טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא כל בורקס שווה את רגשות האשם שלכם. חצ'פורי פנובאני דווקא כן

רק התבשרנו על סגירת אחד מהדוכנים היצירתיים והאהובים בשוק הכרמל – וכבר הופיע "ללה", בית מאפה גיאורגי חדש שינסה לשמח אתכם במקומו. האם הוא יצליח?

חצ'פורי פנובאני ב"ללה"
ערן לאור
16תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

זה לא כל כך נעים לראות דוכן סגור, זה מבאס ממש לשמוע על אחד כזה שממש אהבת. "אנחנו ממשיכים הלאה" מבשר בלקוניות הפוסט האחרון בפייסבוק של "Bourekas TLV", שנפתח רק בקיץ הקודם כפופ-אפ רבע-נחבא-בקיר, באחת מסמטאות שוק הכרמל, ואז תרגם את תהילתו המהירה לדוכן קבע סמוך. כבר נכתב כאן לא פעם על הבחירה המסוכנת ולכן הלא מובנת מאליה – לנסות להציע משהו מקורי ויצירתי על פני לפתוח עוד המבורגרייה או פיצרייה, שסביר להניח כי יצליחו יותר – כך שנותר רק לנחש שבאותו מבחן לטווח הארוך, גם הפופולריות והשבחים לא הצילו את הבורקס המיוחדים (מדי?) שמולאו בשרימפס, בצ'יז-סטייק או בשקדי טלה.

ועדיין, אם כבר בצק ואם כבר בורקס – הסמל הבלתי מעורער של החיבור בין אוכל ורגשות אשם – אז כן, שיהיה קצת מיוחד. אין משמחת יותר מקופסת קרטון פשוטה שעושה את דרכה בבוקר מאיזו מאפייה לאופן-ספייס המשרדי באדיבות קולגה אלטרואיסטית, אבל בשביל ללכת במיוחד לאכול מאפים צריכה להיות הצדקה קצת יותר מחמירה.

לכן לא עצרנו ליד הדוכן של "Bourekas TLV", שם הורידו את ה"TLV" מהשלט וכעת בעלי הבוטקה החדשים מגישים בו "סתם" בורקס סטנדרטיים, כאלה שמראם מעלה חשד לתוצרת מפעל קפואה, והמשכנו כמה צעדים משם, מרחק שתי סמטאות מקבילות, שם נפתח לפני כשבוע "ללה", בית מאפה גיאורגי חדש.

"ללה". בורקס הלך, בורקס חדש הגיע
ערן לאור

את "ללה" פתחה לילי בן שלום (מסעדת "ראצ'ה" ותוכנית "משחקי השף"), ובו מוצעים שלל מאפים המחברים באופנים שונים בין שני חברים ממש טובים, בצק וגבינה: אימרולי, אצ'רולי, חינקלי וחצ'פורי (28-14 שקל, אם כי המחירים עשויים להשתנות בהמשך, אחרי תקופת הפעילות הראשונית של המקום), וגם סלטים ומתוקים מסורתיים. קיר זכוכית שקוף חוצץ בין חלל הישיבה ובין המטבח, שם אמה של בן שלום ובשלניות נוספות מהעדה עומלות על הבצקים – מותחות, מרדדות, ממלאות, מגלגלות – מראה שככל שתבהו בו יותר רק יגדיל את העיניים שלכם כשתחליטו מה להזמין.

אצ'רולי ב"ללה". התעסקות כיפית
ערן לאור

זה קרה גם לנו, כמובן. אצ'רולי (28 שקל) הוא מאפה הסירה האפוי והמוכר, שבו מבעבעת תערובת גבינות גרוזיניות ובמרכזו ביצה שנשלפה מהתנור במצב צבירה מושלם – הלבן עשוי היטב והחלמון הצהבהב עדיין שומר על נוזליות. אין פה הרבה מרחב תמרון לפעלולים מילוליים: זה היה אחלה. בצק לוהט, טרי, דחוס, לא שמנוני, שכיף לבצוע ממנו חתיכות ולטבול בגבינה המלוחה והמותכת ובביצה. הוא לווה, כמו שאר המנות כאן, בפנכות של רסק עגבניות חביב ושל טקמאלי, הרוטב הירקרק והחמצמץ המסורתי העשוי משזיפים, שנותן פה טוויסט מתבקש.

חינקלי ב"ללה". יחס בצק-מילוי לא מיטבי
ערן לאור

המשכנו לחינקלי (18 שקל), שלוש יחידות של כיסונים מאודים וגדולים, ממולאים אף הם בתערובת גבינות. למרות יחס בצק-מילוי לא מיטבי – יותר מדי מעטפת עבה, פחות מדי גבינה בפנים – ניכרה בהם מלאכת היד הטובה של נשות "ללה", ועדיין מדובר במחיר מצוין ביחס לתמורה. אגב, כיוון שרוב המנות כאן מסתמכות על גבינות בלבד (הוויתור על בשר, ניתן להניח, הוא מטעמי כשרות), כדאי לנסות ולהזמין מנות הרחוקות זו מזו ככל האפשר, אולי לאזן עם הסלטים המוצעים כאן, על מנת שלא להרגיש "קצת מאותו דבר".

חצ'פורי פנובאני ב"ללה". מיוחד מכל השאר
ערן לאור

מה שהצליח לשבור את התחושה הזו הוא חצ'פורי פנובאני (16 שקל), מאפה קטן וריבועי הנפרס לשני משולשים, ומוצע כאן במילוי גבינה או גבינה ותרד, וגם בגרסה טבעונית במילוי של שעועית אדומה. הזמנו את הגבינה-תרד ולא הצטערנו. בניגוד לכבדות המסוימת של שאר המאפים כאן, הבורק הזה עדין ומיוחד יותר במרקם ובטעם – בצק דק שזוכה לקיפולי-קיפולים שהופכים אותו לפריך ונהדר, ואילו הגבינה מתונה בכמותה, משובצת בפירורים קטנים וקצוצים של התרד, שמורגש היטב ומעניק אפילו קלילות מסוימת למאפה. כך שאם חיפשנו הצדקה בדמות בורקס שמצליח להתעלות מעל הסטנדרט – הפנובאני בהחלט מספק אותה. רק תזכרו להשאיר בכניסה את רגשות האשם, הם ממילא יפגשו אתכם בחזרה בחוץ.

ללה. חבשוש 42 (שוק הכרמל), תל אביב.
פתוח: א'-ג' 18:00-8:00, ד'-ה' 8:00 עד אחרון הלקוחות, שישי 16:00-8:00.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות