טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צבעוני, קליל, מקורי, כיפי. כמעט שכחנו שאנחנו בנמל תל אביב

יש כל מיני סיבות להיקלע לנמל תל אביב, לא כולן מרצון, אף אחת מהן לא קשורה לאוכל. "ניט נוי", מזללה אסייתית חדשה שנפתחה בשוק הנמל, סוף סוף מספקת אחת כזו

מנות פתיחה ב"ניט נוי"
ערן לאור
11תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

לא מעט השמצות סופג נמל תל אביב לאורך השנים, בעיקר מאז ששופץ וחודש לפני כשני עשורים; רובן, כמעט מיותר לכתוב, בצדק גמור. לא משנה מאיזה צד של היממה ומאילו צמד מילים אתם מעוניינים בצמרמורת שלכם – "מתחם בילויים" בלילה או "פעילות לקטנים" ביום – מדובר במקום שהיקלעות אליו היא איפשהו בין מעודדת חרדה למעוררת חרטה. ובכל הקשור לאוכל, הרי שהוא בדרך כלל משלים היטב את התמונה העגומה: בתי קפה גנריים, מסעדות שהן מלכודות תיירים קלאסיות ובערך 14 גלידריות.

שוק הנמל, הפועל בהאנגר מספר 12 ומציין השנה עשור להקמתו, היה אמור לתת קונטרה אינטליגנטית ואלגנטית לכל זה. אז, עוד לפני שרונה מרקט ושוק צפון (ומיזמים כושלים יותר ופחות בשאר הארץ), זה עוד עשה חשק "על הנייר": שוק מודרני ומקורה שבו נמכרת מיטב התוצרת המקומית, מהאדמה ומהים, לצד דוכני אוכל טרי ומקורי. זה לא ממש קרה, לפחות בתחום הדוכנים; קצת "שרי הרינג", פסטה בסדר. לא יותר, בעיקר פחות.

"ניט נוי". קונטרה אלגנטית דרושה
איגור לובנסקי

על הרקע הדי משמים הזה, ברור שקל במיוחד להתלהב מ"ניט נוי" ("Nit Noi") – המזללה-מסעדה האסייתית החדשה שנפתחה בחלל הממוקם בכניסה לשוק – אבל מגיע לה יותר מזה. כי במקרה שלה אפשר להניח בצד את דימוי הראש לשועלים ואת ההנחות היחסיות, ולקבוע: גם לו היתה פועלת באחד מרחובותיה הממשיים של תל אביב, היינו נהנים וכותבים עליה את אותם דברים. הרי זה מה שקרה עם "אסיה" ו"מקונג", שתי המסעדות לשעבר של לילך רווה וגיא רובננקו (בהתאמה), מי שעומדים מאחורי המקום החדש.

כיסוני עוף מטוגנים ב"ניט נוי". מילוי טעים, רוטב שרק עוזר לו
איגור לובנסקי

ב"ניט נוי" הם מגישים מנות קטנות עד בינוניות פלוס, זריזות ומגוונות, שעושות סיבוב קצר בדרום-מזרח אסיה, בדגש על תאילנד, וייטנאם ומערב סין. בתפריט אפשר למצוא חמוצים בסגנונות שונים (18 שקל); ראשונות כמו שרימפס, כנפי עוף וג'יאו דזה (48-36 שקל); וכמה מנות של אטריות (אורז, חיטה) ברטבים תבלינים וצירים משתנים, עם עוף, בשר, טופו או דגים (54-46 שקל), שכל אחת לוקחת למקום אחר ובעיקר יוצרת תחושת פוֹמוֹ עיקשת באשר לאלו שלבסוף החלטתם לוותר עליהן.

התחלנו עם שרימפס בקרמל סוכר דקלים ותמרהינדי עם צ'ילי, שאלוט ושום (42 שקל; יש גם גרסה נוספת עם רוטב שום ופלפל שחור). זו מנת נשנוש חביבה מאוד, לא זולה, של שישיית שרימפס גדולים (תוצרת קפואה), שהוקפצו עם בצל ירוק, ועוטרו בהמון בצל יבש וחתיכות של פלפל חריף. זה מתקתק, זה חריף, זה נחמד – וכן, זה משהו שאתם יכולים כנראה להכין בעצמכם בבית.

כיסוני שרימפס וסקאלופ מבושלים. עבודת יד מעולה
ניקי טרוק

עליית המדרגה נרשמה בשלב כיסוני הג'יאו דזה, המוצעים כאן בשני אופנים ומילויים – גרסה מטוגנת במילוי עוף עם רוטב דבש, חומץ ופלפל סצ'ואן (44 שקל), ומבושלת במילוי שרימפס וסקאלופ, עם חומץ אורז שחור (48 שקל). בכל הקשור לכיסונים, מדור זה אינו יודע שובע וגם לא יכול להחליט, ולכן הוזמנו כמובן שתי המנות, שהתגלו כטובות מאוד. הכיסונים המטוגנים היו פריכים ולא שמנוניים, עם מילוי עוף טעים ורוטב שחיזק ולא השתלט; המצב התהפך במנה השנייה – כיסונים רכים, בצק דק, מילוי עדין של פירות ים, ומבחוץ רוטב חמצמץ ועז טעם. עבודת היד מורגשת, המחשבה מאחורי כל סוג כיסון (מילוי, רוטב) ניכרת והתוצאה מוצלחת.

בשלב העיקרית ויתרנו על מרק קציצות דגים, תבשיל בשר טלה, אטריות ברוטב חמאת בוטנים, פרגיות בברביקיו סיני ועוד, ובחרנו ב"צ'ה קה לה וונג" – נתחי דג צלוי במרינדת כורכום טרי, שמן שום ושמיר (52 שקל). קיבלנו קערה שבאמצעה אטריות אורז דקות חמימות, מתחתן רוטב "נוק צ'אם" ומעליהן דג, פפאיה וגזר כבושים, נענע, כוסברה, חסה, קריספי שאלוט ובוטנים כתושים; בצד מוגשים גם שני סוגי פלפלים חריפים, יבש ובחומץ.

דג במרינדת כורכום ב"ניט נוי". קליל, טעים וכיפי
ניקי טרוק

ההמלצה היא כמובן לערבב את הכל, וזאת עשינו. מה שהתקבלה היא מנה מרעננת וכיפית, קלילה מאוד, משהו בין סלט דג לקערת נודלס, עם משחקי חריף-מתוק-חמוץ ופריך-רך שאנחנו תמיד מחבבים. האקס פקטור כאן הוא ללא ספק הדג, נתחי לברק ששודרג בצורה נהדרת בזכות המרינדה, נצלה קצרות ושמר על עסיסיות והמון טעם. יופי של מנה.

"ניט נוי" היא בדיוק התוספת הצבעונית, המעניינת והקצת יותר קולית שהנמל היה זקוק לה, והיא לא מסתפקת בכך: לצד ערבי Eatwith חד שבועיים במקום, מבטיחים אנשיה גם דוכן פוד טראק שיעמוד בחוץ ויגיש כריכי באן מי וייטנאמיים בשלל מילויים. עם התקווה שהיא תחזיק מעמד היכן שקודמותיה בחלל השוק לא הצליחו, אפשר לפחות לעדכן את התמונה שנהפכה לקצת פחות עגומה: בתי קפה גנריים, מסעדות שהן מלכודות תיירים קלאסיות, בערך 14 גלידריות – ואסייתית אחת חמודה, טעימה וכיפית.

ניט נוי. האנגר 12, שוק נמל תל אביב. טל' 054-9368904.

אוכל בעמידה – כל הביקורות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות