טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך שנכנסנו – ידענו: מצאנו מקום חדש להתאהב בו

"גברת קוטייאו", מרקייה תאילנדית חדשה בשוק הכרמל, היא כל מה שרצינו לחורף הקרוב

מרקים ב"גברת קוטייאו"
ערן לאור
27תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

יש מקומות שאתה מציץ, נכנס, מתיישב, אפילו עוד לא מחליט מה להזמין – אבל יודע מיד: אין סיכוי שלא תאהב. משהו פה תופס אותך, איזה ניואנס שמצית התרגשות. כל דוכן כזה והרגע המסוים שלו, כל בנאדם ומה שמפעיל אותו. יש אנשים שנשבים בחיוך, אחרים משתגעים מהריח, יש כאלה שנופלים בבר סלטים ותוספות חופשי. לי זה קרה הפעם בגלל חריף. צריך לדייק: לא פחות מארבעה סוגים שונים שלו, שממתינים על כל שולחן ב"גברת קוטייאו" בשוק הכרמל. אחד עם עיגולים קטנים של פלפלים ירוקים-צהבהבים, שנוטה לכיוון חמצמץ; אחד עם פלפלים אדומים בשמן, מתקתק אך חריף יותר; אחד עם פלפלים ירוקים קצוצים ושום; ואחד עם תערובת תבלינים יבשה וכתושה.

זה לא רק יפה לעין – בקבוק רוטב דגים וצלחת שעליה צרור טרי של בזיליקום תאילנדי משלימים את האטרקציה הוויזואלית – אלא גם הבהיר לנו מיד: מי שעומד מאחורי הדוכן הזה (קצת בלשות אינסטגרם בסיסית העלתה את שמו של מתי נקש, שנעזר בכמה חברים בתפעול המקום), יודע מה הוא עושה וגם משקיע בהתאם בכל פרט ופרט. מול הגנריות המתפשטת ברחבי השוק (נסו לספור כמה דוכנים מגישים בו כיום – ובצעקות רמות – חלה ובתוכה שניצל, חצילים ומטבוחה), זה מיד עורר בנו סקרנות וחשק. מה שנשאר לנו באותו הרגע הוא לאכול ולקוות שתחושת הבטן שלנו לא הכזיבה. ספוילר: היא עבדה מצוין.

"גברת קוטייאו". מנה אחת, שתי אפשרויות
ערן לאור

לפני שנה בדיוק קוננתי כאן על היעדרם של דוכני מרק מסצנת הרחוב המקומית, כאלו שעומדים בפני עצמם. "אין 'טרנד' של מרקיות, אין מרקיות 'גורמה' או מרקים שיש עליהם 'דיבור'", קבלתי, "ואפילו מרקיית 'פופ אפ' לא קיבלנו פה". אז הנה, עכשיו יש, ובתזמון הכי טוב שיש. "גברת קוטייאו" – שנפתחה בתחילה בימי שישי בלבד, אך כעת מתרחבת לימי פעילות נוספים – מצטרפת לשלושה דוכני אוכל תאילנדיים אחרים הפזורים בשוק (בהם מסעדת "איסאן" החביבה והמצליחה), ומתמקדת במנה אחת בלבד: מרק. קוטייאו, כמובן.

קוטייאו נאה ב"גברת קוטייאו" - דלג
קוטייאו נאה ב"גברת קוטייאו"

המקום מתבסס על סיר גדול של ציר עוף לוהט – כשהוא נגמר, הדוכן נסגר – שנמזג לקערה שאליה נכנסו רגע קודם אטריות אורז, נבטים, באק צ'וי ושלוש כופתאות עוף, המבושלות בנפרד ביחד עם חתיכות דייקון. לכם רק נותר להחליט בין שתי האפשרויות שיככבו במרק שלכם: פרוסות בשר דקות (קוטייאו נאה, 52 שקל) או חתיכת עוף על העצם (קוטייאו גאי, 48 שקל). וזה עוד משהו שחיבבנו מאוד בדוכן הזה; הרי עם רוב חומרי הגלם האלו היה אפשר גם להציע סלט או אטריות מוקפצות, למשל, אבל כאן הוחלט להישאר ממוקדים ולא להתפתות ולהתפזר. מרק וזהו.

קוטייאו נאה ב"גברת קוטייאו". כשהקערה מגיעה, מתחילים לשחק
ערן לאור

וכשהוא מגיע, אפשר להתחיל לשחק. אנשי "גברת קוטייאו" מסבירים על כל חריף וחריף, וממליצים להוסיף אחד אחר לכל לגימה, לשנות מינונים, לקרוע כמה עלי בזיליקום, לתת איזה שפריץ מרוטב הדגים ולהחליט בעצמכם מה עובד לכם טוב יותר. ושוב, כמו עם החריף, אתה מסתכל על הקערה עוד לפני הלגימה הראשונה, כשכל חלק ומרכיב בה נוצץ מטריות ומדיף ריח נפלא, ואומר לעצמך שאין סיכוי שזה לא טעים. ואכן, זה מעולה ממש. המרק מורכב מנוזל הציר הכהה, מתובל ועשיר בטעם מתקתק-חמצמץ, שבו שטה כמות יפה ומשביעה של אטריות ונבטים, הכופתאות הרכות והטעימות, סוג של קניידלעך אסייתיים אם תרצו, כשעל הכל מוסיפים פתיתי שום מיובשים, פריכים וממכרים.

קוטייאו גאי ב"גברת קוטייאו". עשיר ומשביע
ערן לאור

הזמנו את שני סוגי הקוטייאו, והתקשינו להחליט מי מהם טוב יותר. במנת ה"נאה", המרק החם מבשל את נתחי הבקר הדקיקים – בשרניים וחפים משומן – שנכנסים לקערה במצב כמעט נא, ושומר על רכותם ועסיסיותם. בקערת ה"גאי" שממול פגשנו שוק של עוף מלא טעם, שנצלה ארוכות בנפרד והיה כל כך רך עד שהתפרק בעצמו מהעצם, לצד פרוסות העבות של הדייקון שהיו טעימות מאוד. עלי הבזיליקום הטריים הוסיפו רעננות ירוקה משלהם וגם טעם אניסי מובחן, והתוצאה – בשילוב מה שממתין בפנכות החריף השונות, שהן לא מסתפקות רק בלהיות מגוונות אלא הן מצוינות וכיפיות – היא כל מה שאתם צריכים במזג האוויר הזה, ויותר.

אני לא יודע מה התוכניות של נקש ושות' לגבי "גברת קוטייאו". ראשית, אפשר לקוות ליותר ימי פעילות כבר כעת, כשמרק מצוין שכזה הוא אוכל חורף אולטימטיבי. אחר כך נתפנה לפנטז על מנות אחרות שיכולות להיות מוגשות כאן בהמשך. רק אחת-שתיים בכל עונה, לא יותר. וארבעה סוגי חריף, לא פחות.

גברת קוטייאו. יום טוב 1 (שוק הכרמל), תל אביב.
פתוח: רביעי וחמישי מ-18:00, שישי מ-11:00 (ועד שנגמר הציר).

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות