בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בין הקיץ לסתיו: ארוחת חג קלילה לסוכות

חג סוכות נהנה מהתפר שבין העונות ולכן ניתן לשלב בו מנות המציינות את סוף הקיץ עם כמה ממבשרי הסתיו. השפית טלי פרידמן עם רעיון לארוחה חגיגית קרירה וקלילה אחרי שלל הארוחות הכבדות

תגובות
אנטולי מיכאלו

אחרי כל ארוחות החג הכבדות, נדמה שכולם מגיעים אל סוכות עם הלשון בחוץ ועם כפתור אחד פתוח במכנסיים. זה לא אומר שנוותר על האוכל, אלא נלך על ארוחה צמחונית קלילה וקרירה שנהנית מקו התפר שבין הימים שעדיין חמימים והלילות המתקררים, ובקיצור קוראים לה - סתיו.

מתכון לסלט עלים ירוקים, אגסים ביין לבן וזעפרן ופרמז'נו רג'יאנו

החומרים (לפי 6 סועדים):

1 חבילה קטנה (175 גרם) עלי בייבי

1 חסה קטנה, קרועה ידנית

2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק

חופן אגוזי מלך קצוצים

50 גרם פרמז'נו רג'יאנו

לאגסים בזעפרן:

1 אגס, חתוך לפרוסות

1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

3-4 חוטי זעפרן

לרוטב הוויניגרט:

מיץ מלימון אחד

1 כף דבש

1 כף חרדל

חמישה אגוזי מלך

¼ כוס שמן זית

ההכנה:

להכנת רוטב הוויניגרט, שמים את כל החומרים בקערה ומעבדים לכדי תערובת אחידה באמצעות ממחה ידני.

מוזגים את כוס היין למחבת רחבה וכבדה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ואת חוטי הזעפרן ומבשלים יחד עד לצמצום הנוזל.

מערבבים את חומרי הסלט בקערה ומוסיפים אליה את תוכן המחבת.

יוצקים את רוטב הוויניגרט בהדרגתיות תוך כדי ערבוב (לא חייבים בהכרח להשתמש בכל הכמות).

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

"מקלפים" בעזרת קולפן את הפרמז'ן, מפזרים מעל כל מנה ומגישים.

מתכון לסלט גזר מלון וצ'ילי

אנטולי מיכאלו

החומרים (לפי 4 סועדים):

3 גזרים גדולים פרוסים בעזרת קולפן

1 מלון כתום (לא ירוק) קלוף ופרוס בעזרת קולפן

1 פלפל צ'ילי קצוץ לרצועות דקיקות

חופן עלי כוסברה מופרדים

כפית שומשום

כפית שומשום שחור

(בחנויות מובחרות ניתן להשיג גם שומשום ווסאבי ירוק, יפה וטעים)

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

כמה טיפות שמן שומשום

ההכנה:

בקערת ערבוב מערבבים את פרוסות הגזר והמלון בעדינות בכדי שתשמר צורתם היפה עם הצ'ילי, הכוסברה והשומשום.

ממליחים קלות ומטפטפים מהשמנים.

מתכון לעלי גפן ממולאים באורז ורימונים

אנטולי מיכאלו

*בהגשה מומלץ לפזר רימונים טריים

החומרים (לפי 6 סועדים):

1/2 קילו עלי גפן "קטומים" – יש לגזר את שאריות הגבעולים מכל עלה ולהניח אחד על גבי השני כשהצד המחוספס כלי מטה

1.5 כוסות אורז שטוף ומסונן

שן שום קצוצה

3 בצלים גדולים קצוצים

חופן עלי פטרוזיליה קצוצה

חופן עלי נענע קצוצה

מיץ מארבעה לימונים

עגבנייה מגוררת בפומפייה

1/2 כוס שמן זית

מלח

פלפל

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות

גרעינים מרימון אחד

ההכנה:

מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את האורז עם העגבנייה והשום הקצוץ, מטגנים מספר דקות.

ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את הנענע והפטרוזיליה.

מוציאים מהסיר ומניחים במסננת. מצננים ומוסיפים את גרעיני הרימון ומערבבים יחד.

בסיר נפרד עם מים רותחים חולטים את עלי הגפן עם הצד המחוספס כלי מטה, מסננים והופכים את החבילה החלוטה.

בכל עלה יש להניח על רוחבו פס אצבע קטנה מהמילוי (אורז ורימונים), לקפל למרכז ואז לגלגל את העלה כלפי מטה.

בסיר רחב יש לרפד עם מעט שמן זית את תפוחי האדמה ועליהם להניח בצורה מעגלית את עלי הגפן.

לבשל על אש נמוכה עם 3 כוסות מים, מיץ מ- 4 לימונים ומעט מלח.

יש להניח על עלי הגפן צלחת "למשקולת" בכדי שעלי הגפן לא יפתחו בזמן הבישול.

מומלץ מאוד לבשל למעלה משעתיים על אש נמוכה מאוד.

אנטולי מיכאלו

מתכון לאורז חמוץ

החומרים:

2 כוסות אורז פרסי

1 בצל גדול קצוץ דק

1 כרישה קצוצה דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 זר פטרוזיליה קצוצה

1 זר כוסברה קצוצה

5 עלי מנגולד גדולים חתוכים לחתיכות קטנות

3 לימונים סחוטים

1/4 כוס רכז רימונים

5 עגבניות חתוכות לקוביות

ההכנה:

מתחילים בטיגון הכרישה והבצל עד להזהבה.

מוסיפים את העגבניות ומבשלים שתי דקות. מוסיפים מנגולד, כוסברה ופטרוזיליה ומבשלים שתי דקות.

מוסיפים שום ואורז, ומוזגים מים עד לכיסוי האורז. מכסים את הסיר, מבשלים כעשרים דקות ובודקים שרוב הנוזלים התאדו.

מוסיפים רכז רימונים ומיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים שתי דקות נוספות.

להגברת החמיצות ניתן להוסיף עוד רכז רימונים.

בהגשה – מעל כל מנת אורז יוצקים 2 כפות יוגורט עיזים.

__

השפית טלי פרידמן מהאטלייה של טלי בשוק מחנה יהודה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו