טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

משלוח מ"טאקרייה": מצטיין בשגרה, מנחם בחירום (ולהפך)

לרגל המצב, מדור "אוכל בעמידה" עולה מהרחוב אל הסלון הביתי לטובת ביקורות טייק אוויי ומשלוחים. והשבוע: "טאקרייה", שממשיכה לעשות ניסים בז'אנר האוכל המקסיקני

משלוח מ"טאקרייה"
ערן לאור
15תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

יכול להיות שהאלבום הכי פחות קומוניקטיבי בדיסקוגרפיה של "ארקטיק מאנקיז", "Tranquility Base Hotel & Casino" שיצא לפני שנתיים, הקדים עלילתית את זמנו? בכל זאת, כשמהטלוויזיה משתקפת היסטריה עולמית והאפוקליפסה אוטוטו נוקשת בדלת, אולי הקמת מושבה אנושית חלופית על הירח – כולל מלון וקזינו – לא נשמעת כמו התוכנית הכי גרועה שיש, בטח אם אלכס טרנר מופיע כל ערב בלובי. אפילו אוכל מקסיקני סידרו לנו שם: "שמתי טאקרייה על הגג", שר טרנר מפיו של היזם ברצועה מספר 6, "היא קיבלה ביקורות מצוינות. ארבעה כוכבים מתוך חמישה, זה חסר תקדים".

Arctic Monkeys - Four Out Of Five - דלג
Arctic Monkeys - Four Out Of Five

עד שזה יקרה, בינתיים אנחנו יכולים להתנחם בתקדים המקומי, ה"טאקרייה" שלנו. וזו, יודעים מי שכבר הזמינו משם משלוח אחד או שניים, חתיכת נחמה. בכלל, עצם העובדה ששבע שנים לאחר שנפתחה היא עדיין קיימת – ויותר מכך, שומרת על מעמדה כאחד מהמקומות הטובים והכיפיים בעיר – הוא לא עניין של מה בכך. נכון, היו כבר בסביבתנו כמה מקסיקניות (או סמי-מקסיקניות) לפניה; וכן, היו גם לא מעט שבאו בעקבותיה, חלקן יכולות לטעון הרבה יותר בצדק לסופרלטיבים כמו אותנטיות, מקוריות ועדכניות. אבל "טאקרייה" נשארה מוקד יציב וטעים, ומה הן שבע שנים אם לא הוכחה מספיקה, במיוחד כשמדובר בז'אנר לא מיינסטרימי כמו המבורגר/פיצה/אסייתי.

אחת הסיבות לכך הוא שירות המשלוחים שלה, שהצטרף רק בהמשך (ואף הוביל לפתיחת סניף משלוחים נפרד מהמסעדה, בהמשך רחוב לבונטין). עוד לפני מהפכת Wolt, אנשי "טאקרייה" הצליחו לדווש ולדוור אלינו את האוכל שלהם בצורה די מושלמת: לא רק מהר יחסית לרוב האופציות העירוניות, אלא גם באופן שהצליח לשמור נהדר על טמפרטורות, מרקמים וטעמים – לא משימה קלה במטבח הזה, שבקלות יכול להידרדר בטייק אוויי למחוזות מביישים של נאצ'וס עצובים ובוריטו שבתוכו מתחוללת מהומת אלוהים.

עמדת המשלוחים של "טאקרייה". הצטיינו עוד לפני מהפכת Wolt - דלג
עמדת המשלוחים של "טאקרייה". הצטיינו עוד לפני מהפכת Wolt

משלוח שהוזמן השבוע הביתה, בחסות סגר הקורונה הגדול, הוכיח את זה שוב. למשל טורטייה צ'יפס (26 שקל), שקית גדולה של שברי טורטיית תירס – א-סימטריים, מלוחים, פריכים עד כדי סכנת פציעה, שנותרו חמימים מעט מהטיגון ושאליהם נלוותה מנה מכובדת של פיקו דה גאיו (עגבניות, בצל, צ'ילי, כוסברה וליים), שנתנה להם קונטרה לחה ומרעננת. יש גם גרסה לאפייה עצמית הכוללת גבינה וחלפיניו (43 שקל), אבל אני לא מכיר מישהו עם הסבלנות הנדרשת, בעיקר כשהתוצרת הבסיסית טובה כל כך.

לאכזבתי גיליתי שבזמן שחלף מהמשלוח הקודם שלי משם, הוסרו מתפריט המשלוחים הקסדיות הממולאות גבינה מותכת, אופציית ביניים כיפית בין אם לחלוקה או כחולייה המחברת בין שלב הנאצ'וס ההתחלתי לבוריטו או טאקוס. משכך, הרחבנו את בחירת העיקריות: בוריטו ביסטייק (רצועות שייטל על הפלנצ'ה במרינדת טקילה וליים; 45 שקל), וערכת "נעשה זאת בעצמנו" עם שתי טורטיות קמח (6 שקלים), שתי טורטיות תירס (6 שקלים), אורז (12 שקל), קרניטס (כתף חזיר בבישול ארוך ברוטב אדובו ואננס; 19 שקל) ופויו ורדה (עוף צלוי מפורק בסלסת עגבניות ירוקה; 19 שקל), וגם שלישיית צ'ורוס לקינוח (21 שקל).

בוריטו של "טאקרייה". מופת של גלגול - דלג
בוריטו של "טאקרייה". מופת של גלגול

הלוואי שכל מי שמגלגל לאפה בעיר הזו יעבור השתלמות מזורזת אצל אנשי המטבח ב"טאקרייה". היכולת שלהם לקחת טורטייה דקה, להניח עליה אורז-פריחולס-חסה-שמנת חמוצה-גבינה מותכת-פיקו דה גאיו-סלסה רוחה וגם בשר, עוף, דג, שרימפס או טופו, ואז לסגור את כל זה בגלגול שאינו פורץ את האטימה ההרמטית ועדיין מייצר היגיון מרקמי בתוכה, הוא יוצא דופן מכל בחינה. כזה היה גם הבוריטו החם שנחת אצלנו במשלוח, עם כמות משביעת רצון ולב של פרוסות שייטל דקות וטובות, ששכשכו במרינדה מתקתקה-חמצמצה. פצצה.

משם פנינו לאתגר ה-DIY, עם מינימום יומרות להצליח בו. אז אמנם התוצאה היתה פחות יפה לעין, אבל בהחלט מילאה את שאר המטרות (אחת מהן, לא אכחיש, היא תעסוקה לא רעה בכלל לילדים שימצאו לא מעט עניין בהרכבה עצמית של טאקוס). תוספת כתף החזיר, חוטים רכים ועסיסיים של בשר מפורק שבילה מספיק זמן בבישול בשביל לספוג את מה שצריך, מעולה; העוף, מפורק אף הוא, שמר על רעננות יוצאת דופן יחסית, ובכן, לעוף, וגם היה חריף בקטע טוב. אורז, פיקו דה גאיו שנשארה מהנאצ'וס, קצת סלסה דיאבלו חורכת נשמה, אחלה של סגירת פינה. מה שכן, בפעם הבאה נזכור להזמין רק טורטיות מקמח ונוותר על אלו מתירס, שהן פחות טעימות ונוחות.

דווקא הצ'ורוס, ששימחו אותנו רבות בעבר, ביאסו הפעם; נראה שטוגנו מקדמית וחוממו שנית לפני שיצאו לדרך, ופשוט התייבשו מבפנים (גם רוטב השוקולד הגיע במרקם ממרחי ולא נוזלי כמתבקש). ועדיין, לא היה בכך כדי להעיב יותר מדי על המשלוח הזה, מהמצטיינים בעיר בשגרה וגם בחירום. "ארבעה כוכבים מתוך חמישה"? לא רק על הירח.

טאקרייה. לבונטין 13, לבונטין 28. טל' 03-6005280.
פתוח: כל השבוע 23:45-11:30.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות