20 מסעדות מומלצות בשוק לוינסקי - מסעדות מומלצות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המדריך השלם: איפה אוכלים בשוק לוינסקי?

לכתבה
גרגר הזהב מוטי מילרוד

מהבורקס הטעים באזור, דרך בר הגזוז הצבעוני ועד מזללת הפיצה - שוק לוינסקי הופך למדרחוב ואתם יכולים לגלות בנחת את כל המסעדות הכי מומלצות

59תגובות

השוק של רחוב לוינסקי החל לקרום עור וגידים כבר בשלהי שנות העשרים, במקביל להקמתה של שכונת פלורנטין, בה התיישבו עולים מסלוניקי. ראשוני הסוחרים בו היו סוורים יוונים ולימים גם טורקים שעלו ארצה והיו בקשרים מצוינים עם יורדי ים שהביאו עמם מעדנים מכל העולם. כבר אז רחשו בשוק חנויות קטנות לממכר מזון ובעיקר בלטו בחזיתות פחי זיתים גדולים מיוון ואיטליה, נתחים שמנים ומבהיקים של דגי לקרדה ופלמידות, חלבה רכה מטורקיה ובקבוקי משקאות, בעיקר אוזו וערק. עם השנים שינה השוק פניו ואת הדוכנים החליפו חנויות, אך המעדניות נותרו לב לבו. חנויות תבלינים, מעדנים כמו גבינות מרחבי העולם, זיתים, דגים כבושים ומעושנים, ממתקים מסורתיים או ממתקים של הדור החדש, משקאות חריפים וכהילים לצד חמארות אפלוליות. בשנים האחרונות בין החנויות מתמקמים גם בתי אוכל שנעים להסב בהם בין הקניות, לעצור לרגע וללגום כוסית משקה לצד כמה מתאבנים. לכבוד הפיכת השוק למדרחוב החל מהשבוע, אנחנו גאים ושמחים לחזור אל המקומות המומלצים שלנו. 

שוק לוינסקי
מוטי מילרוד
שוק לוינסקי
מוטי מילרוד
שוק לוינסקי
מוטי מילרוד

קפה קאימק – אחד המקומות הנעימים בשוק הוא קפה קטנטן וחמים שמיד תרגישו בו בבית. שלל משקאות חמים לצד אוכל טבעוני טעים יאפשרו מרגוע לרגליים העייפות. בתפריט תמצאו מוזלי תוצרת בית, סלט אטריות זכוכית שופע פירות וירקות העונה, פאבה צהובה עם קישואים צרובים ושומר צלוי, עגבניות ובצלים, מסבחה לימה, חומוס פטריות צלויות, מג'דרה גלילית עם בורגול ולפעמים גם יש דוסה במילויים שונים, אינג'רה ועוד אוצרות מזינים. בערבים יש לפעמים הרכבי מוזיקה או הפתעות נעימות אחרות, שווה לעקוב אחר עדכונים.

קפה קאימק, לוינסקי 49, תל אביב.

קפה קאימאק
מוטי מילרוד

בורקס לוינסקי – אחד הבורקסים הכי טעימים באזור הוא זה של בורקס לוינסקי. על מגש רותח מונחים בורקסים פריכים במילוי גבינה, תרד, גבינה ותרד או תפוחי אדמה. היושבים במקום יקבלו את הבורקס פרוס לקוביות שמנמנות ולצידו עגבנייה, זיתים, מלפפון חמוץ, רסק עם חריף וביצה חומה במחיר הוגן. זה עם התרד לבדו הוא טבעוני ומוצלח במיוחד; ליד אפשר ללגום לימונדה או איירן חמצמץ. פתוח עד שנגמר אז בואו מוקדם.

בורקס לוינסקי, לוינסקי 49, תל אביב.

בורקס לוינסקי
מוטי מילרוד
בורקס לוינסקי
מוטי מילרוד

קפה לוינסקי – את קפה לוינסקי תזהו לפי טנדר הסוסיתא שחונה בכניסה ובאחוריו אנשים מאושרים לוגמים גזוז. לא, זה לא המיץ הממותק הזה שאתם מכירים מפעם. פה הולכים על גזוז בוטיק. מאחורי האשנב ניצב בני בריגה במעין כוך קטן שזוהרות בו עשרות צנצנות באור יקרות. כאן הוא משמר פירות שונים מכל העונות, עשבי תבלין, צמחים וירקות. כולם משומרים במיציהם ובסוכר והם מתערבבים לכדי אמולסיה רבת טעמים בכוס שלכם עם סודה קרה או עם תמצית פטריית קומבוצ'ה. לכל אחד מרכיב בני את הגזוז המתאים לו ושווה ללכת על כזה שמשלב שלל פירות הדר וענפי גרניום טרי ומבושם. עוד במקום עוגיות ריבה עבודת יד, מרציפן אגדי ועוד מיני מגדנות.

קפה לוינסקי, לוינסקי 41, תל אביב.

קפה לוינסקי
מוטי מילרוד
קפה לוינסקי
מוטי מילרוד

סלימי – אם השוטטות בין דוכני התבלינים והמתוקים פתחה לכם את התיאבון וחשקה נפשכם בארוחת צהריים הגונה באזור, היכנסו למסעדת סלימי. זוהי מסעדה פרסית ותיקה עד מאוד שעד היום מוגשות בה אותן המנות מיום פתיחתה: מרק פרסי של גונדי, תבשיל חורשט סבזי עשיר בבשר בקר, שעועית אדומה ושפע של ירוקים לחיזוק הגוף והנשמה. לצידם נצלים פה שיפודים על גריל פחמים ומוגשים עם עגבנייה ובצל שרופים באש. הפרגית והקבב כאן הם מהמצטיינים בעיר ולצידם תקבלו צלחת של מג'דרה צהובה וירוקים טריים. כבר אין יותר מסעדות כמו סלימי, רוצו לפני שייגמר.

סלימי, נחלת בנימין 80, תל אביב.

סלימי
מוטי מילרוד
סלימי
מוטי מילרוד

דלידה – בין המסעדות היחידות באזור שמאפשרות ישיבה נינוחה גם ליד שולחנות נמוכים והזמנת אוכל מתפריט מגוון יחסית. האווירה פה תמיד שמחה וזה מקום להביא אליו תיירים. בין השעות 17:00-19:00 מציעים כאן האפי האוור משתלם במיוחד על האוכל והמחירים צונחים בחצי. בתפריט, שמתחלף עם עונות השנה, תמצאו כמה מנות דגל כמו ברולה פלפלים חריפים ופטה (שחייבים לנסות), סלט עשבים וסלמון, גספצ'ו עגבניות, קובנייה פילה בקר ויוגורט, בורי כבוש על לחם קלוי ופלפל צ'ומה, לב טלה על צזיקי, סמבוסק זנב שור ועוד. לצד כל זה, קוקטיילים ים תיכוניים יסגרו לכם את הפינה. שווה להכיר גם את הבר הקטן ממול, האח הקטן של הדלידה, מעוז אלכוהול קטן ואלגנטי בלב השוק.

דלידה, זבולון 7, תל אביב.

מנות אוכל יפות ומגרות בדלידה בר
מאשה סקילי

אוזריה – נדמה שזכות ראשונים מגיעה לאביבית פריאל ושותפתה לימור לאמי שפתחו את האוזריה לפני כחמש שנים ותרמו במידה רבה לתחיית המתחם שלוינסקי הפך להיות, לרבות ההייפ הקולי שמסביבו. נעים לגלות ששומרים פה על הרמה ומגישים אוכל טעים בהשראה יוונית, לצד שירות מצטיין ונעים. בתפריט תמצאו קוקטיילים מבוססי אוזו וברנדי יווני, יין בכוסות ובירות מהחבית לצד תפריט אוכל עם מנות שכבר הפכו נכסי צאן ברזל כמו הכרובית של אביבית, רביולי סלק וגבינת עזים, סופלקי סינטה, קלמרי על שעועית שחורה בחמאת צ'יפוטלה, מולים באוזו וקינוח מחווה ליוון שבבסיסו גלידת יוגורט ודבש נהדר. ברקע מוזיקה שמחה בווליום גבוה תמיד ובצהריים מגישים פה את אחת העסקיות המשתלמות בעיר, תמורת 65 שקלים בלבד.

אוזריה, מטלון 44, תל אביב.

השפית אביבית פריאל אביחי, מימין. באוזריה בשוק לוינסקי
עופר וקנין

אוזריה נקסט דור – בהמשך להצלחה של האחות הגדולה והעומס התמידי שם, התרחבו השותפות גם לעסק צמוד ויסדו בו את הנקסט דור, בר קטן עם אוכל קטן ולא מחייב במחירים נוחים במיוחד. האווירה פה קלילה ורוויית משקאות ואפשר לזלול שיפודים עשויים היטב, ביניהם שיפודי שרימפס, מוסר ים, שקדי עגל או פורטובלו לצד להיטים מקומיים ממסעדת האם. לכאן שווה להגיע במיוחד כדי לזלול דגי אנשובי קטנים מטוגנים, נקניקיות קנקרז וסינייה קבב טלה שמוגשת רק בימי שישי. יש גם האפי האוור ויופי של אוכל.

אוזריה נקסט דור, זבולון 25, תל אביב.

אוזריה נקסט-דור
דן לב

סאלוף ובניו – הסניף השני של הסאלוף המקורי משכונת התקווה נפתח בנחלת בנימין לפני ארבע שנים ומציע מאז אוכל עממי, בסיסי וטוב במחירים מצחיקים. בשעות הערב זו תמיד נקודת העצירה הראשונה שלנו באזור, כשבין השעות 17:00-20:00 מוגש תפריט מוזל אפילו מהרגיל. תמצאו פה חומוס קומפלט או חומוס פול, תבשיל ירקות על קוסקוס, ג'חנון, לחוח עם ביצת עין ותוספות או מגולגל מזרחי במחירים מצחיקים (17-20 שקלים). עוד בתפריט תמצאו מזטים טבעוניים כמו כרובית בתנור, טחינה סלק וסלט עדשים או פול, לצד תבשילי בשר תימניים ומרקים. יש גם קוקטיילים מוזלים וצ'ייסרים של ערק שמחולקים חופשי. לצד פסקול של גדולי הזמר התימני מדובר בחפלה בכל יום בשבוע ולא פלא שגם תיירים עפים על המקום והוא מלא בהם תמיד.

סאלוף ובניו, נחלת בנימין 80, תל אביב.

סאלוף ובניו
מוטי מילרוד
סאלוף ובניו
מוטי מילרוד

פיצה לילה – פיצריה מוצלחת, מהטובות בתל אביב כרגע, שכבר רכשה לה קהל אוהדים נאמן שעומד בתור כדי לתפוס שולחן. הפיצות כאן נמכרות בגודל אחיד ומשביע, עוביין בינוני והן מגיעות מראש עם תוספות שכבר נבחרו בשבילכם ועובדות היטב. בין הלהיטים: פיצה עם בייקון ותפוחי אדמה; סלמון, תרד וביצת עין; פורטובלו, זוקיני ומוצרלה או ברזאולה וירוקים. יש גם פסטה טליאטלה מצוינת עם לימון, מרווה ולאבנה; סלט קיסר מוצלח או סלט ירקות עם ג'יבנה משכם, אנשובי וקוביות לחם גסות. יינות בכוסות וקוקטיילים פשוטים משלימים יופי של בילוי באווירה קלילה.

פיצה לילה, סמטת מרחביה 4, תל אביב.

פיצה לילה
מוטי מילרוד
פיצה לילה
מוטי מילרוד

קליפורניה – אחד המצטרפים האחרונים לסצנה השוקקת בסמטה הקטנה הוא קליפורניה, בר שיש בו בעיקר מוזיקה מעולה ודי ג'ייז מתחלפים, מספר קוקטיילים ואוכל קטן שמיטיב ללוות אלכוהול. בין הלהיטים המקומיים: פיצה מרינרה טבעונית, סנדוויץ' עוף טנדורי, סנדוויץ' רוסטיביף בפרנה עם תפוצ'יפס וסלט שוק לוינסקי. תמצאו כאן בירות סטנדרטיות מהחבית ומחירים מוגזמים יחסית לאזור אבל הקהל מצביע ברגליים.

קליפורניה, סמטת השוק 3, תל אביב.

מונדו 2000 – אחד המקומות החמים באזור ולא בכדי, אלא שתצטרכו להכיר את מיקומו הכמעט סודי כדי להגיע אליו. המונדו הוא אחד מהברים היפים בעיר וזה לא בגלל שהוא מחזיק בגג נרחב או בזכות הנוף היפה שנשקף ממנו (בזווית של כמעט 360 מעלות); זה גם הסלון המזמין שבפנים ויש בו ויטראז'ים ורודים שייראו מעולה ברקע הסלפי. די ג'ייז מתחלפים יגרמו לחלקכם לסור אל הרחבה ואת המטבח פה מוביל בחודשים האחרונים שף אליעד דנון (אקס מזללה, לומינה ומשייה) עם מנות מצטיינות. בין האחרונות שימו לב לטרטר דג ים עם סלסלת עגבניות, עשבים, יוגורט לימון כבוש ופיסטוקים; טרטר שייטל על טרשי וחלה קלויה; ניוקי רומאי עם חמאת זעתר, שמנת חמוצה וצנוברים, וקוקטיילים יוצאי דופן. הרימו עיניים כדי למצוא את המקום או שתלכו לפי התור בכניסה.

מונדו 2000, לוינסקי 39, קומה 6, תל אביב.

בר על הגג - מונדו 2000
שי אוחיון

שוקה – במקום בו שכנה הטחינייה, נפתחה שוקה, מסעדה שכל כולה שיר הלל לשקשוקות. תיירים וחברים טבעונים יעופו במקום החדש וישמחו לזלול בו סלט ענק ליד השקשוקה ולנגב את הרוטב עם לחם אחיד של פעם. בתפריט: מחבתות אישיות של שקשוקה וביניהן טריפוליטאית קלאסית, שקשוקה ירוקה עם מנגולד, תרד וגרגירי חומוס, שקשוקה קארי בסגנון הודי עם קרם קוקוס, בטטות ודלעת ועוד רבות נוספות, עם הרבה ירקות וגבינות. טבעונים יתקבלו פה בברכה וישמחו להחליף להם את הביצים בטופו רך.

שוקה, לוינסקי 33, תל אביב.

השוקה
מוטי מילרוד

גרגר הזהב – אחת החומוסיות האהובות עליי בעיר מציעה תפריט קטן ומהודק, עמוס כל טוב, במחירים מצחיקים, שעושים חשק להזמין את כולו. יש פה חומוס חלק ונהדר, עם המון טחינה גולמית, לימון ושום; לצידו מחלוטה או משאוושה, כדורי פלאפל משופעי עשבים, כרובית מטוגנת, מג'דרה של עדשים ירוקות, טאבולה עשויה כהלכתה ומלבי טבעוני מצוין. קחו חומוס עם תוספת ספיחה, תבשיל חצילים ועגבניות. בירה עלמה מהחבית או תה קר ביתי ישלימו את התענוג. כ-50 שקלים לארוחה כולל כל ההתפרעויות.

גרגר הזהב, לוינסקי 30 תל אביב.

גרגר הזהב
מוטי מילרוד

פאט דוג – מאנץ' לילי מושלם מסתתר בדוכן הנקניקיות הקטן הזה, שעל פינת דרך יפו תל אביב. תוכלו לבחור פה נקניקייה של בקר או עוף, חזיר או טבעונית, בשני גדלים ולשדך לה תוספות כמו גבינת גאודה, צ'דר, צ'ילי חריף, אננס עם צ'ילי ובייקון ועוד. הלחמנייה פריכה והיא עוטפת את נקניקיית החזיר השמנה, העסיסית והנכונה להחזיק את עומס התוספות שתבחרו. גם נקניקיית העגל לא מאכזבת והיא טובה ומשביעה. מדובר בהפתעה וזה בהחלט דוכן שעושה חשק לחזור אליו שוב ושוב, כשמלווים את הזלילה בבירה קרה מהחבית ב-12 שקלים בלבד.

פאט דוג, החלוצים 1, תל אביב.

טוני ואסתר – בית הקפה טוני ואסתר אומנם פתוח משעות הבוקר אך משנה את פניו לאורך כל היום. בבוקר מוגשות בו מנות בוקר שונות וביניהן ביצי עין על לחם, קרואסון עם גרבדלקס סלמון, גבינת שמנת וביצי עין וטוסטים; בצהריים תמצאו בתפריט שניצל עם פירה, נקניקיות עסיסיות וסטייק דלעת טבעוני. בערב המקום הופך למקום מרבץ שמנגנים בו די ג'ייז מתחלפים ויש גם תפריט אלכוהול שיילך טוב עם המוזיקה והאווירה. שימו לב למרגריטה קפואה של סורבה מנגו וצ'ילי אדום טרי ובירות צוננות שנמזגות פה. בתפריט גם כריכים דשנים של דגים מלוחים, כבד קצוץ ועוד מנות כיד הדמיון הטובה במטבח. יש גם קינוחים מצטיינים בגרסה הטבעונית.

טוני ואסתר, לוינסקי 39, תל אביב.

טוני ואסתר
מוטי מילרוד
טוני ואסתר
מוטי מילרוד

מתי המקלל – החמארה הצנועה הזו כוחה אומנם יפה בשעות היום, אז מפתה לעצור פה לגולדסטאר קרה כקרח מהחבית ולצידה לנגוס מלפפון חמוץ פריך, לזלול רגל קרושה (אם יש) וליהנות מדג מטיאס רך או חביתת קבנוס. לאחרונה שעות הפתיחה נמתחות אפילו עד 21:30 בערב ולפינה האפלולית יש קסם משלה גם בשעות הללו. זול מאוד, ספרטני ומהנה. בשישי-שבת סגור.

מתי המקלל, מטלון 41, תל אביב.

מתי המקלל
תומר אפלבאום

ביר בזאר – הסניף השכונתי של הביר בזאר מציע מעל 100 בירות ישראליות, בעיקר בבקבוקים. מהחבית תמצאו כאן בירות ממבשלות קטנות ומתחלפות כולל כמובן את מותגי הבית, המוצלחים ברובם (בעיקר בירת החיטה וזו האדמונית). ליד יש אוכל שמתאים לבירה בביצוע מוצלח למדי כמו פיצות, המבורגרים, כריך בשר מפורק בחלה עם ביצת עין, כדורי בשר ברוטב עגבניות בג'בטה ועוד. בימי ראשון יש מסלולי טעימות בירה ופיצה בחמישים שקלים; באמצע השבוע יש האפי האוור שיקנה לכם בקבוק בירה הביתה על כל כוס מהחבית ולפעמים יש גם הופעות חיות וערב הודי מוצלח.

ביר בזאר, זבולון 13, תל אביב.

חלה, חמוצים, קטניות, עגבניות שרי, בקבוק בירה שוכב וממרחים ב"ביר בזאר לוינסקי"
אפיק גבאי

אגנס – אם אתם בני למעלה מ-40 ובמקרה גם אוהבים בלוז, מדובר באחד הברים הטובים שאתם לא מספיק פוקדים. כ-17 ברזי בירה מהארץ והעולם ידאגו שתמצאו את הבירה הנכונה לכם. מהמטבח יוציאו לכם המבורגרים דשנים, כריכי בשר ופיצות מקוריות כולל אחת עם גבינת עזים, גבינה כחולה, קמבוזולה ואגסים או פיצה אמריקאית-תאילנדית עם חמאת בוטנים מעושנת, בייקון ובצל ירוק. הופעות חיות של להקות מקומיות, הקרנות סרטים ואנימציה וכן ערבי הרצאות מרתקות בסדרת 'בלוז על הבר' הופכים את הבר הזה למקום שראוי להכיר.

אגנס, הקישון 7, תל אביב.

חבורה עומדת מחוץ לבר
זהר הוך

פימפינלה – בר האניסים הזה הוא מקום מפלט נהדר מן העומס והלחץ שבחוץ. עשרות בקבוקי אניס מרחבי העולם מקשטים פה את המדפים והם יימזגו לכם נקיים או בליווי רוזטה שקדים טריים אן מיץ רימונים צונן, להשיב את הנפש ולהרוות את הצמא. לצידם אפשר לזלול דגים מטוגנים קטנים, דגים מלוחים, אויסטרים טריים (כשיש) או סרטנים בחמאת שום ושרדונה. אל תוותרו על דגים מטוגנים על צזיקי (גם כשיש) ואיקרה נפלאה. בצהריים מוגשת פה עסקית סודית ומשתלמת של ראשונה ועיקרית ב-50 שקלים בלבד. לאחרונה נכנס כיועץ למקום שף יוגב ירוס ומתח את התפריט אף עוד.

פימפינלה, נחלת בנימין 115, תל אביב.

פימפינלה
מוטי מילרוד
פימפינלה
מוטי מילרוד

פיפי'ז – האסיאתית הקטנה שהחליפה את הביסטרון של יהלומה לוי אומנם סגרה דלתות לאחרונה בקונספט המסעדה הקודם כפי שהכרנו, אבל בשבועות האחרונים פועלת המסעדה הקטנה כדוכן פופ אפ אסיאתי מתחלף בין הימים שני עד רביעי, ובשישי מתקיימות במקום סדנאות בישול. שווה לעקוב אחר הפרסומים בעמוד הפייסבוק ולהגיע לכאן לזלול ראמן חזיר מצטיין או ראמן טבעוני עמוס פטריות ומיסו, וונטון במילוי צנונית, ראמן ספייריבס צלויות ברוטב סויה מעושנת ורולדת חזיר, לחמניית קניונים תאילנדיים במילוי אסאדו או טופו מעושן עם מיונז שום וג'ינג'ר וכבושים. במתוקים תמצאו קראק פאי פיסטוק מאצ'ה, קראק פאי קרמל מיסו, באבל טי מאצ'ה פיסטוק ונהרות של סאקה ונוזלים משמחים אחרים.

פיפי'ז, זבולון 5, תל אביב.

מסעדת פיפי'ז
עופר וקנין
מנת פועלים סינית בפיפי'ז שבעיקרה אורז ובשר, ביצת עין וירוקים טריים
ערן לאור

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? הירשמו ועדכוני אוכל ויין בדרך אליכם

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות