אל תספרו לעוגיפלצת: מהי עוגיית השוקולד צ'יפס הכי טובה בתל אביב - מסעדות מומלצות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אל תספרו לעוגיפלצת: מהי עוגיית השוקולד צ'יפס הכי טובה בתל אביב

לכתבה

הענקית או הדקה? המדויקת או המופרעת? עוגיות השוקולד צ'יפס הפכו לטירוף השליחויות הגדול של השנה, חיפשנו עבורכם את המשובחות ביותר וחזרנו עם תשובה

16תגובות

מסימני התקופה – תורים בלתי נגמרים ב"יאפא כנאפה", מגשי עוגייה מושחתים שמגיעים עד לדלת הבית וכנאפה סודית בהכנה אישית ובמשלוח מגה-מושחת, ומעל כל אלה מרחפת רוח השליח של וולט, שמבטיח ששום תאווה אינה נמצאת מחוץ להישג ידו של העצלן או הגרגרן. האוכל נמצא בשיאו, בין אם בריבוי הטעמים והאפשרויות, בין אם באיכות המוצרים ובוודאי בזמינות הגבוהה שלהם, שפורצת כל מחסום מנטלי. גלי ההדף של גודש האוכל הזה הפכו לטרנד שחיתות מפואר, ששיאו הוא עוגיית השוקולד צ'יפס.

כיאה להמצאה אמריקאית, שמלחימה בצק, סוכר ושוקולד לכדי סופת טעמים מוגזמת, עוגיית השוקולד צ'יפס סיגלה לעצמה ברבות השנים עוד ועוד מרכיבים. ואת מה שהאמריקאים עושים, המוח הישראלי לוקח שני צעדים קדימה. כך הפכו עוגיות קטנטנות ליד השוקו או הקפה למפלצות עם כמה סוגי סוכריות, נטיפי שוקולד שונים, לא מעט אגוזים והמון מחירים משונים, שנפוצות מאוד בשלל תצורות במאפיות ובקונדיטוריות התל אביביות. כמו בסיפור ראשית העוגייה הזו - בו אופה אמריקאית חובבת גילתה שאזל הקקאו ופנתה לשבבי שוקולד, וכמו באגדת הבריאה של כל המצאה גאונית, נדמה שהכל נולד במקרה. מאפייה אחת, תופעת המשלוחים החמים והמהירים והנה נברא לו טרנד תל אביבי חדש. אבל מי הכי הכי מוצלחת? מי שווה את הקלוריות והשחתת הגוף? לא נכנענו לתוספות ודבקנו בעוגיות הקלאסיות בלבד. זו החמישייה הפותחת של טירוף עוגיות השוקולד צ'יפס, עד שייוולד לו שיגעון מתוק חדש כמובן.

מיי דלי: ההפתעה הגדולה מרמת גן

כל זב חוטם יודע ש"באמנות כמו באמנות, אין דבר כזה שאין דבר כזה". אם כך, מדוע שבעוגיות שוקולד צ'יפס לא יהיה דבר כזה? זו השאלה שעומדת בבסיסה של העוגייה של מיי דלי, הרמת גנית המפתיעה שנכנסה לרשימה התל אביבית שלנו. במקום שבבי שוקולד, כאן יחכו לכם שכבות שוקולד, תחומות בבצק עוגיות מתוק במידה ששומר על פריכות כמעט בלתי אפשרית. שכבות השוקולד, מעין קומות שוקולדיות זעירות בעוגייה אחת, המופרדות בבצק נגיס אך מתמוסס, יוצרות ביס עמוס מתיקות ושוקולד שלא ניתן להשיג באף עוגייה אחרת, מתמסרת לשבבים גדולים ככל שיהיו. פרט לכך, מדובר בעוגייה ענקית, וכשלוקחים בחשבון שאחוז עצום ממנה הוא שוקולד מוצק, נראה שנפתרה הדילמה של המתוק ליד הקפה. כן, יש דבר כזה. מחיר: עוגייה - 8 שקלים, 2 עוגיות - 12 שקלים. כתובת: הרצל 84, רמת גן

מיי דלי

סוויט בוקס

במאפייה בשוק לוינסקי מקפידים על דיוק. נדמה שכל ביס הונדס במדויק להשלים את הביסים המדויקים הבאים אחר כך, שהופכים כולם ביחד לעוגייה מלאת דיוק. היא הגדולה מבין העוגיות שבחנו אך גם היקרה שבהן (16 שקלים), ואכן – יש בה את כל מה שצריך כדי לדייק. מליחות במידה, בצק שהוא בול בקו התפר בין הרטוב ליבש, כמות שוקולד נדיבה במידה ואגוזים להשלמת הפריכות והנגיסות (ועם ערך מוסף). אלא שאפייה היא לא מתמטיקה והשטחים נטולי נחמת צ'יפ השוקולד, נותרים פשוט חסרי עניין. אז אולי זה מדויק ולפי הספר, אבל מה עם התעוזה, ההתפרעות והדיוק שבכאוס? אם כבר החלטנו להתרסק על עוגייה מושחתת, אנחנו רוצים שחיתות. גם כדי שיהיה לנו טעים, אבל בעיקר כדי שנוכל להתבאס על עצמנו אחר כך. וזו כל התורה בדיוק. כתובת: החלוצים 6, שוק לוינסקי, תל אביב.

סוויט בוקס

Honey lulu

רגע לפני סגירת הרשימות קיבלנו איתות על כך שיש עוגייה אחת, בפאתי מזרח העיר, שלגמרי שווה את ההתייחסות שלנו. מיקומה בקצה העיר הוא אלגוריה מושלמת לעוגייה שהמאפייה הזו מציעה. בשילוב בלתי אפשרי בין מתיקות שיא, מליחות לא מעטה וקראנצ'יות שלא ניתן להשיג מבלי הגיית המילה "שרוף", העוגייה הזו נהנית משוליים חלומיים. הם כמעט מחייבים אותך לחטוף ביס מחלק אחר בעוגייה, כך שתוכל ליהנות יותר מהעושר השוקולדי שמכה בבלוטות הטעם. מרכז העוגייה לעומת זאת, ממש כמו מרכז העיר, מרגיש קצת רגוע מדי אחרי שעברת דרך השוליים הכי קיצוניים ומלהיבים שראית בחייך. ההבדל בין "הקשה" של העוגיה הזו לבין השאר הוא תהומי, אך גם אם ה"בצקעוגיות" שלה לא מצליח להתרומם לשיא כלשהו - הקצה, הו הקצה של העוגייה הזו, שווה אפילו מעבר מעל האיילון מזרחה. מחיר: 15 שקלים העוגיה. כתובת: יגאל אלון 94

עוגיית האני לולו
רותם מימון
עוגיות שוקולד צ'יפס
מאיה בן ניסן

שואו רום

משקל. זו המילה שנמצאת בבסיס העוגייה של השואו רום. בית המאפה שמציע דונאטס משוגעים בכל צבעי הקשת, הצליח לתקוע יתד בקיבת מעריציו בעזרת עוגיית השוקולד צ'יפס המושחתת ביותר בצד השפוי של בצק העוגיות (כלומר בלי תוספות שיגרמו לסוכרתיים לטפטף לעצמם אינסולין לעיניים). עוגייה עבה מאוד – מה שמוכיח שבשואו רום סומכים על בלילת בצק העוגיות שלהם ולא מפחדים מספוגיות או בצקיות יתר, כבדה – עדות לכמויות השוקולד שמפוזרות בה, לא באופן ספורדי אלא ב"קומות" של שוקולד שיוצרות ביסים מפוצצים בשוקולד חצי נמס שעטוף בבצק פריך. מחיר: 14 שקלים לעוגייה ירימו גבה, אבל רק אצל מי שלא פירק כבר את הפלא הזה. כתובת: מלכי ישראל 11, תל אביב

שואו רום

נייט קוקי

בחנות-מפעל אי שם בתל אביב, עושים רק דבר אחד – עוגיות מושחתות במיוחד שמגיעות לבית הלקוח הסטלן. מי שאולי המציאה את ז'אנר ה"עוגיות עד הפה" מציגה עוגייה שונה מאוד מכל שאר המתחרות, וכוחה – בדקותה. אולי כי הייתי נוכח לכל אורך תהליך האפייה, במעין ספין אוף תל אביבי על מפעל השוקולד של ווילי וונקה, אבל העוגייה הזו היא פשוט קסומה. דקיקותה מרתיעה, אך מצליחה לשמור על נימוחות מפתיעה שכה חשובה בעוגייה הזו. למרות עובייה היא מצליחה להחביא בין דפנותיה הפתעות שוקולדיות לא מעטות, עם שברי שוקולד שנמצאים בדרגה המושלמת – גבישיות נמסה. ואחרי המרקם והשוקולדיות המעולה, מגיע הטעם. העוגייה הדקה מבטיחה שהחך שלך לא יקבל סנוקרת של סוכר, אך המתיקות מצליחה לשמור על רמה גבוהה ומאוזנת לאורך כל הדרך. המחשבה הראשונה לאחר סיום העוגייה הזו היא פיצה. כמו שבצק דק של פיצה הוא מלאכת מחשבת עדינה יותר מבצק עבה, והתשורה שלו מגיעה בדמות זרקור על מאפיינים אחרים וטעימים בה, כך הוא לגבי "עוגיית הלילה". הבצק כל כך מפואר שהוא נותן לתוספות לזרוח, ומי שיוצא מאושר מכל זה הוא/היא/הם/הן העוגי פלצת שיניח/ו יד על העוגייה הזו. מחיר: עלות הפלא הזה היא 11 שקלים. ניתן להזמין הביתה או להגיע לאחד ממפעלי העוגיות הללו לרכישה במקום. כתובת: לינקולן 19 תל אביב, הברזל 23 רמת החייל

נייט קוקי
עוגיות שוקולד צ'יפס
מאיה בן ניסן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות