בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבע המלצות טעימות בין בית שמש לירושלים

פתיחת שולחן עם אוכל ביתי אצל דודה לאה, פיצות ופסטות בחממה סחלבים או ארוחת טעימות ערבית בעין נקובא ולקינוח - יין. הרבה יין. מטיילים בשישי-שבת במטה יהודה? הנה ארבעה מקומות להכניס למועדפים

תגובות
דודה לאה
אלדד מאסטרו

סוף השבוע האחרון שבילינו באזור מטה יהודה, במסגרת חגיגות פסטיבל האוכל הכפרי, חשף בפנינו שלושה מקומות שזהו ביקור ראשון לנו בהם, וכן יקב ותיק אמנם שמצליח לחדש ולהתחדש והפתיע גם הוא. מתכננים טיול באחד מאתרי הטבע שבין בית שמש לירושלים? כדאי להכניס את המקומות הבאים לרשימת המומלצים שלכם. אצלנו הם כבר נמצאים.

דודה לאה
אלדד מאסטרו

דודה לאה אוכל ביתי – דודה לאה היא בשלנית ותיקה שמפליאה להכין אוכל ביתי ומנחם, בו היא מזינה את משפחתה, חברים וכל סביבתה. השולחן הביתי שלה תמיד עמוס והיא מארחת ברוחב לב בסלון הבית הגדול. אגב, מחלון סלונה נשקף נוף מרהיב של האזור וגם בחצר הבית בה פורחים שיחי שושנים גבוהים נעים לשבת. ארוחה אצלה מהווה "פתיחת שולחן" של ממש והיא כוללת סלטים כמו גזר מרוקאי חריף, מטבוחה, חצילים, פלפלים קלוים, לימון כבוש, סלק מתובל, כרוב, חסה ועוד ועוד. לצידם קוסקוס ביתי עם מפרום, קציצות בקר מטוגנות ומבושלות ברוטב אדום נהדר, דג מרוקאי חריף, ממולאים של עלי גפן, עלי כרוב, קישואים ובצלים קטנים ועוד תבשילים מסורתיים מתחלפים. לקינוח מתכבדים פה בשבקייה טרייה ופריכה, מתוקה אך במידה, לצד תה עם נענע. 110 שקלים לאדם עולה משתה הענק הזה. מדי שישי נמכר כאן גם אוכל לקחת הביתה ומלבד כל שתואר לעיל ומוצע למכירה תמצאו פה גם קובה סלק, זיתים מרוקאיים, דג חריף, קציצות ירק, שעועית ירוקה ברוטב ועוד.

דודה לאה, דפנה 139, צור הדסה. 052-5705283. פתוח בשישי ושבת.

קפה חממת הסחלבים –  יצחק נבט, מוותיקי מעלה החמישה, היה גנן חובב שהתאהב בפרח הסחלב, עת הקים לפני למעלה מ-40 שנה את חממתו בכניסה ליישוב. לפני שמונה שנים נשרפה החממה באירוע טראגי ומאז עמד המבנה בשיממונו המפוחם. עם הצטרפותם של דודו אסלן וזוגתו דניאלה זילברשטיין להרחבה של הקיבוץ, הם התאהבו במבנה הארוך ובחזונם ראו מה ניתן לעשות בו. הם נטלו על עצמם את מלאכת השיקום והשיפוץ, עיצבו אותו באופן תעשייתי אבל נינוח, שם גווני אפור רכים נמתחים תחת מנורות פחם, ריהוט עץ רגוע ובר קטן סביב מכונת הקפה שמולו כסאות נמוכים יחסית ולפיכך גם נוחים.

קפה חממת סחלבים
אלדד מאסטרו

את חממת הסחלבים הקימו לתחייה ונמכרים בה פרחים יפהפיים שנשקפים מתוך חלון שקוף ענק. האוכל פה חלבי ולצד קפה משובח, יינות מהאזור, ארוחות בוקר שוות וסלטים מתמחים פה בפיצות מעולות ממש (אנחנו הלכנו על מרגריטה מקמח כוסמין עם פורטובלו וארטישוק). אסלן, מסעדן ירושלמי ותיק שבבעלותו המונא בגלגולה הראשון אפוף הקסם, המומנט והלינק, עבר השתלמות באיטליה והתמחה בפיצות ללא גלוטן. כך, שפיצות ופסטות ללא גלוטן כאן הם שם דבר. אל תוותרו על קרפצ'יו קישואים וסלט יהודה, זכר לסלט המפורסם של הלינק. האוכל נהדר, המנות ענקיות וניכר כי הושקעה פה מחשבה קולינארית רבה, חרף הצניעות שמאפיינת את התפריט ואת העושים במלאכה. פתוח כל יום החל מ- 8 ועד 22. שישי עד 16. שבת פתוח לאירועים פרטיים בלבד.

קפה חממת הסחלבים, בכניסה למעלה החמישה. 02-5347500.

הבית של סלווה - בכניסה ליישוב עין נקובא, מצאנו במקרה את מסעדת הבית של סלווה, שם סלווה עוודאלה מפליאה לבשל אוכל ערבי פשוט ובסיסי, אבל איזה ידיים. הסלטים שסלווה פורשת בפנינו בלתי שגרתיים בעליל: סלט עגבניות ומלפפונים פריכים מאוד בשמיכת טחינה רכה, סלט עגבניות שמעליהן מעין שמן כוסברה חריף, סחוג ביתי של ירוקים טריים, סלט שהוא מעין ממרח תפוחי אדומה ושום ושפע ירוקים ולפיכך פיקנטי ומפתיע, מעין סקורדליה מקומית. אחריהם זללנו ממולאים נהדרים של עלי גפן קטנטנים, עם טעם כמעט מעושן ומלפוף עלי כרוב משגע. גולת הכותרת של הארוחה היא ללא ספק הקראסים – מאפי בצק בשלל מילויים שהיו קטנים ומילויים גדוש ושופע. ביניהם מעין קרואסון ערבי במילוי גבינת כבשים וזעתר, מאפה בשר מתובל, מאפה תרד ושפע בצל ומאפה זעתר בלדי לבדו, האחד יותר טעים מהשני. אם יש, בקשו לבנה ביתית. אז זרמו לשולחן תבשילי ירקות שונים, תבשיל פרא של ריג'לה בעגבניות, קישואים במיץ עגבניות, שעועית ירוקה ברוטב לימוני ועוד. לעיקריות כבר לא יהיה לכם מקום אבל איך תוותרו על מקלובה משובצת כבש וירקות, מפתול עם בשר וירקות ברוטב. לקינוח קפה או תה ולצידם מעמול תמרים מתובל. 100 שקלים לסועד תעלה הארוחה הזו והיא מהמהנות שהיו לנו בעת האחרונה וללא ספק ההפתעה הגדולה של הטיול. וזה מה שחשב על המקום מבקר האוכל שלנו. בכניסה לעין נקובא. פתוח בשישי- שבת, החל מ-12. בשאר ימות השבוע, בתאום מראש. 073-7585681.

הבית של סלווה
אלדד מאסטרו

יקב שורק – היקב הוקם בשנת 1994 על ידי יוסי שחם. כמה שנים אחר כך, נכנס בנו ליקב ותפס את המושכות ושינה כיוון. ניר שחם לא רק הקים בשורק בית ספר מקצועי לעשיית יין, שבוגריו הם חוד החנית של יקבי הבוטיק והגראז' הקטנים בישראל, אלא שהוא עצמו המשיך ללמוד ולהתמקצע ללא הרף. כמי שמלמד ולומד בעצמו, הוא נותר סקרן וממשיך להתנסות בעצמו ללא הרף. מקום בו יקבים אחרים שואפים להוציא יין שטעמו "קבוע" ומזוהה עצם שנה אחר שנה, שחם מתעקש לעשות רק מה שנכון באותה השנה, בהתאם להתנהגות מזג האוויר בבציר, הענבים בכרמים, משק המים שבאדמה ושלל משתנים אחרים. בחדר החביות הוא יצר לעצמו "ספריית יין" ענפה שמאכלסת שלל חביות מלאות יין מזנים שונים, אזורים שונים (ביניהם טל שחר, כרמי יוסף, ספסופה) ואשר עתידים להשתלב בבלנדים או לעמוד כיינות זניים בפני עצמם (נחכה במיוחד לגרנאש שחור שתסס באשכולות שלמים). יינות הקיץ שלו מעניינים במיוחד ושווה לשים לב לסוביניון בלאן שמצליח להיות טרופי אבל גם עשבוני וקריר, לבלאן דה נואר כמעט פיקנטי, רובו עשוי גרנאש ולרוזה בהיר מאוד שרובו גרנאש מכרם מצפה רמון כן גרנאש מכרמים באזור הרי ירושלים. באדומים שימו לב לבלנד עמוק כהה של גרנאש קריניאן ולבלנד של סירה-מורבדר.

יקב שורק
אלדד מאסטרו

בשישי-שבת, 19-20.5, יתקיים בחצר היקב יריד יקבים ביתיים בו למעלה מעשרים יקבים קטנים יציעו לטעום את יינותיהם, לצד דוכני גבינות לשבועות, דוכני אוכל עולם, מוסיקה ופינות צל וישיבה לילדים ולגדולים. ניסיון העבר מלמד שמעבר ליינות מפתיעים ממש פה ושם (כך הוא יין זהבה של היינית אורנה טל מיקב אדם) אפשר לטעום פה יינות אחרים ומסקרנים לצד תזקיקי ענבים, חלקם במחירים מצחיקים ממש. 55 שקלים כניסה במכירה מוקדמת. יקב שורק, קיבוץ נחשון. 08-9450844.  

ועוד כמה המלצות במסגרת פסטיבל האוכל הכפרי באזור:

שימו לב לארוחה צמחונית עשירה בבית הקונטייינרים שבמושב לוזית, לשיעור איינגר יוגה שלאחריו ארוחה צמחונית במושב נווה מיכאל,  למחלבת עיזה פזיזה במושב טל שחר (משק צבן) וכן למפעל הטחינה הייחודי טחינא. בין היקבים הפזורים פה ושווים ביקור והצטיידות נזכיר את סוסון ים, יקב עגור, כרם ברק שמפליאים להכין בו גם יינות כתומים, את יקב ספרה שמתמחה דווקא בהכנת לבנים קרירים ונהדרים ואת יקב יפו, שתמצאו בו אדומים מלאי עומק, לבנים ורוזה במחירים נגישים. אוהבים בירות וסיידר? אל תוותרו על ביקור במשק מייטלר שבמושב עגור, שם שלל בירות טריות, נאמנות לסגנונות הבולטים וסיידר משגע. מומלץ להתעדכן באתר הפסטיבל באופציות ולבנות טיול שכולל תמהיל מגוון בהתאם לתחומי העניין שלכם, למשל ביקור במבשלת בירה, ביקור ביקב, עצירה לקפה בבית קפה מפתיע באזור ואז הצטיידות בגבינות ולחם לפיקניק באחד החניונים היפים סביב או קניית אוכל לשבת אצל אחד הבשלנים המגוונים.

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה חוגג את שנתו ה-18 – פרטים נוספים כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו