ארבע ארוחות צהריים מומלצות בלונדון - ביקורת מסעדות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבע עסקיות צהריים מומלצות בלונדון

לכתבה
hutong restaurant עומר שוברט

מ-Ikoyi, תחנת החובה הלונדונית של הרגע, עבור במסעדה הסרי לנקית הלוהטת Hoppers, המשך לקלאסיקה אנטי מודרנית עם אוכל מוחץ ועד סיור אוכל וקוקטיילים בסוהו: הכתבה שתענה על השאלה איפה אוכלים צהריים בלונדון נכון לעכשיו

3תגובות

1.Ikoyi: אפריקה עם כוכב

לפעמים מנה אחת מקפלת בתוכה את הסיפור כולו. במקרה של Ikoyi, תחנת החובה הלונדונית של הרגע, מדובר בבננה מטוגנת. וליתר דיוק: פלנטיין. עטופה בתערובת של קמח אפריקאי, פלפלים מעושנים ופטל מיובש, ומוגשת לצד רוטב סקוטש בונט (מצנפת סקוטית) מעושן בגוון חרדלי. וזה בוהק בחך לא פחות מבאינסטגרם. כי שף ג'רמי צ'אן, רק בן 32, רצה שנרגיש אותו. אז הוא הלך לספרייה, לא בדיוק מקום שנתקלים בו ביותר מדי שפים, וחפר בספרים, עד שגילה שאת מרב טעמי האומאמי מוצאים דווקא במטבח מסורתי ממערב אפריקה. הוא חבר לחסן אודוקלמה, חבר ילדות ממוצא ניגרי, ואחרי שהשניים הבינו שהאוכל הזה מורכב מדי עבור דוכן רחוב, הם פתחו מסעדה אפריקאית עילית. והסיפור הזה נהפך מופרך אפילו יותר כשבחודש שעבר, פחות משנה אחרי הפתיחה, נחת עליהם בהפתעה גמורה כוכב המישלן הראשון.

IKOYI
עומר שוברט
Ikoyi restaurant

דיל הצהריים של המקום מציע ארוחה של ארבע מנות משתנות ב-35 פאונד. זה יתחיל בפלנטיין המדובר, ימשיך עם דג יומי משתנה (קיבלנו הליבוט עם תערובת - עזת טעם, אלא מה - של פלפלים ואצות), עוד מנת ביניים (אגוסי, מרק המלון הניגרי, עם סוית פטריות) ויסתיים במנה חד פעמית של אורז ג'ולוף עם בשר סרטן, ציר סרטן ופודינג סרטן. אין קינוח. לא צריך קינוח. שפעת הטעמים העוצמתיים מסייעת בהתמודדות עם רחובות לונדון הקפואים.

2.Hoppers: סרי לנקה אקספרס

קבוצת JKS של קארם סטי, מחוללת היסטריית האוכל ההודי בלונדון (בעיקר עם טרישנה וג׳ימחנה הממושלנות, אבל גם Motu ו-Brigadiers), נמצאת עכשיו בשלב המעט מטריד בו נמכרות בחלק ממסעדותיה חולצות טי-שירט ממותגות. כי אם הצלחתם למצוא מקום, כנראה תרצו מזכרת לבישה. סטורי זה הרי עניין חולף. ב-Hoppers, הזרוע הצעירה והסרי לנקית של הקבוצה (שפועלת בשני מיקומים בעיר: Soho ו-Marylebone), הסיכויים למצוא שולחן ספונטי גבוהים יותר, מן הטעם הפשוט שמשאירים שם חצי מסעדה לעוברי אורח שלא בקטע של הזמנות מראש. ביום טוב, בשעת ביניים, אפשר להתיישב אחרי המתנה לא ארוכה מדי. בצהריים מוצעת שם Express Lunch ב-19 וחצי פאונד. זו לא ארוחה גדולה, אבל מגוונת ומספקת. היא כוללת רול כבש (או קציצה צמחונית), קערת רוטי (שוב: בחירה בין כבש לצמחוני), מנת קארי (שבעה סוגים, מקארי קייל ועד קארי סרטנים) ובחירה בין Hopper, הפנקייק הסרי לנקי דמוי הקערה, לבין דוסה מגולגלת (תבחרו נכון). רול ה-Mutton העדין כמו מלטף את בשר הכבש הנוכח, וה-Hopper (מה חשבתם לבחור?) והצ'אטני מוציאים את המיטב מקארי ה-Black Pork הקשיח. אבל מעל כל אלה בלטה קערת הרוטי הצנועה, זו שעל פי המסורת הסרי לנקית מבוססת על תבשיל משאריות בשר הכבש המתבשלות עם פיסות רוטי שמוציאות להן את המיץ. במחשבה שנייה, נראית לא רע החולצה הזאת.

Hoppers restaurant
עומר שוברט
hoppers restaurant
Hoppers restaurant

https://www.hopperslondon.com/locations/st-christophers-place

3. Gazelle קלאסיקה אנטי-מודרנית

מול עזות הטעמים - האפריקאית, ההודית - מתייצב מיד האנטי-טרנד מטעם אנשי האנטי-חומר. השפים שמאסו בריבוי המרכיבים, אלה שנמאס להם להאכיל אותנו בטכניקות. השף רוב רוי קמרון, שעבד באל בולי בברצלונה ואחר כך פתח שם Hoja Santa, מסעדה ממושלנת משלו, חבר לטוני קוניגליארו, שזוכה בבריטניה לכינוי "הסטון בלומנטל של הקוקטיילים", ואוחז בשישה ברי קוקטיילים בלונדון ובמעבדה בה הוא רוקח "אינפיוז'נים" לטובת משקאותיו. יחד הם פתחו השנה את Gazelle ב-Mayfair בניסיון לעשות משהו הרבה פחות מצועצע מקוקטייל ממוצע: בר-מסעדה עם קוקטיילים חדי טעם ומנות נטולות מניירות, לא יותר משלושה מרכיבים מצלחת. את מידת התחכום יספק החלל בעל שתי הקומות, עם ספות הקטיפה הצבעוניות והצילומים הסמי ארוטיים. דיל הצהריים מאפשר בחירה של שתי ראשונות, עיקרית וקינוח ב-30 פאונד. הראשונות נדיבות מהמקובל: טורבוט נהדר עם קוויאר שחור לצד מקרל מוחמץ עם ווסאבי. העיקריות המומלצות הן בטן חזיר במיסו ומנה אדירה של פטריית אנוקי בציר פטריות. לקינוח מזמינים את מנת הגבינות המתחלפת, ולו בשביל עוגיות התאנים שלצדן. קלאסיקה ברמת ביצוע עילאית, כמעט שכחנו שזה עובד.

Gazelle
עומר שוברט

http://gazelle-mayfair.com

4.Hutong: מטבח עילי בקומה ה-33

הדרך לקומה ה-33 במלון שנגרי-לה עוברת בבדיקות בטחוניות קפדניות, כולל מכונת שיקוף. אם חשבתם שהסינים מאוימים רק מטראמפ, מתברר שגם באמצע לונדון הם לא לוקחים סיכון. אבל כדי להגיע ל-Hutong, עוד ניסיון לייצר מטבח סיני עילי, שווה לעבור את הבידוק הקצת מטריד הזה, ולו רק כדי להתרשם מן החלל. זו מסעדה מרהיבה, לא פחות. עץ המשאלות שבמרכזה, קיר המנורות הסיניות, ותקרת הבמבוק, הם תפאורה מהודרת לתפאורה האמיתית: הנוף הפנורמי שנשקף מקיר הזכוכית מולו מתיישבים (ההסתייגות היחידה נוגעת לשירותי הגברים, שם בחרו להצמיד את המשתנות לקיר השקוף הזה, עניין שמייצר סיטואציה קצת מלחיצה). זה לא רק נראה יקר: בתפריט הרגיל תמצאו מנת ברווז ב-62 פאונד ופיסת בשר וואגיו ב-72 יורו. אבל בצהריים יש חלון הזדמנויות. בימי שני עד שישי בין 12:00 ל-14:30 ובשבת וראשון בין 11:30 ל-15:30 מוצע תפריט טעימות (Experience Menu) ב-35 פאונד בלבד, שכולל שלוש מנות וקינוח. מקבלים שני סוגי דמפלינג (נסו את כיסון פטריות הכמהין), סלט קר של בקר סיני, ועיקרית מתחלפת (אכלתי פילה בס סופר קריספי, עטוף בצ'ילי, בוטנים ושומשום) שמוגשת עם ירק ואורז. מקנחים עם עוגת אורז דביקה, שהפילטר המעודן דרכו מעבירים כאן את כל המנות הסיניות המסורתיות עושה לה פלאים. ממש כמו לדאמפלינג (הדג וסלט הבקר סבלו מעט מעידון יתר). שווה לעלות, ולא רק בשביל האוכל.

hutong restaurant london
hutong restaurant

https://www.hutong.co.uk

וגם: סיור אוכל וקוקטיילים בסוהו

סיור אוכל לונדוני עם מעל 1,000 ביקורות משתפכות ב-TripAdvisor זה עניין חשוד ומסקרן באותה מידה. וכשזה קורה בסוהו עמוס מלכודות התיירים, זה חשוד אפילו יותר. ה-Twilight Soho - סיור אוכל וקוקטיילים ותיק, שמודרך על ידי צעירים מקומיים ומעודכנים השולטים ברזי השכונה (ולא פחות חשוב, בסיפורים מעברה), התברר כדרך יעילה לדלג מעל הסכנות התיירותיות. הסיור עם ג'וש, שחקן צעיר בווסט אנד, נפתח בבר מקסיקני שחבוי בתוך חנות סקס, ממשיך ב-Gin Club השכונתי הוותיק (מעל 200 סוגי ג׳ין, נסו את Seven Dials), עובר בשרקוטרי של אנריקה תומס, ולא מדלג על תחנות הכרחיות כמו Opium (מקדש הקוקטיילים והדים סאמים) ו-Basement Safe (נסו דווקא את תפריט הקינוחים). מומלץ להצטרף לסיור הזה בתחילת הביקור, אלה מקומות שעושים חשק לחזור אליהם.

חיי הלילה והאוכל בסוהו
christo mitkov christov / Shutte

פרטים נוספים באתר:

https://www.eatingeurope.com/london-food-tours/twilight-soho-food-tour/

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? הירשמו ועדכוני אוכל ויין בדרך אליכם

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות