טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"אוקיי, וואו": נראה אתכם מתמודדים עם הפיצה הזו

"פיצה פיל" החדשה מציגה 60 סנטימטר של מגש משפחתי אימתני. הרפתקנים ורעבים יצאנו לתור את מרחביה של פיצת הענק וחזרנו כדי לספר

מגש משפחתי של "פיצה פיל"
אפיק גבאי
22תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

אחת אמרה "זה קיצוני", אחד בהה ורק הפטיר "אוקיי, וואו". ילדה התלהבה ממש ("היא ע-נ-קית"), בעוד אחותה הגדולה ניסתה לשמור על קוליות ("זה ממש גדול"). אחרים ניסו לפנות מספיק מקום על השולחן ("אולי צריך עוד אחד"), ומישהי סיכמה עוד לפני הביס הראשון: "טוב, ללא ספק מדובר באירוע".

וגם אם נאפשר לאנשי "פיצה פיל" החדשה ליהנות מהספק – ונניח שהם רצו לעשות פיצה שתהיה קודם כל טעימה – אפשר לומר שמטרה מספר שתיים הושגה בוודאות: להרעיש ולהמם את כל מי שייתקל במגש המשפחתי של המקום, 60 סנטימטר קוטרו, "הגדול בישראל" לטענתם, כמעט כפול מ-35 הסנטימטרים של פיצה משפחתית סטנדרטית. ובמילים אחרות – המרחק בין ארוחת ערב סתמית ל"אירוע".

זה השלב בו אמורים להיכתב כל הסופרלטיבים המוכרים והבאזז-וורדס הנכונות, אינדקס המילים שנשחקו לגמרי בשנים האחרונות הודות לניסיון לתאר ולהסביר מיני המבורגרים מופרכים, פיצות משוגעות וקינוחים תמוהים: אינסטגרם. מושחת. הייפ. טראמפ. טרנד. מילניאלז. חדשנות משבשת. Mouthfeel (נמתין לאקדמיה ללשון בעניינה).

משולשי פיצה ענקיים של "פיצה פיל". כמו תיירים מביכים שמצטלמים עם האייפל ברקע
אפיק גבאי

אבל האמת, זה יותר צפוי ממעייף. מה נשאר? לא לחשוב יותר מדי, לזרום עם האטרקציה, להתפעל ממנה, לנסות למצוא זווית צילום שתכיל אותה, אולי לבקש מהילד להחזיק משולש הגדול מראשו, כמו תיירים מביכים שמצטלמים על רקע מגדל אייפל התחום בין אצבעותיהם.

תשע פיצות ועוד שתיים מתוקות לקינוח מוצעות בפיצרייה, שנפתחה ממש לפני כמה ימים בצומת הפיל שבקצה הצפוני של העיר (מעניין אם פסל הפיל הנוסטלגי ההוא, מהילדות של חצי מאיתנו, היה הופך גם הוא בסוף ללוקיישן אינסטגרם לוהט). לצד אופציות סטנדרטיות (מרגריטה, חריפה, פפרוני) תמצאו גם כמה מעניינות יותר (אננס חריף, בוראטה, סגולה וטבעונית) וגם כמה התפרעויות – פיצה מטוגנת ממולאת סטרצ'טלה, פיצה עם פירות ים, פיצה עם צ'יפס וצ'דר, ופיצת קינוח עם שלושה סוגי שוקולד, מקרונים, מקופלת, קוקוס ושברי חלבה. המחירים: 119-88 שקל לאותו מגש משפחתי-מפלצתי (אבל יש גם אופציה לפיצה אישית, 57-32 שקל).

היינו הרפתקנים, היינו רעבים, היינו שבעה מבוגרים וחמישה ילדים. אז הלכנו בגדול: מרגריטה (88 שקל), פפרוני (94 שקל), סגולה (רוטב סלק, בטטה, זוקיני, גבינת עיזים; 93 שקל) ופירות ים (מולים, קלמרי ושרימפס; 119 שקל). הפיצרייה עצמה לא גדולה, בטח לא בשביל לאפשר ליהנות מהפיצות במקום, מה שהופך אותה בעיקר לאופציית איסוף עצמי ומשלוחים (קטנוע לא יעזור כאן, אגב, כיוון שלשינוע שלהן דרוש בגאז', עדיף מרווח); שני תנורים רגילים יש פה, כל אחד יכול לאפות רק פיצה גדולה אחת בכל עת, מה שעשוי להקשות על קצב היציאה שלהן, זאת באם המיזם יצליח.

פיצות של "פיצה פיל". כל הסופרלטיבים נשחקו כבר מזמן
אפיק גבאי

המרגריטה זכתה למסקנה חוצת שולחן (טוב, שולחנות, נאלצנו להתרחב): מדובר בהעתק מושלם של "דומינוס פיצה", מעובי הבצק דרך הרוטב וכלה בגבינה; רק בגדול, כמובן. זה לא אומר שהיא רעה – הכל בסדר אצלה, רוטב העגבניות המתקתק שפוגש מוצרלה גמישה ומעט עוקצנית מתוספת פרמז'ן – אלא רק הופך אותה למעט סתמית. הרטבים החריפים המצורפים, אדום וירוק, בהחלט שיפרו אותה, אבל הפפרוני היא שדרוג טוב יותר שלה: אותה פיצה, עם לא מספיק עיגולי נקניק, שהיו טעימים, חרפרפים (פלפל שחור) וברמה טובה למדי, שיותר קרובה לחומרי הגלם של פיצריות האיכות של העיר מאשר לפפרוני הממוסחר של הרשתות המהירות.

הפיצה הסגולה הותירה אותנו אמביוולנטיים. רוטב הסלק המשמש כבסיס עבורה הוא מתקתק מדי, כמעט קינוחי באפקט שלו, ובשל כך קשה לצלוח סלייס שלם (השקול למשולש וחצי-שניים של פיצה סטנדרטית, כאמור). מנגד, התוספות שעליה זכו למחמאות – פרוסות הבטטה הדקות והפריכות, עיגולי הזוקיני הגדולים והרכים ומטבעות גבינת פרומעז שהצליחו להקנות מעט קונטרה לרוטב.

באופן מפתיע, משהו דווקא עבד לנו בזו עם פירות הים. אמנם לא מדובר בתוצרת ימית משובחת, כי אם בתכולת שקית המיקס המוכרת ממקפיאי המרכולים הלא כשרים – תערובת מבושלת של מולים, שרימפס קטנטנים, טבעות וראשי קלמרי מצומקים – אך היא פוזרה בנדיבות במרחביה הפתוחים של הפיצה, והצליחה להעניק בכל ביס טעם נחמד, יוצא דופן, מלוח-ימי מעט. נגיד, כזה שקצת יאתגר את רמת העניין של הורי הסביבה, שעשויים להזמין כמה מגשים רגילים יותר לאירועים הקרובים של ילדיהם.

"ראיתם פעם פיל שמסתתר מאחורי פרח? לא? סימן שהוא התחבא ממש טוב", גורסת בדיחת-האבא הידועה. "פיצה פיל", גם אם היתה מנסה – והרי אין לה כוונות כאלו – לא היתה מצליחה להסתתר מאחורי הגימיק של עצמה. וכשהיא יוצאת החוצה, ממש כמו במעשיות ילדים אחרות, מתגלה שאחרי כל המשחקים והרעש – היא בסך הכל פיצה.

פיצה פיל. משה סנה 54, תל אביב. טל' 03-6537414.
פתוח: כל השבוע 24:00-11:30.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות