הזולה, הסודית, הממושלנת והבלתי נשכחת: ארוחות צהריים מומלצות בפריז - ביקורת מסעדות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הזולה, הסודית, הממושלנת והבלתי נשכחת: ארוחות צהריים מומלצות בפריז

לכתבה
Le Meurice עומר שוברט

לאכול את אלאן דוקאס בזול (יחסית) ומשם לעבור לשעת תה אצל סדריק גרולה, לעמוד בתור באסיאתית הסודית (והאופנתית) או לזלול מנות מושחתות בקפה פריזיאן

10תגובות

Le Meurice: אלן דוקאס וסדריק גרולה ב-85 יורו

זו לא מחאת האפודים הצהובים, אבל בעשור האחרון מתנהל בצרפת עוד מאבק אמוציונלי במיוחד. ב-2010 השיק מחדש משרד התיירות הצרפתי את דירוג המלונות הרשמי של המדינה. עבור מלונות היוקרה, זו היתה הכרזת מלחמה: הם הצטיידו במעצבי על, שפים נחשקים ותקציבי שיפוץ בלתי מוגבלים. המטרה: לזכות בתואר ה-Palace, העיטור הגבוה ביותר, החמישה כוכבים של החמישה כוכבים. את השיפוץ ב-Le Meurice, המלון שהקים שארל אוגוסטון מוריס בתחילת המאה ה-19, הוביל המעצב פיליפ סטארק, שרתם לעניין גם בתו האמנית ארה סטארק (שעבודותיה מעטרות כעת התקרות). ב-2011, כשהתקבל העיטור המיוחל, נשמו שם לרווחה. כי גם אם האורחים לא הרגישו בהבדל של ממש, הם ישנים הרבה יותר טוב בלילה בידיעה ששילמו על חדר מדרגת Palace (מחירו של הבסיסי שבחדרים נע סביב ה-1,000 דולר לילה).

Ritz Paris

בשעות הצהריים של אמצע השבוע, בין 12:30 ל-14:00, נפתח חלון הזדמנויות קצר המאפשר לחוות את Le Meurice, בשילוב אלן דוקאס (אמנם היום יותר מותג משף, אבל עדיין) וסדריק גרולה (אלוף העולם בפטיסרי) ב-85 יורו לאדם. ובהתחשב בעובדה שתפריט הטעימות המלא של מסעדת שני הכוכבי המישלן של המלון מתומחר ב-380 יורו לסועד, זה כמעט כמו לקבל לילה חינם במלון מדרגת Palace. 

המסעדה נראית - ובאמת אין טעם או צורך להתחכם בעניין הזה - כמו ארמון. היא מציעה את כל השטיקים והמניירות של מסעדות ממושלנות מהדור הישן - עגלת לחמים, עגלת גבינות, להטוטי התקנת קינוחים (על עגלה כמובן) - אבל חפה מהתחכמויות יתר מיותרות, לפחות בצהריים. עבור 85 יורו תקבלו ארוחה די מינימלית של עיקרית וראשונה או עיקרית וקינוח (עם המתאבנים, משעשעי החך והלחמים - אפשר לשבוע גם מזה). ארוחת צהריים מלאה, הכוללת גם עצירה הכרחית של עגלת הגבינות ליד שולחנכם, תטפס ל-130 יורו. ומשום שזה לא פחות טקס מאשר ארוחה, אולי כדאי להימנע מספוילרים. ובכל זאת, שווה להתעכב על הירקות המבושלים עם רוטב הקלמטה, לתת את הזמן לציר המרק שמתבשל על השולחן ולא להחמיץ את הלימון הקפוא של גרולה. יש לקחת בחשבון את קוד הלבוש מחמיר (אפשר לשאול מקטורן בקבלה), ואת העובדה שארוחת הצהריים כאן עשויה להימתח אל מעבר לשלוש שעות. אם נשאר עוד זמן וכסף, במסעדת דאלי (על שם סלבדור, שהיה כאן אורח של קבע) שבלובי המלון מתקיים אחר הצהריים טקס התה היומי, שהוא בעיקר תירוץ שמאפשר להזמין את פירמידת הקינוחים המשוגעת של סדריק גרולה (לכבוד הכריסטמס ב-74 יורו לאדם). מה שטוב לביונסה וכו׳.

https://www.dorchestercollection.com/en/paris/le-meurice/restaurants-bars/restaurant-le-meurice-alain-ducasse/

Le Meurice
עומר שוברט

ריץ פריז: נלחמים על הבית

מלון ריץ פריז שנפתח ב-1898 הוא הוותיק במלונות ריץ בעולם ואינו קשור לאף אחד מהם. למעשה, מלונות ריץ משלמים היום לבעליו של ריץ פריז תמלוגים שמנים עבור הזכות לעשות שימוש במותג היוקרתי. זה מלון שכולו מיתולוגיות וטרגדיות: הנסיכה דיאנה אכלה שם את סעודתה האחרונה עם דודי אל פאייד (שאביו, איש העסקים המצרי מוחמד אל פאייד, הוא בעלי המלון) ומשם יצאו לנסיעה ממנה לא שבו; קוקו שאנל, שהתגוררה במלון מעל 30 שנה, נפטרה שם מדום לב; המינגווי, עוד אורח של קבע (שאחד הברים המפורסמים של המלון קרוי היום על שמו), כתב עליו ב״וזרח השמש״. אבל מה כל זה שווה בלי תואר Palace. ב-2012, לראשונה בהיסטוריה, נסגר המלון לצורך שיפוצים מאסיביים שארכו ארבע שנים. לפני שנתיים, התייצב כל עולם לפתיחה החגיגית (ולהשקת בית הספא הראשון של שאנל). אבל הוועדה העליונה של משרד התיירות הגיעה, בדקה, וקבעה: לא פאלאס. עדיין לא. זאת, בשעה שאפילו מלון קרילון הוותיק, שהוקם ב-1909, קיבל בספטמבר האחרון את התואר והפך למלון ה-Palace ה-11 בפריז. פדיחה.

קנלוני סרטנים
עומר שוברט

עשירי העולם ומכובדיו עדיין משתכנים דרך קבע בסוויטת האימפריאל הדו מפלסית, המשקיפה לכיכר ונדום (18 אלף יורו ללילה, למקרה ששאלתם), אבל זו נחמת עשירים. לא משהו שיניח את דעתם את בעלי המלון, שימשיכו לשדרג ולהשקיע עד לקבלת העיטור הנכסף.

LES JARDINS DE L‘ESPADON

בינתיים אפשר, ואפילו כדאי, לבוא לראות אותם מתאמצים. ב-Les Jardins de l'Espadon, מסעדת כוכב המישלן של המלון, מציעים מדי צהריים חווית ריץ מלאה החל מ-95 יורו לאדם (לארוחה בת שתי מנות, שגם במקרה הזה כוללת לא מעט תוספות). גם כאן החוויה הכוללת מאפילה על הקולינריה, אבל זו עדיין מסעדת שף מהודקת עם כמה מנות זכירות: טארט הזיתים (שהוא בעצם סוג של פיצה), הקנלוני במילוי בשר הסרטנים (ולא פחות: תוספת הכרוב ברוטב הצדפות) ומנת היונה עם הכמהין (וכיסוני לומקוני במילוי ריקוטה).

https://www.ritzparis.com/en-GB/fine-dining-paris/espadon-restaurant

Coffee Parisien: ההמבורגר שמשגע את פריז

Coffee Parisien

את השירות הבלתי נסבל במסעדות בפריז נוטים לייחס לעובדה שהמלצרים עובדים על משכורות ולא על טיפים. זה מייצר בעיה כפולה: בעלי המקומות נוטים לחסוך במספר המלצרים, ולאלה שבכל זאת גויסו אין שום מוטיבציה לשרת מישהו. לגנריות של שמות המסעדות בפריז אין אפילו הסבר מתקבל על הדעת. ומה שעוד פחות מתקבל על הדעת הוא הקשר הקלוש עד בלתי קיים בין שם המסעדה למה שנמכר בה. Coffee Parisien למשל הוא בכלל דיינר אמריקאי עם נגיעות צרפתיות, שצבר פופולריות ומפעיל שלושה סניפים בעיר. התפריט מציע שילוב מושחת במיוחד של המבורגרים, וופלים בלגיים עם בייקון ומילקשייקים מוגזמים. הטוויסט הצרפתי מגיע בדמות גבינות איכותיות (ושמנות) יותר ולחמניות חמאתיות במיוחד. בין 12:30 ל-14:00 מציעים שם ארוחות עסקיות ב-15 יורו, הכוללות עיקרית, תוספת ושתייה חמה. נסו בייקון צ׳יזבורגר.

Coffee Parisien

http://www.coffee-parisien.fr

Sanukiya: מזללת אודון ששווה את התור 

אוכל אסיאתי מהיר בפריז עשוי להיות עניין די מפוקפק. ודווקא בגלל זה, קל לזהות את אלה שבכל זאת עושים זאת נכון: אורך התור. Sanukiya, הפועלת בסמוך ללובר, היא אחד הלהיטים היפניים של השנים האחרונות בפריז. וכשיימאס לכם מההדר, היוקרה ומכמויות החמאה, מזללת האודון הזאת שווה ביקור. האזכור במדריך מישלן אמנם האריך את התורים עד לרמת ויתור, אבל השעות הגמישות של עסקית הצהריים (מ-11:30 בבוקר עד 18:00 בערב), מאפשרות לצלוח את העניין ביעילות יחסית מחוץ לשעות השיא. תמורת תוספת של 5 יורו, תקבלו במחיר של מנת אודון, ארוחה מלאה הכוללת גם מנת עוף יפני מטוגן (Karaage), טמאגו וקערת אורז. נסו את ה-Kamo אודון עם הברווז ואת הקארי אודון החריף (15 יורו כל אחד).

Sanukiya
Sanukiya

https://www.facebook.com/sanukiyaparis

הרשמה לניוזלטר

איפה תבלו את החופשה הבאה? הירשמו וקבלו המלצות ישירות למייל

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות