כל השיטות לחיתוך קל, יעיל ומהיר של פירות וירקות
לא עוד טפטופי אבטיח על השיש, על הרצפה ובחדר המדרגות. לא עוד ידיים שמריחות כמו שום במשך שבועיים. לא עוד לעגוב על אננס מהצד בפחד

הקיץ אכזר, השמש יוקדת, הלחות רוצחת. אם יש חצי כוס מלאה לכל הסיפור הזה, היא ודאי מלאה בפירות העונה, צוננים, חתוכים ומקולפים. מקולפים? רגע. לקלף או לא לקלף – זאת השאלה. יש שמעדיפים לקלף, אולי מטעמי נוחות (יש כאלו), הרגל או מסורת ולכן יקלפו את רוב הקליפות של רוב הפירות והירקות. מכירים את אלו שמקלפים הכל, ממלפפון עד אפרסק? אז אלו. אבל זו אפוא דוגמה קיצונית לצד הראשון של המתרס. מן הצד השני, יש את המעדיפים להימנע בחירוף נפש כמעט מקילוף, אם מטעמי בריאות, טעם או מצפון, "בקליפה הלוא נמצאת כל הבריאות", יסנגרו בשבחם של התאית, הסיבים התזונתיים, הוויטמינים, נוגדי החמצון ומה לא. עם אסכולה זו נמנים אלו שאוכלים גם גזר, מנגו ואפילו גרעיני דלעת בקליפתם, מכירים אותם?
אם אתם מאלו שמעדיפים לאכול פירות וירקות בקליפתם – הכתבה הזו היא כנראה לא בשבילכם, אבל לפני שתעזבו, שקלו בכל זאת לשנות את ההרגל. קלפו לפחות חלק מהפירות והירקות, במיוחד אם אתם חושדים כי צופו בשכבה נאה של שעווה (ע"ע תפוחים) או שהיו חשופים לריסוס וכימיקלים כחומרי הדברה שמצטברים באופן טבעי בקליפה. ואיך לקלף אותם בקלות וביעילות? או. לשם כך קיבצנו כאן רשימה של סרטוני הדרכה קצרים ובהירים, בתקווה שחלקם יקלו לכם אפילו קצת על החיים.
סרטון קצרצר שמדגים איך לקלף נכון את הפירות הבאים: תות, קיווי, תפוז ורימון. ספוילר: בשביל התות – יש להיעזר בקש שתייה; את הקיווי יש לחתוך בקצה ובעזרת כף לשלוף את הליבה.
איך לקלף פירות? - דלגוהנה ארבעה מאכלים שאתם מקלפים לא נכון – מבננה, שצריך ללמוד משהו מהקוף כשמקלפים אותה (ולאכול אותה הפוך), דרך ראש שום, במקרה שלו שקשוק קל במיכל יחסוך לכם הרבה זמן וריח עקשן ששבועיים לא יורד מהידיים, ועד תפוח אדמה (הטריק הוא מים קרים).
קילוף פירות - דלגבלינק הבא תלמדו איך לחתוך אננס נכון, בכמה שיטות, וגם: איך לבחור את האננס הנכון, שזו סאגה בפני עצמה.
קילוף לא נכון - דלגסרטון ויראלי שגרף מעל 13 מיליון צפיות שבבסיסו שיטה פשוטה (וגאונית) לחיתוך קל ויעיל של אבטיח – מהסרת הקליפה וישר לקערה.
קילוף אננס - דלגבסרטון הבא תמצאו ארבע שיטות חביבות לחתוך ולהגיש מנגו – כולל השיטה האהובה עליכם שבה המנגו הופך למצע שחמט קטן ומשובץ, כתום ועסיסי. וגם: עבור מי מכם שמתלבטים כמה רך צריך להיות המנגו בעת הקנייה, יש אפילו עצה קטנה וברורה מאליה שתקפה גם לגבי אבוקדו (והיא: תלוי מתי אתם רוצים לאכול אותו).
קילוף אבטיח - דלגדרך אסתטית-מרשימה לקלף תפוז במהירות ובעיקר: בצורת ספירלה.
קילוף מנגו - דלגעבור אלו ששעווה על התפוח היא 'דיל ברייקר' עבורם – הנה סרטון קצר שמדגים שיטה סינית לקילוף תפוח (שחלק אולי מכירים דווקא מסבתא). לא ירד בעריכה: פסקול קיטשי של נעימת פסנתר ברקע.
קילוף תפוז - דלגואחרון לסיום, ג'יימי אוליבר עם טכניקת קילוף קלה ומהירה לאבוקדו שכדאי לגזור ולשמור עד העונה הבאה. מצורפת חינם: טכניקת חיתוך בצורת מניפה שכבשה את האייטיז.
קילוף תפוח - דלג
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר