בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סלט ברוקולי טרי בהשראה איטלקית

מתכון לסלט ברוקולי טרי עם צימוקים וצנוברים ברוטב חמוץ מתוק בהשראה איטלקית

תגובות
ברוקולי
לימור לניאדו תירו

רוטב חמוץ מתוק מתקשר בארץ למטבח הסיני, אך במקרה זה ההשראה מגיעה מהמטבח האיטלקי, שם השילוב של צימוקים וצנוברים מעטר לרוב תרד מוקפץ. כאן הוא מתפקד בהצלחה לא פחותה עם ברוקולי טרי, או קפוא. הברוקולי משנה את צבעו זמן קצר לאחר הוספת הרוטב, ולכן כדאי לעשות זאת ממש לפני ההגשה.

חומרים:

2 ראשי ברוקולי טרי, חתוך ל"פרחים" קטנים, אם אין לכם ולא מצאתם בסופר אפשר גם שקית בינונית של ברוקולי קפוא שהופשר

לרוטב:

4 כפות סוכר

3 כפות מים

3 כפות יין לבן יבש

2 כפות חומץ יין לבן

חצי כפית מלח

רבע כוס צימוקים בהירים שהושרו בשתי כפות יין אדום

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

2 כפות צנוברים מטוגנים קלות

הכנה:

מרתיחים מים עם כפית מלח בסיר בינוני.

מכניסים לסיר את פרחי הברוקולי ומבשלים כמה דקות, עד שצבעם משתנה לירוק עז.

מוציאים את פרחי הברוקולי ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. כשפרחי הברוקולי קרים, מסננים ומעבירים לקערת הגשה. בברוקולי קפוא התהליך דומה, אך זמן הבישול צריך להיות קצרצר.

מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר קטן את הסוכר, המים, היין הלבן, חומץ היין והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות.

מוסיפים את הצימוקים ואת הפלפל השחור ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

יוצקים את רוטב הצימוקים על הברוקולי, זורים מעל את הצנוברים ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו