טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוּף בגריל: שילמנו הרבה, אכלנו מעט, התאכזבנו המון

שרונה מרקט מציג: עוף בגריל ("קוקוריקו") אאוט – עוף בגריל ("רוטיסרי צ'יקן קלאב") אין. חילוף מנצח? לא הפעם

"רוטיסרי צ'יקן קלאב"
אורן שלו
42תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

אם הייתם במשחק כדורגל אחד או שניים בחייכם – מהסוג המתסכל, שלא מתקדם לשום מקום – אתם בוודאי מכירים את הרגע שבו המאמן מסתובב אל הספסל ושולף משם את האס שלו, השחקו שייכנס ויהפוך הכל; רחש עובר ביציע, התקווה ניצתת מחדש, כִיף קטן בין המחליף ומוחלף – ויאללה, משחק חדש. ואם הייתם במשחק כדורגל אחד או שניים בחייכם, אתם בוודאי יודעים שבדרך כלל לא באמת משתנה משהו, וזה עוד במקרה הטוב (מה שלא מונע מכם בפעם הבאה לקוות שוב, כמובן).

דוכני אוכל נפתחים, נסגרים ומחליפים זה את זה כל הזמן – בתל אביב בכלל ובמתחמי האוכל שבה בפרט – אבל איזו התקזזות מהירה זו היתה הפעם, חילוף קל של אחד באחד: רגע אחרי שנודע על סגירתו של "קוקוריקו", דוכן העוף בגריל של השף רן שמואלי בשרונה מרקט, כבר החלו להסתובב באותו תנור בדיוק תרנגולות שכעת ממותגות כ"רוטיסרי צ'יקן קלאב". איך הולך משפט העידוד הכאילו-חכם, "כשנסגרת דלת, נפתחת אחרת"? אז פה אפילו לא היו צריכים לטרוח, רק למלא מחדש את עמדת הסלטים.

כבר עמדתי כאן בעבר על האכזבה שהיא מנת חלקם של לא מעט מקומות בז'אנר: הפער הכמעט בלתי מחיק בין ריחו ומראהו המפתים של העוף, ובין התוצאה הסופית בצלחת או בכריך, שמתקשה שלא לשעמם בשלב מסוים. שני דוכנים מקומיים שדווקא הצליחו להפתיע ולחדש בתחום בשנים האחרונות – "סניור צ'י" בשוק אלנבי-רוטשילד ועמדת הרוטיסרי ב"דא דא ודא" – לא שרדו בשל סגירת המקומות שבהם פעלו, וחבל.

עוף בגריל ב"רוטיסרי צ'יקן קלאב". בלי שום יומרה או יצירתיות - דלג
עוף בגריל ב"רוטיסרי צ'יקן קלאב". בלי שום יומרה או יצירתיותעמוד האינסטגרם של הרשת

זה מותיר אותנו עם מקומות צפויים ומבאסים כמו "צ'יקן קלאב". אלא שכאן מוסיפים פשע על חטא – לא רק שוויתרו על כל יומרה או ניסיון יצירתי להציע משהו מקורי ומעניין, כזה שמנסה לדגדג את מיטב אוכל הרחוב המקומי או אפילו לאתגר את מה שמוצע מסביבם בשוק המקורה, עוד דורשים על השעמום הזה כסף לא הגיוני.

52 שקל תעלה מנה של חצי עוף (64 שקל בעסקית הכוללת שתי תוספות, כמו תפוחי אדמה, צ'יפס, שעועית ירוקה, סלט קולסלאו וכו'. לפני ואחרי תעלה כל תוספת בנפרד 24-16 שקל; אני לא מאמין גדול בסימני קריאה, אבל אולי היה דרוש כאן אחד). רציתם משהו לילדים, מתוך האמונה שעוף בגריל היא מנה פחות ג'אנקית (יחסית)? אז תדעו שאין רבע עוף, כפי שנהוג להציע בלא מעט דוכנים דומים. מה כן יש בשבילם? רק ארוחת שניצל (45 שקל), שיסתדרו. רוצים לגוון עבורכם? תוכלו לקבל עוף בגריל, חזה עוף על הפלנצ'ה או שניצל, בתוך טורטייה או כריך, ולשלם לא פחות מ-46-44 שקל (56-54 שקל בעסקית).

חצי עוף היה סתמי ממש. מהבטחת הקומוניקט ל"עופות שהושרו במשך יממה שלמה במרינדה מתובלת וסודית... צלייה בשיטה איטית המדגישה את הטעמים והופכת אותם לעמוקים ומיוחדים יותר", לא נותר הרבה אחרי ביס או שניים; מתחת לצבע השחום והיפה של העור הפריך והטעים, הסתתר עוף לבנבן ואנמי, עם מינימום של עסיסיות וטעם. חתכנו פה, שלפנו משם, ניקרנו בתקווה, בסוף ויתרנו. התנחמנו בתוספת של תפוחי אדמה צלויים, שדווקא הצליחה לקיים יפה מאוד את פנטזיית הרוטיסרי – מונחים מתחת לעופות המסתובבים בתנור, הם ספגו את העסיס ונאפו באופן מושלם, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים.

כריך שניצל ב"רוטיסרי צ'יקן קלאב". שערורייתי מכל הבחינות - דלג
כריך שניצל ב"רוטיסרי צ'יקן קלאב". שערורייתי מכל הבחינותעמוד האינסטגרם של הרשת

כריך שניצל, ללא תוספת צד, התגלה כאחד השערורייתיים שנסקרו כאן. 46 שקל לחתיכת שניצל אחת ולא מיוחדת, בגודל בינוני, ששכנה עם בצל סגול, איולי, עגבנייה וקורנישונים בתוך לחמנייה יבשה שידעה רגעים יפים יותר, אולי בבוקר או יום קודם. נכון, כבר כמעט הורגלנו והתרגלנו לשלם ברחבי העיר 40 שקל וצפונה על מנות בפיתה למיניהן, אבל בתמורה כל כך עלובה לכסף – בכמות ובאיכות – קשה למדי להיתקל. ואם מתחמי אוכל כאלה נוטים "להקפיץ" את מחירי המנות שבהם ב-20-15 אחוז מעל הממוצע שלהן ברחוב שבחוץ, הרי שכאן מדובר בכמעט כפליים ממה שתצטרכו לשלם על מנה דומה בקרבת מקום.

אולי ב"צ'יקן קלאב" מאמינים שהם מתעסקים עם קהל שבוי שייאלץ בלית ברירה לשלם את המחירים האלו ולהסתפק באוכל המשמים עד מכעיס הזה, אך סביר להניח שהמציאות כבר תוכיח להם אחרת. אנחנו, כמו תמיד, ניאחז בתקווה המוכרת – שהחילוף הבא כבר יהיה מנצח.

רוטיסרי צ'יקן קלאב. שרונה מרקט (קלמן מגן 3), שוק צפון (ראול ולנברג 20), תל אביב; גלבוע 1, בני דרור. טל' 1-700-551900. פתוח: א'-ה 22:00-11:00, שישי 15:00-11:00.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות