרי ביקורים מאכזבים בלמון גראס, גולת הכותרת התאילנדית דאז, הייתי ספקן. "ברמה של מה שאכלנו בבוסטון?" שאלתי בחשדנות. "הרבה יותר טוב", טענה גאיה. "ברמה של מסעדות בתאילנד". את המשך הסיפור אפשר לנחש לבד: בית תאילנדי שנפתחה אז והפכה לסטנדרט בכל הנוגע לאיכות האוכל התאילנדי שאכלתי בארץ ובחו"ל.

אוהבים לאכול מסביב לעולם? אתם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

עד שהגעתי לתאילנד. ממש באיחור של עשרות שנים. לא עשיתי טרק אחרי הצבא. לא הייתי בפול-מון בקופנגן. לא ישנתי בגסט האוס בקאו סאן בבנגקוק. לקח לי הרבה שנים וכנס במלבורן כדי להגיע, כמו בשיר הידוע, ללילה אחד בבנגקוק. הטיסה לאוסטרליה עצרה בבנגקוק וחבר שטס על הקו תל-אביב - מלבורן יעץ לי לישון שם כדי לשבור את המסע הארוך. וכך, במקום קונקשן קצר, זכיתי ב-18שעות בעיר. ערב הגעתי התברר שהביקור הקצר ייפול על מרוץ אופניים לרגל יום הולדתו של המלך (שמת מאז) ורחובות רבים יהיו סגורים. הבנתי שהדרך היחידה שלי להספיק לראות הרבה מהעיר בשהות הקצרה הזו היא לקחת מדריך שינווט בין התחבורה הציבורית המושבתת והכבישים הסגורים. והוא אכן עשה זאת, ביעילות רבה, תוך שימוש בכל אמצעי התחבורה האפשריים – הרכבת העילית, ספינות, טוק-טוק ומוניות, כדי להספיק ולהראות לי כמה שיותר מהעיר, וגם לטעום כמה שיותר ממנה. זה היה רחוק מלהיות סיור קולינרי ממצה אבל השאיר הרבה טעם של עוד. רק על הפירות אפשר לכתוב סדרת כתבות. זוכר את המנגו עם סטיקי רייס הראשון ובדיוק באיזה דוכן אכלנו אותו. ואיך אמר חברי דניאל: "פתאום אתה מבין איזה טעם צריך להיות לאננס". כאשר המדריך הזמין עבורי אטריות עם ירקות בדוכן מסוים שאלתי אותו מה הוא אומר למוכרת. "לא מאוד חריף", הוא ענה לי. "אני אוהב חריף!" זעקתי. "אל תדאג", הוא אמר, זה יהיה מספיק חריף בשבילך. וזה היה.

בנגקוק בולד קיטשן - דלג

18 השעות הסתיימו עם טעם של עוד והפעם זה לקח רק חודש וחצי כדי לחזור. הפעם עם בן הזוג. אחרי חצי שבוע מושלם במלון על החוף בקו סאמוי, הרחק מהמון הסוער, חזרתי לבנגקוק והפעם לארבעה ימים אינטנסיביים עם הרבה מקדשים, שווקים וגם אוכל. אחד משיאי הביקור היה קורס בישול ב Bangkok Bold Cooking Studio. סטודיו בישול זה הוא פרי שותפות של מספר שפים ושפיות ובראשם Nhoi Ouypornchaisakul. השפית אן, שעובדת עם נוי, לימדה אותנו להכין ממרח קארי (הבסיס לתבשילי הקארי התאילנדים) במכתש ועלי (היד כמעט ונתפסה אחרי דקות ארוכות ומתישות של כתישה), והתוצאה: שום דבר לא דומה לתבשיל שנעשה מקארי טרי. הכנו עוד מנות נהדרות שבסוף השיעור ישבנו לאכול. זו הפעם הראשונה, סיפרו לנו, שביקשו מהם קורס צמחוני, ובעצם טבעוני, שמעתה והלאה ישולב בתכנית שלהם.

הגענו מאוחר, כבר אמרתי, אך התאהבנו. הרבה שאלו איך הסתדרנו ככאלו שמעדיפים ומנסים לאכול אוכל טבעוני או לפחות צמחוני. אז האמת שקל משחשבנו. למדנו לומרKin Jay  - כלומר "אוכל אוכל צמחוני/טבעוני", וזה הספיק כדי שסלט הפפאיה יוכן מולנו בלי רוטב דגים, בשביל שבפאד תאי יהיה טופו אך לא שרימפ (וגם לא ביצה), ורק בדוכני הרחוב של צ'ינהטאון מצאנו שקשה יותר. כמובן שמסעדות העילית כמו BO.LAN הציעו תפריט טבעוני (משובח!) בלי לחשוב פעמיים (תמורת תמורה הולמת).

בנגקוק בולד קיטשן - דלג

ידענו שנחזור שוב. וכך, כאשר נקרתה הזדמנות נוספת, החלטנו שאמנם הפעם נרחיב את השהות האידילית באיים ליותר ימים, אך עדיין נסיים בבנגקוק, ולו בשביל האוכל המשובח שהעיר הזו מציעה.

סטודיו הבישול של BANGKOK BOLD מציע מדי פעם ארוחות בשולחן השף, ומיד ביררנו אם הפעם נצליח להזמין מקום בארוחה כזו. לתשובה הייתה חצי כוס ריקה (אין מקום) אך גם חצי כוס מלאה, שבישרה שאנו מוזמנים לבוא לסעוד במסעדה החדשה שפתחו בעלי הסטודיו, Bangkok Bold Kitchen. התפריט שנשלח נראה קצת מצומצם בהיצע הטבעוני/צמחוני שלו. אך השפית נוי מיהרה להרגיע שתכין ארוחה טבעונית מלאה. (בהמשך הוסבר לנו שהתפריט הרגיל עדיין "צעיר" ובהמשך יתווספו עוד אופציות טבעוניות וצמחוניות על המעטות שמופיעות בו כרגע).

בנגקוק בולד קיטשן
באדיבות המקום

שום דבר לא הכין אותנו למיקום של המסעדה, גם לא ההוראות המדויקות שקיבלנו. בעצם, המסעדה יושבת לה באופן די סתמי בתוך קניון גדול, כאשר דבר לא מגלה לעוברי האורח שאינם יודעים לאיפה הגיעו, שלא מדובר בעוד אחת מרבות מהמסעדות שבקניון, אלא במקום שמאחוריו אחת מהשפיות המוערכות ביותר בקולינריה התאילנדית, שמגישה כאן אוכל תאילנדי מסורתי שמוכן במושלמות עם מנות כמו קארי חמוץ; קאנום ג'ין – אטריות אורז מותססות שתבשילי הקארי מוגשים כאן איתם, ועוד מנות רבות, שחלקן מוגשות עם מטבלים ותוספות מסורתיות, ועם עלים מקומיים מלאי טעם. אז מה קיבלנו? על כך תוכלו לקרוא בפירוט במדריך לאוכל טבעוני בבנגקוק, שנכתב בעקבות ביקורים אלו בעיר וביקור נוסף שהתקיים ממש לאחרונה. בכל מקרה אם החופשה הבאה שלכם היא בתאילנד, תזכרו את הכתובת הזו. לאומניבורים – המסעדה פתוחה כל היום ואין צורך להזמין מקום. אבל אם אתם טבעונים /צמחונים כתבו לנוי דרך הפייסבוק או למייל ותבקשו גם אתם ארוחת טעימות כזו.

info@BangkokBold.com

בנגקוק בולד, 2nd Floor, Riverside Plaza



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו