טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

זה ההמבורגר הטוב בסביבה – והוא אפילו לא המנה הכי מוצלחת כאן

מסעדת "טקסס ברביקיו" עברה מרמת החייל לפלורנטין והשיקה עצמה מחדש כמזללה אמריקאית זריזה ומלאה באפשרויות מוגזמות. האם היא תצליח איפה שאחרות כמוה נכשלו?

המבורגר ב"טקסס ברביקיו"
בועז לביא
32תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

אמריקה היא אולי ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, אבל כשזה מגיע למנות הדגל שלה אנחנו שומרים אמונים רק לאחת מסוימת, אתם כבר יודעים איזו. מזללות ודיינרים שניסו להציע לנו יותר – הרבה יותר – ממנה, כבר לא איתנו. היה טרנד כזה, נסו להיזכר, מקומות שנפתחו באמצע העשור הקודם וניסו לדהור בגדול על מין וייב אמריקאי מוגזם, באמצעות תפריט שלא הסתפק רק בקציצה האהובה: בשרים (סטייקים, נקניקיות, כריכים), תוספות מטוגנות, קינוחים מפלצתיים ושאר קומבינציות שאתגרו את רמת הכולסטרול שבגופכם. רובם ככולם – "פונדק דה לוקס" היפואי, "טראק דה לוקס" בכיכר דיזנגוף, מתחם "אמריקה", וזו רשימה חלקית – לא שרדו, גם אם מסיבות נוספות.

מסעדת "טקסס ברביקיו", ששמה מייתר את הצורך בהסברים, נפתחה גם היא באותם שנים ברמת החייל. בשבוע שעבר היא העתיקה את מקומה לקצה השני של העיר – המרכז המסחרי ששוכן בקומת הקרקע של פרויקט "רביעיית פלורנטין" – ופתיחתה מציגה אופי מזללתי, אגבי וזריז יותר, שמזכיר את הדיינרים ההם יותר מאשר, למשל, את מסעדות הבשר והברביקיו הפזורות מחוץ לאזור המרכז, שנהפכו בשנים האחרונות לאטרקציה עבור קרניבורים המקיימים בהן ארוחות וקרנבלים מעושנים.

"טקסס ברביקיו". סימנו וי על כל קלאסיקה בז'אנר
בועז לביא

התפריט החדש לא מוותר על אף קלאסיקה: מנות פתיחה דוגמת כנפיים ברטבים שונים, ירקות צלויים, עוף מטוגן על וופל וסלט למתקשים ולמתעקשים (63-26 שקל); נתחים מהמעשנה לפי משקל, כמו בריסקט, אסאדו, עוף, סלמון ונקניקייה (36-27 שקל ל-100 גרם); סקציית כריכים – קריספי צ'יקן, המבורגר, אסאדו ברוטב ברביקיו-וויסקי, אפילו המבורגר צמחוני (63-44 שקל); והתוספות המתחייבות, צ'יפס תפו"א או בטטה, מק אנד צ'יז וקולסלאו (17-12 שקל). המחירים, בוודאי מול התמורה והאיכות שיפורטו כאן מיד, נוחים למדי; הנחה בגובה 25 אחוז, שגילינו כי ניתנת כאן בתקופת הפעילות הראשונית, הופכת את העניין למשתלם במיוחד (המחירים להלן הם המלאים).

המסקנה העיקרית מהארוחה ב"טקסס ברביקיו" היא שהמזללה הזו מצליחה פעמיים, היכן שרבות כמוה נכשלות בדרך כלל: ראשית, המגוון אכן אמיתי, כלומר אין מדובר במנה עיקרית אחת או שתיים שמשתכפלות בשינויים קלים לאורכו של התפריט על מנת ליצור תחושת עושר מדומה; ושנית, איכות הבשר, הדרכים שבהן טופל (נצלה/עושן/טוגן וכו') והתוצאה הסופית טובות. כך שכמעט לא משנה מה תזמינו, זה יהיה לכם טעים מספיק בשביל לחזור שוב ולהזמין דווקא משהו אחר, כמובן בהנחה שאתם מחובבי הז'אנר.

בריסקט ב"טקסס ברביקיו". המגוון אמיתי, ולא בא על חשבון האיכות
בועז לביא

פתחנו עם מגש בשר במשקל – בריסקט (חזה בקר; 27 שקל), אסאדו מפורק מהעצם (32 שקל) ונקניקייה מעושנת (28 שקל) – שהבהירו כי גם מי שמחפש כאן בשר נטו, בלי תוספות מעל ובצד ומתחת, ייהנה מאוד. טעמים וארומה מובחנים של עישון, נקניקייה פיקנטית עם מעטה מתפצח, אסאדו שמנוני ועסיסי ובריסקט סולידי בקטע טוב, שלוו עם חמוצים שעושים במקום והיו מהטובים שפגשנו. שתיים מתוספות הצד שבחרנו היו החלק החלש – ירקות מהמעשנה (זוקיני, בצל ועוד; 26 שקל) שלא נצלו מספיק והיו מעט קשים, ומק אנד צ'יז (14 שקל) שנפרס מתוך תבנית שבה נאפה מראש, נעדר מרקם גבינתי-קרמי כנדרש והיה יבש. צ'יפס (12 שקל) ששודרג ל"אנימל סטייל" עם רוטב גבינה (7 שקלים) בהחלט קיזז אותן, והיה מהחביבים שדגמתי באחרונה.

מנת עוף מטוגן על וופל נהפכה מזמן לסמל של דיינרים כאלו, ואנחנו די עפנו על זו שמוצעת כאן (38 שקל – כבר ציינתי שהמחירים סבירים אבל ספציפית פה זו "פרצה בתפריט" של ממש), שני נתחים גדולים של חזה עוף שטוגן היטב במעטפת ששמרה על עסיסיותו הפנימית, המונחים על וופל קטן כשמעל הכל עירית קצוצה, שומשום שחור ורוטב מייפל-סרירצ'ה; כל העניין הזה הוא מתוק מאוד, חריף במידה, רך, פריך ועשוי מצוין.

כריך "The Overserved" ב"טקסס ברביקיו. רוטב משדרג וממכר
בועז לביא

כריך "The Overserved" (אסאדו מפורק ברוטב ברביקיו-וויסקי עם גבינת אמנטל; 49 שקל) הוא שדרוג נהדר לאותו אסאדו מוצלח שפגשנו קודם, שהופך אותו למשהו קצת אחר ופחות סטנדרטי. אתם תתקשו לאחוז את הדבר הזה ועוד פחות תצליחו להישאר נקיים, אבל האתגר האמיתי הוא לא לבקש שוטים נקיים של רוטב הברביקיו-וויסקי הממכר, שמצליח בה בעת להיות דומיננטי (כולל הארומה האלכוהולית) ועדיין להותיר מספיק מקום לטעמי הבשר.

וכן – כי כנראה שאי אפשר בלי – היה גם המבורגר, "The Double Trouble" (44 שקל לבורגר כפול, ויש גם טריפל), ביצוע טוב לסגנון הסמאשבורגר הפופולרי; שתי קציצות דקות שנמרחות על משטח הברזל, חפות מתיבול ועם לא הרבה שומן, שמעליהן ובינן "דף" קטשופ ביתי, חמוצים וריבת בצל (הוספנו גם צ'דר, 6 שקלים), בתוך לחמנייה רכה ומתקתקה. יודעים משהו? זה יופי של המבורגר, יש מצב שהטוב והכיפי מסוגו ברדיוס הקרוב, כזה שצריך להפוך את "טקסס ברביקיו" לכתובת לגיטימית פלוס עבור מי שמחפש רק אותו. החדשות הטובות והחשובות באמת הן שהפעם הוא לא לבד.

טקסס ברביקיו. דרך שלמה 43 (רביעיית פלורנטין), תל אביב. טל' 03-6768661. פתוח: כל השבוע 23:00-17:00 (שעות הפתיחה יורחבו בהמשך).

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות