מתכון של לייזה פאנלים: הסלט של אמא של יוסי - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון של לייזה פאנלים: הסלט של אמא של יוסי

מתכון לסלט פסטה וברוקולי שהוא זפטה לפנים מרוב שהוא טעים. מתכון של לייזה פאנלים מתוך הספר "קל קל קל"

4–6 מנות דרגת קושי: קל
הסלט של אמא של יוסי - מתכון של לייזה פאנלים
גיא בהר וחגית ביל

הסלט הזה הוא זפטה לפנים מרוב שהוא טעים. כן, יש סלטים שבאו לנער לנו את אמות הקרוטונים. אני מאוד מחבבת סלטים, מטורפת על ירקות, אבל זה — הקבצה א', גאון, עשירון עליון. אין אחד שטועם אותו ולא מבקש מתכון במיידי.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

ראש ברוקולי טרי, פריך, גדול, יפהפה (לא מבושל ולא מהקפאה), חתוך לפרחים קטנטנים

2 כפות חומץ

1 ו–1/2 כוסות פסטה קצרה (פנה, פרפרים, או מה שיש), מבושלת

1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטניות מדוגמות

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת, מסוננות משמן וקצוצות

1/2 כוס אגוזי קשיו, קלויים ושבורים

1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק

לרוטב:

2 כפות מיונז

מיץ מלימון אחד עסיסי

2 כפות מים חמים

1 כף סוכר חום

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

מכניסים את פרחי הברוקולי לקערת מים עם 2 כפות החומץ ל–5 דקות, להשמדת כל שמץ מזיק, ומסננים.

מערבבים בקערה את פרחי הברוקולי, הפסטה, הבצל הסגול, החמוציות, העגבניות המיובשות, אגוזי הקשיו והבזיליקום.

מערבבים יחד טוב טוב את כל חומרי הרוטב עד איחוד, ושומרים במקרר על להגשה.

יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים אותו היטב.

הסלט של אמא של יוסי
גיא בהר וחגית ביל


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות