סלט גרגירי חומוס ברוטב טחינה תפוזי - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט גרגירי חומוס ברוטב טחינה תפוזי

חומוס הוא ללא ספק אחת המנות שמגדירות את המטבח המקומי ומייצגות אותנו גם בקולינריה העולמית. פה גרגירי החמצה והטחינה משחקים תפקיד קצת שונה. התוצאה: היא סלט שובב והדרי

4 מנות דרגת קושי: קל
סלט גרגירי חומוס עם רוטב טחינה תפוזי
רמי שלוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לסלט:

200 גרם חומוס גרגירים

300 מ"ל מים פושרים

4 גבעולי חמציץ  

קמצוץ פטרוזיליה

1 בצל סגול קטן  

6 עגבניות שרי מנומרות

4 כפות שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל

לימון סחוט מלימון גדול

לרוטב:

150 מ"ל טחינה גולמית

50 מ"ל לימון סחוט

100 מ"ל תפוזים סחוטים

מלח  

הוראות הכנה

הכנת הסלט:

שוטפים את גרגירי החומוס היטב.

בסיר, מביאים את המים לרתיחה ושופכים את גרגירי החומוס פנימה, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 8 דקות על אש נמוכה.

בודקים אם גרגירי החומוס התרככו, כשהם רכים אבל עדיין נגיסים, מכבים את האש ומניחים בצד למשך 10 דקות.

לאחר מכן, שוטפים במים קרים ומעבירים למקרר.

בינתיים, מתחילים בקיצוץ הירקות, בחיתוך גס, את עגבניות השרי חותכים לרבעים, ומעבירים הכל למקרר.  

הכנת הרוטב:

לקערה עמוקה, יוצקים את מרכיבי הרוטב פרט למים, מערבבים היטב ואז לאט לאט מזלפים את המים לקערה, עד שמגיעים למרקם חלק (חשוב לקחת בחשבון כי הטחינה מתקשה מעט במקרר). 

הרכבת הסלט:

בקערה, מערבבים את כל המרכיבים יחד למעט הטחינה ומתבלים. 

בצלחת, מסדרים את הסלט, יוצקים מעליו את רוטב הטחינה ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות