טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"מגרב": לפלאחים מקומה 19 יש איפה לכרטס את הסיבוס

העיצוב מצועצע, המחירים מופרזים וחוסר המודעות מדהים: "מגרב" נותנת לכם את כל הסיבות לגלגל עיניים – אבל מציעה גם מאפים מקוריים ונהדרים, שיסגרו לכם יופי של ארוחה

חמודי אבולעפיה מכין פוקצ'ה ב"מגרב"
אנטולי מיכאלו
24תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

בואו נפתח הפעם דווקא עם השורה התחתונה: היה טעים. למה? תזכורת, לכם וגם לי. "מגרב", המסעדה-מזללה-מעדנייה החדשה, פשוט נותנת יותר מדי סיבות לשכוח את זה. למעשה, נראה שיותר מאשר מיזם קולינרי שאפתני, מדובר בלא פחות מניסוי מצולם בסתר שנועד לבדוק מה נדרש בשביל שארוחת צהריים זריזה תהפוך למופע גלגול עיניים מרובה משתתפים.

אצל קשי הלב שביניכם, זה יקרה עוד לפני שתיכנסו. עצם המחשבה על "מתחם אוכל צפון אפריקאי משוכלל", השוכן אוף אול פלייסס בקריית ההייטק של יגאל אלון, יפעיל מיד את כל בלוטות הציניות שבגופכם. אחרים ימתינו מעט, לפחות עד שיראו במו עיניהם את העיצוב המצועצע, מהכריות המקושטות דרך הגמל שבלוגו ועד הפונט המסתלסל בהתאם. שרדתם עד שם? ברכות, נותרה בכם טיפה של תמימות. או שאולי אתם סתם רעבים ומיואשים משלל האופציות הפלסטיות-גנריות ברובן שמציע אזור המשרדים הזה.

"מגרב". בלוטות הציניות נכנסות לכוננות
ערן לאור

אני, במאמצים לא קלים, הצלחתי להחזיק מעמד עד שלב התפריט של "מגרב". הוא מחולק, כמו המקום עצמו, לשלושה אגפים: תבשילים, גריל וטאבון. החטיבה הראשונה עניינית וחפה מסופרלטיבים מגוחכים – חריימה, קציצות, מפרום ושות' לצד תוספות חמות וסלטים (כ-68-54 שקל למנה ותוספות, אך ניתן גם לבחור ביחידות בודדות). דקירות קלות בצד התחילו עם סקירת אופציות המנגל – 46-42 שקל לפיתה שבתוכה שיפוד מהז'אנר הכי בסיסי שיש (פרגית, קבב, מרגז), ולא פחות מ-38 שקל לפיתה עם לביבות ירק – נדמה שאפילו הסיבוסים של עובדי האזור עלולים לצפצף במחאה במעמד הכרטוס. ומה ששברה אותי סופית היתה מנה בסקציית המאפים (36-52 שקל) שזכתה לכינוי "פיתה פלאחית", חוסר מודעות די מדהים בהנחה שאין מדובר בסאטירה עדינה על אנשי האופן-ספייס העמלים כמה קומות מעל "מגרב".

תבשילים ב"מגרב". מדלגים מעל משוכת האוכל להמונים - דלג
תבשילים ב"מגרב". מדלגים מעל משוכת האוכל להמוניםעמוד האינסטגרם של "מגרב"

דילגנו על אופציית הגריל – שיפודים מעניינים וזולים מאלו אפשר למצוא בקלות ברחבי העיר – ופתחנו עם שתי טעימות מהתבשילים: פרוסת מעקוד ומפרום קישוא (12 שקל ליחידה). שתיהן היו חביבות פלוס ובעיקר צלחו את האתגר הממתין למנות ביתיות מעין אלו, שבמעבר הממוסחר להאכלת המונים נוטות להעלים טעמים על מנת לפנות לקהל רחב ככל האפשר. הפשטידה המרוקאית-טוניסאית הצהבהבה נהנתה ממעטה דק ופריך ותוכן רך, טעים ומתובל היטב של תפוחי אדמה, ביצים וגזר; ומפרום הקישוא, על אף יבשושיות קלה של מילוי הבשר, הצטיין בזכות מרקם נגיס אך מבושל כראוי ורוטב ירקות גס, עז בשומיות ובשמנוניות. סביר להניח כי מי שמעדיפים מזון מבושל על פני מאפים ושיפודים, ימצאו כאן פתרונות לא רעים בכלל.

המשכנו לטאבון, שמנפק לטעמי את האקס פקטור היצירתי של "מגרב", בטח בהשוואה לשאר האופציות – במקום עצמו או בסביבתו. זה מתחיל בהכנה, עם בצק טרי שזוכה ללישה ומתיחה רק בעת ההזמנה, ולאחר מכן להרכבת התוספות עליו טרם האפייה; ממשיך בתוצרת הלוהטת שיוצאת מהתנור – מאפה גדול ממדים, חתוך לפרוסות, שהבצק התפוח שלו הוא מהטובים והטעימים שאכלנו באחרונה; ומסתיים בהרכבי הטופינגס המוצלחים שעליו. לא הרבה פעמים מאפה מצליח לנטוע בנו את התחושה שהוא מסוגל להוות ארוחה שלמה – וכאן זה קרה.

מאפי טאבון ב"מגרב". מצליחים באופן לא שגרתי להפוך לארוחה של ממש - דלג
מאפי טאבון ב"מגרב". מצליחים באופן לא שגרתי להפוך לארוחה של ממשעמוד האינסטגרם של "מגרב"

שישה כאלו מוצעים ב"מגרב". ויתרנו על מאפה ג'יבנה, ספיחה טלה, לחמג'ון ואופציה טבעונית לטובת השניים הנותרים, שהוגשו לצד פנכת סלט טאבולה טרי ומרענן – "מאפה ירוקים" (46 שקל) וכן, אותה "פיתה פלאחית" (52 שקל), שאינה רק מתריסה אלא גם המעניינת מכולן. בתכלס, מדובר במסחאן: כרעי עוף, בצל, סומק, פטרוזיליה וצנוברים, הנאפים יחד עד לחיבור כמעט מוחלט בין הבשר, הבצל והבצק. זה לא קורה כאן לגמרי בשל זמן האפייה הקצר יחסית, אבל התוצאה טובה מאוד – הרבה חתיכות של עוף רך וטעים שנהנה מטעמי בהרט וקינמון, בצל שבושל ורוכך עד שהפך למתקתק, וקונטרה חמצמצה מכיוון הסומק והפטרוזיליה. לא מנה שקל למצוא כאן, בטח לא כאופציה מהירה; תיאלצו להתגבר על הפדיחה בלהזמין בקול רם "פיתה פלאחית", אבל שווה לכם.

מאפה הירוקים הבריק גם הוא – תרד, מנגולד, זעתר, סומק, כמון ואבן יוגורט, שחברו יחד לביס חמצמץ ולא שגרתי. הכל טרי, מאוזן בחלוקה הפנימית בין המרכיבים, נדיב מאוד, ויושב על בצק שהופך את כל העסק לסוג של פיצה איכותית במיוחד. נכון, המאפים כאן אינם זולים, אך בהחלט יכולים להתחלק בכיף בין שניים שיוסיפו כמה קטנות מאגף התבשילים ויסגרו לעצמם פינה ועוד קצת, רגע לפני שיעלו בחזרה לקומה 19 וישובו לעבד את שדות ההייטק, עד השעות הקטנות של הלילה.

מגרב. יגאל אלון 94 (מגדל אלון 2), תל אביב. טל' 03-7566066.
פתוח: ראשון-חמישי 20:00-9:00 (בימי שני מ-11:30), שישי 15:00-9:00.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות