מתכון: מרק עדשים כתומות של חיים כהן - מרקים - מרקים - מתכונים מעולים למרקים -מדור האוכל הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מרק עדשים כתומות של חיים כהן

יש הרבה מאוד גרסאות למרקי עדשים, זו של חיים כהן היא הפשוטה והמדגישה כמה זה מרק נהדר

דרגת קושי: קל
עדשים כתומות
לימור לניאדו תירו
6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כוסות עדשים כתומות

6 כפות שמן
4-5 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
חצי כפית כמון
כוסברה למי שאוהב
בצל חצוי ופרוס
שש כוסות ציר ירקות או מים

הוראות הכנה

1.שוטפים את העדשים היטב ומסננים.

2. שמים שלוש כפות שמן בסיר, מוסיפים את השום ומחממים כדקה עד שהוא מתרכך.

3.מוסיפים את העדשים ושש כוסות מים או ציר ירקות, מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, פלפל וכמון.

4.מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות - עד שהעדשים רכות.

5.אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים. בשלב הזה אפשר להעביר את המרק לבלנדר יחד עם כוסברה (אם רוצים) ולרסק - אפשר גם לא.

6.בצד מחממים במחבת שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים למרק ומגישים, גם מיץ לימון עושה לכל זה טוב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות