טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חביב הקהל: ממלכת הקובות של שכונת התקווה עושה קאמבק

שנתיים אחרי שנסגרה במפתיע, מסעדת הקובות הוותיקה של משפחת חביב חוזרת – ואנחנו יכולים לסמן עצירת חובה ראשונה לחורף 2020

קובות אצל "דוד חביב"
ערן לאור
21תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

לפני כמה חודשים סימנתי כאן שתי תקוות גדולות בעניין שכונת התקווה והשוק שבמרכזה. האחת – שנפדתה בו במקום והוכיחה את עצמה מעל ומעבר – היתה "בוטקה 23", שהציגה סופרגרופ בלתי אפשרי תיאורטית אך מופלא באופן מעשי: קומבו מהמם של פלאפל-שניצל-סביח-תפוח אדמה-ביצה בתוך פיתה אחת מאודה ונהדרת שאשכרה מצליחה לאכלס את כל זה, ללא ספק מהמנות המצטיינות של 2019.

השנייה היתה בגדר הבטחה שגולמה בשלט שנתלה בפינת סמטאות השוק המבשר-נוריאלי, ובישר על קאמבק מתקרב של מסעדת "דוד חביב", שבמשך עשורים רבים ועד לסגירתה הפתאומית לפני כשנתיים, הציעה מבחר מהמם של קובות, תבשילים ושיפודים. בהיעדרה, נאלצנו לתור אחר פתרונות זמניים, שעל טיבם או זמינותם לא תמיד ניתן היה לסמוך.

הדוכן החדש-ישן-זמני של "דוד חביב". התפריט המלא בדרך
ערן לאור

רק החודש, בתזמון אופטימלי עם מזג האוויר החורפי שהתעכב גם הוא, סוף סוף זה קרה. המסעדה עצמה עדיין סגורה, אך הדוכן הקטן של המשפחה שתמיד עבד ממול והגיש בעיקר קובות שאפשר לקחת "על הדרך" – הרחיב את פעילותו, התחמש בצוות מתוגבר והגדיל את קולקציית המנות המוצעות מתוך רצון להחזיר עטרה ליושנה; "מה שאתה רואה פה זה רק הדברים הבסיסיים", השיבו כששאלתי, "אנחנו מתכוונים להוסיף את כל המנות המיוחדות והקובות הפחות רגילות, אלו שאנשים פחות מכירים. ייקח עוד קצת זמן אבל זה יקרה".

לא שיש מישהו שיושב ומחכה, כן? אנשים אוהבים קובות, אנשים אוהבים קובות בחורף ואנשים זוכרים לטובה את מפעלות ונפלאות משפחת חביב. התוצאה: תור מבולגן אך סבלני מול ויטרינת המטוגנות וסירי המבושלות, ושולחנות מלאים כמעט לחלוטין ברחבה הצמודה, אליהם מסבים שלל סוגי זללנים – צעירים ומבוגרים, חבורות וזוגות, מקומיים ומבקרים, כאלו שהגיעו במיוחד כי שמעו על הפתיחה המחודשת ואחרים שעברו במקרה ועשו את המעשה ההגיוני בראותם המולה סביב דוכן אוכל – ופשוט הצטרפו.

הקולקציה המלאה של "דוד חביב". התחילו עם הבסיס
ערן לאור

הקולקציה הבסיסית (והזמנית, כאמור) של תבשילי הקובה מבוססת על השילוש הקדוש של הז'אנר: סלק, במיה וחמוסטה. הוזמנו השתיים האחרונות, כמרק (כלומר, ללא אורז; אפשר גם עם) ב-35 שקל למנה שיקנו לכם קערה רותחת, מלאה בנוזל, בירקות ובארבע כופתאות בגודל בינוני פלוס ממולאות בבשר. לא דילגנו גם על הקובות הבודדות והזוהרות בחום הוויטרינה שבצד – קובה בורגול מטוגנת ומאורכת (11 שקל לגדולה) וקובה אורז צהבהבה (16 שקל), שתיהן במילוי בשר; רצינו גם קובה פטטה (תפוח אדמה), אבל נגמרו. אגב, צמחונים ייאלצו – בשלב זה, עד הרחבת התפריט – להסתפק בסמבוסק מטוגן וממולא חומוס.

הקובה המטוגנת, היחידה מהמבחר שזמינה ברחבי העיר גם בסתם שיפודיות, שווארמיות ודוכני אוכל ביתי, הבהירה בביס אחד את יתרון "דוד חביב" על כל השאר. בעוד שברוב המקומות מדובר בגרסה ממוסחרת, או בסתם קובה עצובה העומדת בראש ערימה הממתינה מהבוקר על הדלפק, כאן הן נשלפות מהשמן טריות ורותחות, עם מעטה דקיק של בורגול ומילוי מושלם של בשר קצוץ המתובל בבהרט ובקינמון. עם חיזוק מתבקש מבקבוק העמבה שממתין על כל שולחן, מדובר בכיף מטוגן וממכר, מהסוג שאפשר לאכול ממנו כמה ברצף. קובה האורז נפרסה לרבעים, היתה טובה והכילה כמות בשר הגונה, אך מעטפת האורז התייבשה והתקשתה מעט. סלט קטן של עגבנייה-בצל-פטרוזיליה וקצת תערובת של פלפלים חריפים שעיטרו אותה מלמעלה, הצליחו ללחלח ולרענן אותה מעט.

קובות אצל "דוד חביב". קאמבק לא מושלם אבל מספק לגמרי
ערן לאור

מרקי הקובה היו מאוד שונים זה מזה. בחמוסטה, המצטיינת לטעמי מביניהן, שטו להן ארבע קובות שטוחות מבורגול, במילוי דק של אותו בשר שכבר פגשנו קודם ואחר כך (אך פחות מתובל), לצד כמות נכבדה של עלי מנגולד וסלרי קצוצים. הקובות היו עדינות ומצוינות והמרק כשלעצמו היה נהדר וקליל בעיני, אך סביר להניח שאינו מיועד לכל אחד בשל חמיצותו הסופר-דומיננטית. מנגד, דווקא תבשיל הקובה במיה – המועדף עלי בדרך כלל – קצת אכזב. הכופתאות עצמן היו טובות, מעטפת מסיבית של סולת שבתוכה תערובת של בשר וקצת ירק, אך יד קלה על כפות הסוכר הובילה לכך שהנוזל עצמו היה מתוק יותר מהרגיל ומהמקובל – הרבה יותר, למען האמת – באופן שאילץ אותנו לוותר על הנוזל עצמו ולהתמקד בקובות ובבמיה בלבד.

הקאמבק של "דוד חביב" – בניגוד לעוד חזרה גדולה ומשמחת אחת מ-2019, זו של "הברברי" – אינו מושלם, מכל הבחינות; ראשית, כי מבטיחים שם עוד קלאסיקות שיצטרפו (מי יתננו קובה טומייה או קובה חילו), וגם כי נרשמו כמה פקשושים קלים מתוך ההיצע הקיים. ועדיין, ארוחה כאן תוציא אתכם מבסוטים, שבעים ומסופקים. גם אם ממלכת הקובות עדיין בתהליכי בנייה מחודשת, העיקר שהמלך חזר.

דוד חביב. המבשר 19 (שוק התקווה), תל אביב. טל' 054-3933335.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות