המקומות הסודיים של ואדי ניסנאס - מסעדות מומלצות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המקומות הסודיים של ואדי ניסנאס

לכתבה
סמירה וסנא רמי שלוש

ואדי ניסנאס הוא הרבה יותר מאשר בית האוכל של נדימה או פלאפל הזקנים. נעמה סובול, חיפאית גאה, יצאה לתור אחר הפינות הסודיות והטעימות בוואדי שכדאי להכיר

15תגובות

כשמטיילים או מתכננים לאכול בוואדי ניסנאס, עולים במחשבות לרוב אותם השמות: בית האוכל של נדימה, השווארמה של אמיל, קפה הוואדי, מאפיית פלפלה ואיך אפשר בלי תחנה שתכריע סופית בתחרות המיתולוגית בין פלאפל הזקנים ופלאפל מישל. סביר להניח שאלו השמות שמיד יקפצו לראש כשמדברים על וואדי ניסנאס. ובצדק. מרבית המקומות הרוויחו בזכות את מקומם בהיסטוריה הקולינרית החיפאית, אך הבעיה מתחילה שכשמגיעים אל הוואדי - אוטומטית הולכים אליהם ומפספסים את השאר.

מנקודת מוצא זו יצאנו לדרך כשמשימה אחת לנגד עינינו: לתור אחר המקומות שהם לא פחות טובים, אבל איכשהו בכל סיפורי המיתולוגיה של הוואדי נותרו מתחת לרדאר והם פחות מוכרים לקהל הרחב. אם תרצו, זו כתבה על ואדי ניסנאס למתקדמים. 

עייש אלסראיא 

שני רחובות מעל מרכז ואדי ניסנאס נמצאת מסעדת פועלים משולבת עם מאפייה שמגישה אוכל מצוין ומנחם. המקום מתפקד כמאפיית פיצות מכל מיני סוגים - לרבות פיצת שרימפס יוצאת דופן ומאפי טאבון מיוחדים (בין היתר ספיחה ארמנית ומסאחן וכמובן מנאקיש). בשעות הצהריים אפשר לאכול כאן עסקית שווה ביותר שלבטח תצאו ממנה מפוצצים, ב-50 שקלים בלבד.

העסקית כוללת חש'ווה (אורז עם בשר), תפוחי אדמה, סלטים, חמוצים ופיתת שום. 
המנות מוגשות ביד נדיבה ויש גם מיוחדים שמשתנים מדי יום כמו ממולאים, סינייה עם בשר וטחינה, מדפוני, מרק מלוחייה בעונה, שעועית, אפונה, במיה, מג'דרה ומרקים (בעיקר בחורף). יש גם אופציה לפירות ים, שניצל, פרגית וקבב. ניתן גם לעשות טייק אווי ולהזמין בסביבה.

עייש אלסראיא, י"ל פרץ 11, ואדי ניסנאס, חיפה. שעות פתיחה: א'-ו': 8:00-18:30.
טלפון: 052-5529551 או 052-2419712

כנאפת אלסראיא 

למרות השם הדומה, אין קשר ממשי עם בית העסק המוזכר לעיל. כאן מצאנו את אחת ממנות הכנאפה הטובות שאכלנו לאחרונה. היא נעשית במקום, ממולאת בגבינת עזים והטעם שלה פשוט חלומי. בנוסף, יש במקום מתוקים ומאפים נוספים; בתקופת הרמאדן מוכרים גם קטאייף אגוזים ובקלוואה מופלאה שממולאת בסחלב. שווה להגיע לעייש אלסראיא סביב 13:00-13:30 כדי לאכול ואז לחתום את הארוחה בכנאפת אלסראיא. לטעמנו, זהו הבילוי הקולינרי המושלם בסביבה.

כנאפת אלסראיא
רמי שלוש

כנאפת אלסראיא, י"ל פרץ 11, ואדי ניסנאס, חיפה. שעות פתיחה: א'-ש': 14:00 ועד שעות הערב. טלפון: 052-2732992

סנדוויץ באטליז אבו שקארה 

כולם מכירים את אטליז אבו שקארה ואת המעדנייה שלצידו. בשנים הרבות שהוא פעיל הוא מהווה תו תקן של איכות למבינים בבשר, הן בגלל המבחר והן בשל הטריות. בעקבות שיפוץ נרחב במקום, הוא מחזיק בסוד שמור שידוע לאך מעטים - סנדוויצ'יה מושקעת שבה אפשר לבקש כל נקניק ונתח בשר שתחפצו מהוויטרינה בלוויית סלטים טריים ולמעוניינים - יוסיפו גם גבינה נמסה מלמעלה. 

אטליז אבו שקארה
רמי שלוש

מרוואן מקבל את הלקוחות במאור פנים וממלא את הלחמנייה בנדיבות. בזמן שיושבים על הדלפק שמעוצב כמו בשרקטורי איטלקי או צרפתי, לא פחות ולא יותר, עם נקניקים גדולים התלויים במעגל ומכונת פריסה מקצועית ניצבת לה בגאון, אפשר לנהל שיחה מעניינת עם מרוואן או לקוחות אחרים. אם תסתכלו למעלה תרגישו שאתם נמצאים בגן עדן קטן - רקיע וצמרות עצים מתנוססים בציור ריאליסטי שמכניס אתכם ישר לאווירה - שבע דקות בטוסקנה. המוזיקה הקלאסית שמתנגנת ברקע רק מעצימה את התחושה. 

אבו שקארה, חורי 38 ואדי ניסנאס, חיפה. שעות פתיחה: ב'-ש': 08:00-22:00. טלפון: 04-8517652

סוידאן סניף הוואדי

סוידאן סניף הואדי
רמי שלוש
סוידאן סניף הואדי
רמי שלוש

את מכולת סוידאן בעיר התחתית מכירים כל עובדי המשרדים וכל בעלי העסקים באזור, אבל סוידאן בסניף הוואדי זו אופרה אחרת. היא גדושה בכל המנעמים והפינוקים שאנחנו מכירים גם מהחנויות האחרות של המשפחה (נעמה סוידאן בעיר, ספיישל רזרב בכרמל ובחורב - בבעלותו של אנדרה סוידאן) אבל טומנת בחובה הפתעות נוספות ומסעירות. 

כאן תוכלו לקחת אוכל מבושל הביתה כמו ממולאים לסוגיהם (עלי גפן, קישואים וחצילים ממולאים), כרובית מטוגנת, תבשילי עולש או ירוקים אחרים ועוד. בנוסף, יש כאן ארטישוקים מכמה סוגים ומקרר גבינות מלהיב שניתן לטעום ממנו ולקבל הסברים אישיים ממישל, הבעלים של החנות. ובקיצור: יינות, גבינות, נשנושים טעימים ושוקולדים - יש לכם כאן כל מה שדרוש כדי לעשות פיקניק טעים ומושקע על כיכר אמיל חביבי או בכל פינה אחרת, שקטה וקסומה בוואדי.  

סוידאן, אלנבי 39, ואדי ניסנאס, חיפה. שעות פתיחה: ב'-ה': 09:00-19:00. ו'-ש': 07:30-19:00. טלפון: 04-8526891

פאטמה שחאדה - אלבית ביתק

ברחוב המרכזי של השוק תמצאו (או לא) את המקום של פאטמה. אם מיהרתם או הלכתם חדורי מטרה או סתם לא שמתם לב - תוכלו לפספס די בקלות את הכוך הקטן הזה. אבל לא כדאי, כי פאטמה היא קודם כל אישה לבבית ויפה מבחוץ ומבפנים, ומעבר לכך - הקובה והמאפים שלה לא יסולאו בפז. הטאבון אצל פאטמה לא מפסיק לעבוד. בזמן שתכין לכם פטייאר בטעמים שונים, לחמא בעג'ין, מנקיש, קובה מטוגן ומיני פיצות, היא תקשור איתכם שיחה על כל דבר שבעולם ותגרום לכם להרגיש בבית כיאה לשם העסק שלה: הבית ביתך (מילולית מהשפה הערבית). 

בסופי שבוע היא מפליאה בבישולים שונים. גם ממולאים היא מכינה - קוסא מחשי, עלי גפן וכרוב, תבשילים מותאמים לצמחונים, שישברק ועוד. גם בקינוחים לא טומנת פאטמה את ידה בצלחת ומכינה מעמולים, קטאייף (בתקופת הרמאדן), עוגיות לקפה, בסבוסות ועוד. מאפים וקובה כמעט תמיד תוכלו לקבל מהרגע להרגע אבל לגבי כל השאר - אנחנו ממליצים להגיע בסוף השבוע (שישי ושבת) ועדיף להזמין מראש טלפונית. 

אלבית ביתק, יוחנן הקדוש 34, ואדי ניסנאס, חיפה. שעות הפתיחה: ב'-ש':07-30-17:30. טלפון: 054-5759288 

חומוס אלשאם
רמי שלוש

חומוס אלשאם 

בין כל מוסדות הפלאפל, השווארמה והחומוס המפורסמים שמפארים את הוואדי ניצבת לה החומוסייה של סטפן, קצת נחבאת אל הכלים - אך מי שמזדמן אליה במקרה מבין מיד שמדובר באוצר בלום של טעמים. החומוס נעשה כאן ביד עדינה אך בוטחת והוא פשוט מצוין. מוגש עם שפע ירקות וחמוצים טריים ורעננים - ניכר כי בעל המקום עושה את מה שהוא עושה מתוך אהבה אמיתית והוא גם ג'נטלמן נעים הליכות ומארח למופת. 

למרות האיכות הגבוהה של החומוס, אנחנו באים בשביל האקסטרות והספיישלים שמשתנים מדי יום - מרק העדשים הכתומים שמוגש כאן הוא אחד המרקים הטובים ביותר בז'אנר שיצא לנו לטעום. החומוס עם הפאטה הוא לא פחות מגאונות שלא מוגשת כמעט בשום מקום בעיר. למי שתוהים, פאטה זו מנה שהיא ארוחת בוקר לבנונית-סורית שמשלבת טחינה, גרגירי חומוס, יוגורט, קרעי פיתה קלויים וירקות טריים. כשנחה עליו הרוח, סטפן מכין גם תבשילים ביתיים כמו שולבטו, תבשיל בורגול עם עגבניות, חומוס וחצילים וגם מאפה ספיחה. בקלות היינו מכתירים את המקום בתור חומוסיית שף, אילו אם היינו מדריך מישלן או גומיו.  

חומוס אלשאם, הוואדי 21, ואדי ניסנאס, חיפה. שעות פתיחה: ב'-ש': 08:00-16:00.  טלפון: 04-8382520

סמירה וסנא
רמי שלוש

סמירה וסנא

המקום הזה הוא חלק מהנוף הקבוע של שוק ואדי ניסנאס. מול חנות הירקות הגדולה שבה ניתן למצוא כמעט כל פרי, ירק ועשב בעונתו - יושבת כל השבוע סמירה וקוצצת עלים ירוקים כפטרוזיליה, כוסברה, שמיר ועוד; ואף מרוקנת קישואים, חצילים ושאר ירקות, כדי להקל על מילויים עבור אחרים. בעונת הארטישוק, היא מנקה גם את הירק השעיר והמאתגר הזה וגורמת לכל החוויה של בישול ארטישוק טרי להיות הרבה יותר ידידותית ומסבירת פנים. זה כבר כמה עשרות שנים שהיא עושה את הריטואל הזה.

סמירה וסנא
רמי שלוש

בסוף השבוע, בימים שישי ושבת, היא לובשת כובע אחר ויושבת בפינה קטנה ממש לא הרחק משם. אליה מצטרפת בתה סנא והן מוכרות תבשילים ביתיים ומאפים מעשה יד לכל דיכפין. הריחות של המקלובה, השולבטו, הממולאים, הפטאייר והמנקיש נישאים לכל עבר וגורמים לאוויר להיות טיפה סמיך ונעים יותר. אין צורך להזמין מראש אלא פשוט להגיע, לקנות וליהנות מכל האושר הזה. 

סמירה וסנא, יוחנן הקדוש 30-32, ואדי ניסנאס, חיפה. שעות פתיחה: ב'-ה':08:00-17:00 - עבור ניקוי וקציצת ירקות ועשבים. ו'-ש': 08:00-17:00 - עבור ממכר תבשילים ומאפים ביתיים בדוכן.  

פלאפל ג'ורג' 

פלאפל ג'ורג'
רמי שלוש

המלחמה בחיפה ניטשת על שתי פלאפליות עיקריות: מישל והזקנים. האוהדים השרופים משני הצדדים מוכנים להישבע בצדקת כל צד משל היו אלו קבוצות כדורגל והוואדי היה איצטדיון ענק. ההבדלים ניכרים מיד - פלאפל מישל הוא הבהיר והמעודן מבין השניים ואילו פלאפל הזקנים הוא הכהה בעל הטעם החזק. כלל ידוע מורה - משניים שרבים מנצח השלישי, שעבורנו הוא הפלאפל הכי טוב בוואדי ואולי אף בחיפה כולה - ג'ורג' אבו שקארה.

ג'ורג' אבו שקארה היה הבעלים המקורי של פלאפל הזקנים והוא מכר את הפלאפל לפני כשלושים שנה לזוג הזקנים שעל שמם נקרא המקום. הוא עזב לארצות הברית וכשחזר לא עזב אותו חיידק הפלאפל, למזלנו, והוא פתח את הפלאפל הנוכחי. הפלאפל פה הוא מעין שילוב מוצלח במיוחד של מישל והזקנים והטריות צורחת פה מכל פינה. הטחינה מצוינת והחצילים המוחמצים הסגולים שנטחנים פה לרוטב הם אחד השוסים הגדולים ביותר שנבראו. 

פלאפל ג'ורג', יוחנן הקדוש 26, ואדי ניסנאס, חיפה. שעות פתיחה: ב'-ש': 05:00-17:00. טלפון: 050-5292089

מאפיית כורי 

אחד המקומות הכי ותיקים בואדי הוא מאפיית כורי השייכת למשפחת חורי ומנוהלת על ידי שני אחים ביד רמה אך בחמימות ונעימות. את החלל הקטן ממלאות מכונות גדולות ועתיקות שמייצרות את הפיתות ושאר המאפים בדרך המסורתית. כיף לעמוד ולראות את גושי הבצק מתנפחים לפיתות קטנות או לדברי מאפה אחרים. המאפייה מספקת פיתות ומאפים למסעדות ולבתי אוכל רבים באזור והקהל שמגיע הוא רב ומגוון מאוד - מילדי בית ספר דרך תיירים ועד לעובדים בקרבת מקום שעוצרים בו להפסקה קצרה. 

מאפיית כורי
רמי שלוש

פאר היצירה של המאפייה הוא הפטאייר שאותו מייצרים גם בגרסה של קמח מלא והמילוי הוא של מנגולד, זעתר ושמן זית אבל יש גם בורקס מעולה, מנקיש, עוגות סולת, מעמול ואפילו רוגעלך עסיסי ומלא בשוקולד. 

מאפיית כורי, חורי 43, ואדי ניסנאס, חיפה. שעות פתיחה: ב'-ש': 04-20:00. טלפון: 04-5817057

מאפיית כורי
רמי שלוש

מאמא פיתה

ברחוב אלנבי 57 יש חור בקיר שנפתח בשמונה בבוקר ונסגר לא יאוחר מהשעה שלוש אחר הצהריים. את המקום הקצת מסתורי הזה מפעילים בני משפחה אחת שעובדים שביחד מול אש הטאבון. הם מכירים את לקוחותיהם הקבועים בעל פה ולא רק אותם -  אלא גם את ההזמנה הקבועה שלהם. אין כאן אפליה של גיל, מין או גזע - מילדי בית ספר ועד קשישים פוקדים את המקום שפועל כבר יותר מחמש עשרה שנה. 

מאמא פיתה
רמי שלוש

לכאורה מה שמגישים בגומחה הזו - פיתה עם זעתר או בצל, פיתה עם גבינה, פיתה עם בשר ופיצה עם או בלי זיתים - לא שונה ממה שאפשר למצוא בהרבה מקומות אחרים. הסוד כאן הוא בביצוע המעולה - יש כאן בצק טרי שנזרק מיד לתנור, נדיבות מדהימה בחומרי הגלם (גבינה, בשר, זעתר) ואפשרות לעשות ערבובים שונים. השירות כאן מהיר ויעיל ועם זאת תמיד אדיב וחם. ההמלצה שלנו היא פיצה משופרת (שתי גבינות וזעתר) בלי רסק, עם חריף, חצי זיתים וחצי פטריות. לא תצטערו. ואל תשכחו להביא את המטבעות הקטנים.

מאמא פיתה, אלנבי 57, ואדי ניסנאס, חיפה. שעות פתיחה: ב'-ש': 08:00-15:00.כדאי להגיע אפילו ב-14:00-14:30, ליתר ביטחון). טלפון: 04-8514841

הרשמה לניוזלטר

הכתבות שחייבים לקרוא כל סוף שבוע - ישירות אליכם למייל

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות